Next Romancier

Next Romancier en Robin Heiden hebben in 2023 een sterk jaar doorgemaakt betreffende de ontwikkeling van de hengst. Zijn kwaliteiten komen steeds meer bovendrijven en Next Romancier krijgt meer en meer de takt in zijn draf zoals we het graag willen zien. Ze doen het goed in de basissport op M1 en M2 niveau en samen met team Westland wonnen ze de CHIO-Cup. Next Romancier heeft 3 correcte en zuivere basisgangen en scoren tijdens de Pavo Cup en KWPN-Hengstencompetitie vele achten en gemiddeld komen ze dan uit rond de 80 punten. 

Wat heel erg opvalt, is zijn positieve fokkerij. Op vele veulenkeuringen stonden zijn nakomelingen hooggeplaatst en zijn zoon The Next One mv. De Niro van Stal Rom Vermunt V.O.F. uit Geesteren en H.D. & J. Bruinier-Van Den Ham uit Spankeren mocht zich als 5e opstellen bij de Nationale veulenkeuring in Ermelo.

2022
Next Romancier viel in 2022 op met een mooie collectie veulens die veel ras hebben en met een zeer mooi voorbeen bewegen. Het zijn opvallende veulens die ook mooi hoogbenig zijn. Hij kreeg ook een zeer positief rapport mee van de KWPN-jury tijdens de afstammelingenkeuring; Een collectie goed ontwikkelde veulens met ras en uitstraling. De veulens bewegen met ruimte, lichtvoetigheid en souplesse.” Ook de thuis gescoorde veulens kwamen zeer positief naar voren. 

Next Romancier begint zich steeds beter te ontwikkelen onder Robin Heiden en beweegt met een sterk en actief achterbeen. Hij is ook zeer interessant gefokt met mooi aanvullend dressuurbloed voor de Nederlandse dressuurpaardenfokkerij. Vader Fürst Romancier en San Amour I zijn twee bekende hengsten in de Duitse fokkerij met vele bekende paarden zoals de Fürst Romancier nakomelingen Fasine, First Romance, For Romance I en II. San Amour I is in 2020 in de Top 10 gekomen van de WBFSH-Sire Ranking  met de G.P. paarden West Side Story, Santiano R, Sinclair Jason, Sandro D’amour, San Coco di Amore, Addict de Massa,  Alquazar de massa, Sacura en Sun of May Life.
Maar niet te vergeten de moeder van Next Romancier Haizenzi; een schitterende zwartbruine Nationale Elite merrie van 1.68m die op de stamboekkeuring een prachtige score kreeg van 90 punten voor exterieur, en 85 punten voor beweging, stap 85, draf 90, galop 80 en houding 85 punten. Deze sterke ‘Astrada’-moederstam geeft zeer veel beweging en sport mee. Ras en adel moet Next Romancier kunnen gaan vererven met zo’n moeder en moederstam met louter prestatiehengsten.   

Exterieur:
Next Romancier is een ruim voldoende ontwikkelde, aansprekende  hengst met veel ras en uitstraling. Hij staat ruim voldoende in het rechthoeksmodel. Het hoofd is sprekend. De nek is ruim voldoende van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, lengte en bespiering. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De rug is ruim voldoende van lengte en goed van bespiering. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is goed van ligging, lengte en bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is van voren en van terzijde gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn een iets lang. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:
Next Romancier is de eerste bij het KWPN goedgekeurde zoon van Fürst Romancier, de Fürst-Heinrich-zoon die zelf premiehengst was bij het Oldenburg. Een van zijn meest opvallende nakomelingen is de Grand Prix-hengst For Romance I die ook in de fokkerij hoge ogen gooit. De moeder van Next Romancier is Haizenzi, een elite IBOP-merrie van de in Oldenburg-gekeurde San Amour I, die opviel op de keuring. Zo ontving Haizenzi bij haar stamboekopname maar liefst 90 punten voor haar exterieur en 85 punten voor haar beweging en was ze achtste op de NMK. Grootmoeder Zenzi (v.Don Primaire) is eveneens een elitemerrie en bracht in combinatie met Lord Leatherdale al het internationale Intermediair I-paard Dior. De moederlijn vervolgt zich via de preferente vererver Ferro met Owistrada, die al meerdere sportpaarden voorgebracht heeft. Zo dient ze als moeder van het Lichte Tour-paard El Capone (v.Zhivago) en bracht ze de ZZ-Licht-paarden Chelsea (v.Tuschinski) en Flügel (v.United).

Officieel KWPN-Onderzoekrapport 2021:
Next Romancier is een eerlijke, op zijn ruiter geconcentreerde hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, goed van ruimte en souplesse. De draf is lichtvoetig met een goede takt, heeft een goede ruimte en een elegant gebruik van het voorbeen. Het achterbeen zou nog een fractie krachtiger ondergebracht mogen worden. De hengst galoppeert met een goede beentechniek en gedragenheid, de kracht en afdruk is ruim voldoende. Next Romancier heeft een goede tot zeer goede souplesse, houding en balans. Als dressuurpaard heeft Next Romancier veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Next Romancier kan de rijdbaarheid verbeteren en ras uitstraling en lichtvoetigheid toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij. Daarnaast kan Next Romancier bijdragen aan de bloedspreiding.

Mede eigenaar Rom Vermunt

Sperma bestellen: orders@uytert.nl
Naam en adres eigenaar - Leveradres - Merrie gegevens - Gewenste hengst - Leverdatum

Fokker
J.TH.W.& H. Huls
Rabelingstraat 8
7064 KG Silvolde
Kleur
Zwart
Geboortedatum
2018
Stokmaat
1.68 m
Familie
Fastrade-lijn, Merrielijn 142, fokfamilie 368
Goedgekeurd voor

KWPN

Dekgeld gust
€ 300,-
Dekgeld toeslag
€ 700,-
Dekgeld totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Vers
Overige informatie

Genoom 102
WFFS-vrij
Verwantschap DP 1,6% laag

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 8.0
Draf: 8.0
Galop: 8.0
Souplesse: 8.5
Houding en balans: 8.0
Rijdbaarheid en instelling: 9.0
Aanleg als dressuurpaard: 8.0

Totaal: 81.5

Sperma bestellen

Pedigree

Stamboek wordt geladen...