Nick Wimphof

Nick Wimphof heeft afgelopen zomer hele mooie prestaties neergezet onder Wendy Kuiken in de Subli en Pavo Cup waarin hij bij beide competities de finales bereikte. Ook foktechnisch heeft hij het goed gedaan. Een mooie veulencollectie die van zich deed spreken op de diverse veulenkeuringen door geheel Nederland en kreeg een mooi commentaar van de KWPN-jury tijdens de afstammelingenkeuring in Ermelo. Deze winter is hij naar onze stal in Heerewaarden gekomen. John Tijssen heeft de teugels overgenomen en mooie scores neergezet in de Hengstencompetitie van 80 punten plus.
Nick Wimphof is een hengst met een gemotiveerde instelling en dit heeft hij niet van een vreemde. Zowel vader Just Wimphof, moedersvader Bordeaux als zijn moeder Hiana en haar volle broer Johnny Depp hebben een uitzonderlijke goede instelling. Daarnaast komt Grand Prix-talent Foundation onder Kirsten Brouwer uit dezelfde grootmoeder. Nick Wimphof is een zeer getalenteerd paard waarvan wij veel verwachting hebben richting zijn dressuurtoekomst. 

Exterieur:
Nick Wimphof is een ruim voldoende ontwikkelde, aansprekende hengst die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staat. De nek is ruim voldoende van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van lengte, goed van bespiering en komt wat diep uit de borst. De schouder is goed van lengte en ruim voldoende van ligging. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en loopt goed door in de rug. De rug is ruim voldoende van lengte en bespiering. De lendenen zijn goed van lengte en aangesloten en ruim voldoende van bespiering. De croupe is goed van ligging, lengte en bespiering. Het voorbeen is van terzijde en van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is iets sabelbenig gesteld. De koten voor en achter zijn goed van lengte en goed gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld en gevormd en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:
De Niro-zoon Just Wimphof staat als vader te boek van Nick Wimphof. Just Wimphof heeft  succesvol deelgenomen aan het WK Jonge Dressuurpaarden en maakte recent een succesvol debuut in het ZZ-Licht. Als topaanvoerder van de hengstenkeuring heeft hij een goede collectie uit zijn eerste jaargang laten zien. 
Nick Wimphof’s moeder, de elite IBOP-merrie Hiana, liep naar een IBOP van maar liefst 88 punten met een 9.0 voor zowel draf, galop, houding & balans en rijdbaarheid & bewerkbaarheid. Deze Bordeaux-dochter is de volle zus van de in Mecklenburg-gekeurde en WK Jonge dressuurpaarden-deelnemer Johnny Depp. Hiana’s moeder is de ster preferente prestatiemerrie Wiana. Deze Jazz-dochter bracht in combinatie met de hengst United onder andere de KWPN-gekeurde Lichte Tour-hengst Foundation en het ZZ-Zwaar-dressuurpaard DTS Eva Wiana, alsmede twee Z1-geklasseerde dressuurpaarden van United en Bordeaux. Overgrootmoeder Liane, een ster preferente prestatiemerrie van Ferro, heeft de KWPN-hengst Redford (v.Krack C) gebracht. Daarnaast dient zij als moeder van Simson (v.Krack C), die in de Lichte Tour geklasseerd is, Jazz-nazaat Belmondo die in het ZZ-Licht geklasseerd is en Z-dressuurpaarden van Mooiman en Obelisk. Deze predicaatrijke moederlijn vervolgt zich met de preferente stermerrie Fabiola, een dochter van Lector.

Officieel KWPN-Onderzoekrapport 2021:
Nick Wimphof is een eerlijke en evenwichtige hengst met een goede tot zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver, resoluut en goed tot zeer goed van ruimte. In draf heeft de hengst ruim voldoende afdruk, is lichtvoetig, heeft een ruim voldoende tot goede ruimte en een actief ondertredend achterbeen dat goed tot dragen komt. De galop is goed van sprong en goed van ruimte. Nick Wimphof beweegt met veel souplesse, ruim voldoende houding en een zeer goede balans. Als dressuurpaard heeft Nick Wimphof veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed tot zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Nick Wimphof kan de rijdbaarheid en instelling verbeteren en kracht en buiging in de gewrichten toevoegen aan de dressuurfokkerij.

Kleur
Zwart
Geboortedatum
2018
Stokmaat
1.68 m
Familie
fokfamilie 566
Goedgekeurd voor

KWPN

Dekgeld gust
€ 700,-
Dekgeld toeslag
€ 300,-
Dekgeld totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Diepvries
Overige informatie

Genoom 103
WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 8.0
Draf: 8.0
Galop: 8.0
Souplesse: 8.0
Houding en balans: 8.0
Rijdbaarheid en instelling: 8.5
Aanleg als dressuurpaard: 8.0

Totaal: 80.5

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...