N.K. Dressuur

IMPRESSION
Onze KWPN-goedgekeurde hengst Impression pakte afgelopen weekend op het NK Dressuur in het ZZ-Zwaar een zilveren medaille. Onder Diederik van Silfhout liep de hengst naar 76,050% in de Kür op Muziek. De eerste dag eindigden Diederik van Silfhout en Impression (Don Schufro uit Wicare elite pref prok van Ferro, fokker M.J.C. Maat uit Doorn) nog op een derde plek met 71,381%, in de kür op muziek wisten ze te klimmen naar het zilver. De zesjarige hengst liep een foutloze kür op muziek en laat veel potentie zien voor de toekomst.

Compleet paard
“Ik was heel blij met Impression”, reageert Diederik van Silfhout. “Hij liep echt goed. Het was jammer dat we de eerste dag wat puntenverschil hadden, maar in de kür pakte hij superfijn aan. Ik denk dat we op dit moment niet meer van een zesjarige mogen verwachten. Eén pirouette was in de kür nog niet helemaal mooi, maar die kon ik gelukkig overdoen. Voor de rest liep hij echt een goede kür. Impression heeft geen zwakke punten, maar zijn wissels en galopwerk springen er echt uit. Hij scoort daar negens op en dan gaat het wel heel hard. Impression is echt een heel compleet paard en daarnaast is het ook nog eens een superfijn beest.”

Vakantie
Ondanks dat Impression zijn werk in het ZZ-Zwaar fantastisch doet, mag hij wegens zijn leeftijd volgend jaar pas de overstap naar de Lichte Tour maken. “Hij krijgt nu even lekker vakantie, als ik hem weer ga opbouwen wil ik nog een paar wedstrijden ZZ-Zwaar rijden. Dan kan hij volgend jaar mee in de Lichte Tour. Ook voor het hogere werk heeft hij veel talent, hij piaffeert al heel mooi en springt goede series. Hij kan al genoeg, dus we moeten ervoor zorgen dat hij rustig ouder wordt.”

GENIAAL
Na een spannende wedstrijd werd het zilver voor Dinja van Liere en onze KWPN-goedgekeurde Geniaal. De hengst scoorde 78,725% op het NK Dressuur in de Lichte Tour. Dinja van Liere en Geniaal (Vivaldi uit Wocky elite prok D-OC van Biotop, fokker Fam. Traa uit Marken-Kessel) wonnen het eerste onderdeel van het NK Dressuur, maar moesten in de finale de overwinning nipt uit handen geven. De Nederlandse titel kwam in handen van Diederik van Silfhout en Fine Surprice (v.Fiorano), hun totaalscore bedroeg 0,09% meer dan die van de nummer twee. Joyce Heuitink en Gaudi-Vita (Apache uit Vita elite pref prest PROK van Welt Hit II, fokker H.W. Broos uit Annen) wonnen een bronzen medaille met 78,150% in de Kür op Muziek. 

Knap
“Ik ben er superblij mee, Geniaal deed het fantastisch”, aldus een tevreden Dinja van Liere. “Gister liep hij een geweldige proef en vandaag een foutloze Kür. Hij loopt pas kort Lichte Tour en doet het op zo’n wedstrijd meteen zo goed. Hij heeft een mega instelling en doet het altijd in de baan. Als ik een fout had gemaakt dan had ik het jammer gevonden dat het verschil met het Goud zo klein was, maar ik vind het zo knap van Geniaal. Toen ik afgroette maakte de score me niet meer uit, ik was er super blij mee. Ik ben blij dat ik Geniaal mag rijden, hij is echt te gek!”

Kür op Muziek
Dinja van Liere reed de kür op muziek die ze eerder gebruikte voor Capri Sonne Jr. “Heel leuk om deze kür weer te rijden. Het was toch een beetje spannend. Het blijft dubbel, maar dit paard geeft zo’n fijn gevoel. Als het dan met eentje moet, dan is het met Geniaal. Ik heb op hem een beetje hetzelfde gevoel als met Capri en de muziek pastte heel mooi bij hem.” 

Impression en Diederik van Silfhout

Geniaal en Dinja van Liere

Geniaal en Dinja van Liere

Impression en Diederik van Silfhout