O'Toto van de Wimphof

O'Toto van de Wimphof heeft in 2023 een fantastische indruk gemaakt als sportpaard en fokhengst. Met zijn vaste amazone Renate van Uytert- van Vliet werd hij reservekampioen van de halve finale Subli Cup en winnaar van de selectiewedstrijd in Delft, tijdens de dressuurweek bij Mange Prinsenstad. Hij werd no. 4 van de Pavo Cup 2023, 4-jarige dressuurpaarden, waar hij een mega indruk maakte met zijn sterk draf en galop. O'Toto van de Wimphof is een echte powerhouse met zóveel kracht dat dit hem als jong paard nog weleens in de weg kan zitten, maar voor de toekomst is dit juist wat we nodig hebben. Maar wat als fokhengst zo belangrijk is, is dat hij deze eigenschappen, zoals kracht en techniek, lijkt door te geven aan zijn nakomelingen. Ook lopen ze net als zijn vader met veel houding en balans. Kampioen van de van Uytert-veulenkeuring werd Toptoto E, O'Toto van de Wimphof x Charmeur, gefokt door Henk Ebbers uit Ottersum. O’Toto van de Wimphof laat met zijn eerste jaargang dus een zeer goede indruk achter.

2022
Wat is O'Toto van de Wimphof toch een geweldenaar. Zelden is er een jonge 3-jarige hengst in het KWPN-Verrichtingsonderzoek geweest die keer op keer weer hetzelfde draaft met zo veel actie in het voor- en achterbeen. Hij maakt zoveel natuurlijke houding met zoveel kracht in zijn beweging, dat wil je in je paard hebben. Deze kwaliteiten heeft hij van nature en kan dat dan ook zeker vererven. O'Toto is een mooie lange gelijnde hengst met veel schoft een geweldig bewegingsmechanisme dit in combinatie met zijn prachtige moeder en moederstam maakt hem een echte Topper! 

Zijn pedigree is opgebouwd uit louter Stempelhengsten

  • Vader Glock's Toto Jr Grand Prix-dressuur onder Edward Gal
  • Mv Riccione vader van meerdere Grand Prix-paarden
  • Mmv Sandro Hit No.1 van de Wereld WBFSH-Stallion Ranking
  • Mmmv Classiker Vader van meerdere Grand Prix-paarden
  • Mmmv Wereldvererver Donnerhall 

Moederlijn

  • Moeder Rastede is Elite Sport en Z2 dressuur. IBOP 84.5 Pnt. en Pavo Cup Finale. Tevens moeder van onze hengst Just Wimphof die nu al Prix St. Georges geklasseerd is. 
  • Grootmoeder Sabriena is de halfzus van Fienna W, moeder van de Prix St. Georges-paarden Sampras & Salutation beide van Sandro Hit.
  • Overgrootmoeder Fiella v. Classiker is de volle zus van de bekende GP-paarden Café au Lait onder Maree Tomkinson en Cappucino onder Karin Rehbein.
  • Stammoeder Fiesta is o.a. de moeder van de Tophengst Don Schufro, die ook jaren in de top 10 stond van WBFSH-Stallion Ranking.
  • Uit deze zeer sterke moederlijn komen o.a. de volgende bekende hengsten; Donier, Escanto P.S., Fürst Toto, Sir Oliver, Blue Hors Veneziano en Blue Hors Zatchmo.

Afstamming:
O’Toto van de Wimphof is een zoon van de internationale Grand Prix-hengst GLOCK’s Toto Jr., de Totilas-zoon die zich zowel in de sport als fokkerij bewijst. Met O’Toto van de Wimphof krijgt GLOCK’s Toto Jr. zijn zesde directe zoon bij het KWPN-goedgekeurd. De moeder van O’Toto van de Wimphof is Rastede (elite pref IBOP-dres sport-dres PROK van Riccione). Zij is zelf Z2-geklasseerd en is eveneens de moeder van de KWPN-hengst Just Wimphof (v.de Niro), die succesvol in het ZZ-Zwaar wordt uitgebracht. Rastede wist op te vallen met een IBOP-score van 84,5 punten, waaronder een 9.0 voor de draf en de aanleg als dressuurpaard. Ook kwam ze als beste merrie uit de bus tijdens de finale van de Pavo Cup. Rastede bracht in combinatie met Sezuan een dochter die op de KWPN-NA keuring wist te overtuigen met hoge cijfers. De moederlijn gaat via Sandro Hit-dochter Sabriena terug op de merrie Fiella (v.Classiker). Fiella dient als grootmoeder van een groot aantal sportpaarden, waaronder de Zware Tour-paarden D’angelo, Dolcetto-O en Ferra de Jeu, alsmede de Lichte Tour-paarden Aniko en Esprit. Verder in de moederlijn vinden we de Donnerhall-dochter Fantastica, zij staat bekend als de volle zus van dressuurvererver en Grand Prix-hengst Blue Hors Don Schufro.

KWPN-Onderzoekrapport 2022:
O’Toto van de Wimphof is een eerlijke, sympathieke, op zijn ruiter gefocuste hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel inzet en looplust en laat zich zeer goed door zijn ruiter bewerken. De stap is zeer goed van takt, is actief en goed van ruimte met veel lichaamsgebruik. De draf is expressief, zeer goed van ruimte, heeft een goede afdruk, een zeer opvallende voorbeentechniek met veel schoudervrijheid en een goed ondertredend achterbeen dat goed tot dragen komt. De galop is goed van kracht met zeer veel balans en ruimte, veel lichaamsgebruik en gedragenheid. O’Toto van de Wimphof beweegt met veel takt en een zeer goede beentechniek, veel zelfhouding en zeer veel balans waarbij de expressie in zijn voorhand zeer positief opvalt. Als dressuurpaard heeft O’Toto van de Wimphof veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok/aanparingsadvies:
O’Toto van de Wimphof kan in beweging voorbeentechniek, rijdbaarheid, instelling verbeteren en lichtvoetigheid toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij. 

Sperma bestellen: orders@uytert.nl
Naam en adres eigenaar - Leveradres - Merrie gegevens - Gewenste hengst - Leverdatum

Fokker
Carla & Eelkco Kramer - Rienks
Nachtlan 2
9213 RG De Wilgen
Kleur
Bruin
Geboortedatum
2019
Stokmaat
1.70 m
Familie
JUROMETTE, Hannover Stutenstamm 1189803, Schridde 659
Goedgekeurd voor

KWPN
Oldenburg 
Hannover

Dekgeld gust
€ 300,-
Dekgeld toeslag
€ 1.050,-
Dekgeld totaal
€ 1.350,-
Sperma beschikbaar
Vers
Overige informatie

Genoom 103
WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 8.5
Draf: 9.0
Galop: 8.5
Souplesse: 8.5
Houding en balans: 8.5
Rijdbaarheid en instelling: 9.0
Aanleg als dressuurpaard: 8.5

Totaal: 86.5

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...