Osaka

Osaka is een hengst met veel talent, dat wel opgeleid moet worden met rust in de basissport. Niet elk paard kan omgaan met de spanning van shows als jong paard, dus we proberen zijn talent rustig aan door te ontwikkelen Want wat een powerhouse is Osaka en wat een kracht vertoont hij. Hij is de ideale hengst voor merries die formaat kunnen gebruiken en waarvan de galop verbeterd mag worden. In onze Nederlandse fokkerij zijn er veel van dit type merries waarvoor Osaka de ideale hengst kan zijn.
Osaka is een zoon van de Grand Prix-hengst Escolar die de laatste jaren veel furore gemaakt heeft met zijn fokkerij. Zijn ijzersterke moederlijn maakt hem helemaal compleet. 

OSAKA

Escolar x Florencio x Jazz x Ulft x Amor uit de bekende fokkerij van Huub en Tiny van Helvoirt

Afstamming:
Osaka is de eerste bij het KWPN goedgekeurde zoon van Escolar, de hengst die onder Hubertus Schmidt internationaal zeer succesvol heeft gepresteerd in de Grand Prix. Moeder Capri P (elite pref EPTM-dres PROK) stamt af van de keurhengst Florencio. Deze zeer goed geteste merrie behaalde in de EPTM een score van maar liefst 88,5 punten, waaronder vijf maal een negen en komt uit de bekende stam van Huub en Tiny van Helvoirt. Naast Osaka dient Capri P ook als moeder van de KWPN-hengst Grenoble (v.Bordeaux). Tevens bracht Capri P Irendy P (v.Jack Sparrow) en Jefferson P (v.De Niro) die respectievelijk op Z1- en Z2-niveau geklasseerd zijn. Grootmoeder Orendy (ster pref prest van Jazz) dient als moeder van de KWPN-hengst Zhivago (v.Krack C), alsmede de Zware Tour-paarden Anderson P (v.Painted Black) en Estados (v.Krack C) en het Z1-dressuurpaard Scaramouche. De moederlijn vervolgt zich met de Welbekende keur preferente prestatiemerrie Endy (Ulft x Amor), wiens nafok zowel gepresteerd heeft in sport als fokkerij. Endy dient als moeder van de NMK-kampioene en Z2-geklasseerde Andy, het internationale Grand Prix-paard Broere Karmijn, het Lichte Tour-paard Zendy en is grootmoeder en overgrootmoeder van een groot aantal internationaal presterende dressuurpaarden. Bovendien is Endy grootmoeder van de KWPNhengsten Charmeur, Zuidenwind en Viento Uno W.

KWPN-Onderzoekrapport 2022:
Osaka is een imponerende, sympathieke hengst met zeer veel werklust en een goed tot zeer goede instelling. De hengst laat zich goed bewerken. De stap is zeer krachtig en goed van overstap, maar zou nog constanter mogen doortreden. In draf beweegt de hengst met zeer veel afdruk en zweefmoment. De draf heeft een goede takt, ruimte, en een achterbeen dat ruim voldoende tot dragen komt. De galop is zeer krachtig, heeft zeer veel zweefmoment en veel balans. Osaka beweegt met veel tot zeer veel souplesse, een zeer goede balans met veel schakelvermogen. Osaka heeft in beweging veel kracht en voorwaartse drang. Als dressuurpaard heeft Osaka veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed tot zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok/aanparingsadvies:
Osaka kan in beweging het zweefmoment verbeteren en kracht en afdruk toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Sperma bestellen: orders@uytert.nl
Naam en adres eigenaar - Leveradres - Merrie gegevens - Gewenste hengst - Leverdatum

Fokker
Pegasus Stables
Grondhuttenweg 3
7497 NE Bentelo
Kleur
Bruin
Geboortedatum
2019
Stokmaat
1.74 m
Familie
Merrielijn 100, fokfamilie 280
Goedgekeurd voor

KWPN

Dekgeld gust
€ 300,-
Dekgeld toeslag
€ 700,-
Dekgeld totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Vers
Overige informatie

Genoom 100
WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 7.5
Draf: 8.5
Galop: 8.5
Souplesse: 8.5
Houding en balans: 8.0
Rijdbaarheid en instelling: 8.5
Aanleg als dressuurpaard: 8.5

Totaal: 82.5

Sperma bestellen

Pedigree

Stamboek wordt geladen...