Nordic Blue Hors

Nordic Blue Hors heeft samen met Danielle Heijkoop al een reeks mooie klasseringen neergezet. Op onze Hengstenshow debuteerde hij onder zijn nieuwe amazone Danielle Heijkoop en wat een indruk maakte ze daar samen. Zoveel kwaliteit en techniek in zijn beweging, het was een genot om te zien. Nordic Blue Hors is nog een zeer sensibel paard dat met liefde en respect behandeld moet worden want hij kan nog erg snel bang worden en we proberen hem zoveel mogelijk tegen zichzelf te beschermen. Ook tijdens de Pavo Cup 2023 zagen de juryleden zijn kwaliteiten en scoorde daar een 8.8 voor de stap, 8.8 draf, 8.5 galop, 8.6 harmonie en een 8.8 voor de totaal indruk waardoor de in de eindfinale op een hele mooie 5e plaats kwamen. Ook in de KWPN-Hengstencompetitie en Subli Cup, waar ze ook de finale bereikten, zetten ze hele goede scores neer. Zijn stap is ook werkelijk uitmuntend, maar door spanning komt dit vaak nog niet helemaal tot uiting. We hopen door vele kleine landelijke wedstrijden te rijden dat dit op zijn plek gaat vallen en zien dan een hele grote toekomst voor deze combinatie. 

Zijn natuurlijke zeer sterke kwaliteiten geeft hij sterk door aan zijn kinderen. Opvallend bewegende nakomelingen die met veel techniek lopen komen uit zijn eerste kleine jaargang, waaronder het opvallend aparte veulen Tommy G, Nordic Blue Hors x Vivaldi x Charmeur, gefokt door Rianne Gerritsen.  

2022
Nordic Blue Hors is misschien nog niet de spectaculairste hengst, maar een paard dat technisch met een zeer sterke verbinding loopt en zoals we al eerder zeiden; we hebben heel veel verwachting van dit talent dat nog volledig moet rijpen. Tijdens de Pavo Cup maakte hij onder Sem Stiemer een sterke indruk en was met een 7e plaats in de halve finale en een 10e plaats in de finale één van de beste KWPN-hengsten van zijn jaargang. Hij stapt uitzonderlijk goed met zeer veel kracht, een sterke stabiele galop en een draf die in basis en zijgangen heel goed is maar nog niet zo spectaculair. Zeker het Totilas en Gribaldi-bloed goed kennende gaat dit zich zeker nog heel goed verder ontwikkelen. Uit zijn eerste hele kleine jaargang zijn enkele zeer aparte veulens geboren waaronder Stromae uit de merrie Sissy v. Lorentin die ook bekendheid geniet als de moeder van In Style. 

2021
Recent is onze getalenteerde Totilas-hengst Nordic Blue Hors KWPN-goedgekeurd. We hebben ontzettend veel verwachting van deze jonge hengst met zeer veel kracht en talent voor verzameling. Op de KWPN-Hengstenkeuring 2021 maakte hij al veel indruk en hebben we hem samen met Blue Hors aangekocht. Nordic Blue Hors is gefokt door Sjef Janssen samen met Stal de Beukenvallei. Wij denken met hem een echte opvolger te hebben in de Totilas-Dynastie.

Bericht Horses 2021
De smaakmaker uit deze collectie was de door Sjef Janssen te samen met Stal De Beukenvallei te Erp/Leende gefokte zwarte kol met 4 witte sokken 564 (mv. Jazz x Rubinstein x Exkurs xx). Een voorname hengst die opviel door zijn beentechniek, te kunnen schakelen en goede galoppade. De moeder is een halfzuster van het ZT-paard Athene B (Don Schufro) en Victoria B (Florestan I), die resp. ZT en ZZL zijn geklasseerd.

