One Million

Wat liet onze jonge hengst One Million voorgesteld door Robin Heiden zich goed zien bij de presentatie van de nieuwe dressuurjaargang op de H.K. 2023 in Den Bosch.

Met One Million hebben we gelukkig een waardige opvolger voor onze tophengst Vivaldi. Dit aangepaart met de sterke topverervers Apache en Negro maakt hem tot een zeer interessante fokhengst. Zoals u op zijn standfoto ziet, is hij een prachtig mooi gemaakte hengst met zeer veel uitstraling. Voor ons gevoel is deze standfoto echt perfect. One Million heeft ook een sterke moederlijn met zeer veel sport. uit zijn grootmoeder komt ook Caraat die Olympisch Zilver en 2x Brons behaalde met Rixt van der Holst tijdens de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro. 

One Million heeft ras, is ‘bloedgemaakt’, beweegt met veel natuurlijke schwung en een extra stap. Daarnaast heeft hij een topkarakter en een geweldige instelling!

Afstamming:
Preferente vaderdieren verenigingen zich in de pedigree van One Million. Zo tekent de preferente Vivaldi voor het vaderschap van deze One Million. Vivaldi is leverancier van een groot aantal goedgekeurde hengsten, alsmede vele goed presterende paarden in de top van de dressuursport en drukt daarmee zijn stempel op de internationale dressuurpaardenfokkerij. Moeder Joyrider (elite IBOP-dres PROK van Apache) viel op de stamboekkeuring al op met 80 punten voor zowel haar exterieur als haar beweging. Joyrider heeft met haar eerste nakomeling, One Million, gelijk een goedgekeurde hengst gebracht. Grootmoeder Ultimaat (ster voorl. keur  pref prest PROK van Negro) dient als moeder van het Zware Tour-paard Guess (v.Olivi), alsmede het Lichte Tour-paard Caraat (v.Gribaldi) en twee Z2-dressuurpaarden. De moederlijn vervolgt zich met de predicaatrijke Aktion-dochter Fanaat, wiens nafok zowel gepresteerd heeft in sport als fokkerij. Fanaat dient als moeder, grootmoeder en overgrootmoeder van een groot aantal sportpaarden. Tevens gaat de moederlijn van One Million via Fanaat terug op de bij het KWPN goedgekeurde Grand Galaxy Win.

Officieel KWPN-Onderzoekrapport 2022:
One Million is een hoogbenige en elegante hengst met veel expressie in de voorhand. De hengst laat zich zeer goed bewerken en is fijn te rijden. De stap is duidelijk in de viertakt, toont een zeer goede overstap maar zou nog wat krachtiger kunnen zijn. De draf is goed van ruimte, heeft een goede voorbeentechniek en zou vanuit het achterbeen nog een fractie meer onder kunnen treden. De galop is drietakt, is goed van ruimte en heeft ruim voldoende afdruk en kracht. One Million beweegt met veel souplesse, heeft een goede balans en zeer veel zelfhouding. Als dressuurpaard heeft One Million veel aanleg geeft hij zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok/aanparingsadvies:
One Million kan de expressie in de voorhand verbeteren, uitstraling en zelfhouding toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

 

Sperma bestellen: orders@uytert.nl
(Naam en adres eigenaar - merrie gegevens - gewenste hengst - leverdatum) 

 

Fokker
Dhr. R. Gotink
Rouwbroekweg 2
7231 RB Warnsveld
Kleur
Zwart
Geboortedatum
2019
Stokhoogte
1.72 m
Familie
Merrielijn 206, fokfamilie 218
Goedgekeurd voor

KWPN

Dekgeld gust
€ 300,-
Dekgeld toeslag
€ 700,-
Dekgeld totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Vers
Overige informatie

Genoom 103
WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport

Stap: 8.5
Draf: 8.0
Galop: 8.0
Souplesse: 8.0
Houding en balans: 8.5
Rijdbaarheid en instelling: 8.5
Aanleg als dressuurpaard: 8.0

Totaal: 82.0

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...