Zo'n mooie zwarte hengst van Totilas met 4 witte voeten, een super stam met veel sport en dan  deze droomafstamming
Totilas x Jazz x Rubinstein I x Belisar x Exkurs XX

Exterieur:
Nordic Blue Hors is een goed ontwikkelde hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is ruim voldoende sprekend. De nek is voldoende van lengte met een correcte hoofd hals verbinding. De hals is voldoende van lengte, ruim voldoende van bespiering, maar iets horizontaal aangezet en komt daarbij wat diep uit de borst. De schouder is ruim voldoende van lengte en correct van ligging. De schoft is goed ontwikkeld en is goed van lengte. De rug is goed van lengte en ruim voldoende bespierd. De lendenen zijn ruim voldoende bespierd en aangesloten. De croupe is goed van lengte, goed van ligging en ruim voldoende van bespiering. De broekspier loopt mooi lang door. Het voorbeen is correct gesteld. De koten voor en achter zijn goed van lengte en iets steil. Het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en  goed van kwaliteit. De voeten zijn ruim voldoende ontwikkeld, ruim voldoende van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Afstamming:
Nordic Blue Hors stamt af van dressuurfenomeen Totilas die onder Edward Gal veel furore heeft gemaakt. Totilas zijn ongekende sportprestaties blijken uit zijn behaalde titels als wereldkampioen en World Cup winnaar. Met Nordic Blue Hors krijgt Totilas zijn zesde zoon goedgekeurd bij het KWPN. De moeder van Nordic Blue Hors is de ster, sport-(dr), PROK-merrie Demeter B, een dochter van de preferente topvererver Jazz. Demeter B is zelf op Z2-niveau geklasseerd en bracht tevens al een Z2-dressuurpaard. De moederlijn vervolgt met de ster, preferent, prestatie, PROK-merrie Rhea B, een dochter van de in Duitsland invloedrijke Grand Prix-hengst Rubinstein I. Rhea B bracht onder andere het Zware Tour-paard Athene B. (v. Don Schufro), het ZZ-Licht-paard Victoria. B (v. Florestan I) en een Z2-dressuurpaard. De predicaatrijke overgrootmoeder van Nordic Blue Hors is Hera I, een elite, preferent, prestatie, PROK-merrie van Belisar. Ook Hera I is de moeder van meerdere sportpaarden; zo bracht ze in combinatie met Welcome het Zware Tour-paard Ulixes en meerdere Z-geklasseerde dressuurpaarden.

Officieel KWPN-Onderzoeksrapport 2022:
Nordic Blue Hors is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst is bij momenten wat afgeleid, maar laat zich daarbij toch ruim voldoende bewerken. De hengst zou soms nog constanter en stiller in de aanleuning mogen zijn. De stap is goed van takt, is actief, heeft een zeer goede ruimte en komt goed tot schreiden. De draf heeft een goede beentechniek, met een goed ondertredend achterbeen. De galop is goed van ruimte, heeft een krachtige afdruk en heeft een goede tot zeer goede balans. De hengst heeft een goede souplesse en laat bij momenten zien aanleg te hebben om te sluiten. Als dressuurpaard heeft Nordic Blue Hors veel aanleg en geeft zijn ruiter een ruim voldoende tot goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Sperma bestellen: orders@uytert.nl
Naam en adres eigenaar - Leveradres - Merrie gegevens - Gewenste hengst - Leverdatum

Fokker
Fam. A. & S. Grunsven & Janssen
Bolst 13
5469 SC Erp
Kleur
Zwart
Geboortedatum
2018
Stokmaat
1.67 m
Familie
Kieni-stam, Merrielijn 61, fokfamilie 298
Goedgekeurd voor

KWPN

Dekgeld gust
€ 300,-
Dekgeld toeslag
€ 700,-
Dekgeld totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Vers

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 9.0
Draf: 8.0
Galop: 8.0
Souplesse: 8.0
Houding en balans: 8.0
Rijdbaarheid en instelling: 7.5
Aanleg als dressuurpaard: 8.5

Totaal: 82.0

Sperma bestellen

Pedigree

Stamboek wordt geladen...