Patheon

Patheon is een sterk gebouwde hengst met een super karakter en instelling. Hij heeft van nature veel techniek in beweging en heel veel schwung in zijn draf. Een voorbeen met veel knie en een achterbeen dat op de goede manier wordt gebogen. Hij heeft ook een extra stap dat in het KWPN-Verrichtingsonderzoek werd beloond met een 9.0. Ook zijn galop heeft veel sprong en draagkracht.

We zijn dan ook heel blij dat we zo'n goede zoon van onze Grand Prix-Tophengst Hermès hebben en uit zo'n sterke moederlijn met zeer veel sport.

Hermès x San Remo x Formateur x Cadmus XX

Afstamming:
Patheon is de eerste bij het KWPN goedgekeurde zoon van Hermès, de bij het KWPN goedgekeurde internationale Grand Prix-hengst die zeer succesvol wordt uitgebracht door Dinja van Liere. Hermès maakte onder andere furore op het WK Herning 2022 waar hij tweemaal een bronzen medaille binnensleepte, won de Grand Prix op het NK dressuur en wist meerdere wereldbekerwedstrijden op naam te schrijven. Moeder Watradin (ster, PROK) verenigt het bloed van San Remo en Formateur. Grootmoeder Atradin (ster, preferent, prestatie van Formateur) bracht een groot aantal nakomelingen in de topsport. Zo dient zij als moeder van maar liefst drie internationale Grand Prix-paarden; Hariette (v.Cassis XX), Ommen (v.Balzflug), Rifradin (v.Gribaldi), alsmede een ZZ-Licht-paard van Balzflug. Tevens is Atradin grootmoeder en overgrootmoeder van een groot aantal internationale sportpaarden van het hoogste niveau. De moederlijn vervolgt zich met de Cadmus-dochter Unette (keur, preferent, prestatie). Unette dient als moeder van vele sportpaarden en de KWPN-hengst Mondriaan. Bovendien is Unette grootmoeder van de KWPN-hengsten Estoril en Invershin.

KWPN-Onderzoekrapport 2023:
Patheon is een imponerende, sympathieke hengst met zeer veel werklust en veel go. De hengst laat zich goed bewerken. De stap is zuiver in de viertakt, actief en zeer goed van ruimte. In draf beweegt de hengst met veel afdruk en zweefmoment. De draf heeft een goede takt, ruimte, en een achterbeen dat goed te bewerken is. De galop is krachtig, heeft zeer veel zweefmoment en veel balans. Patheon beweegt met veel tot zeer veel souplesse en een goede balans. De hengst toont over veel schakelvermogen te beschikken. Als dressuurpaard heeft Patheon veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok/aanparingsadvies:
Patheon kan de stap en de souplesse verbeteren en zweefmoment en schakelvermogen toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Sperma bestellen: orders@uytert.nl
Naam en adres eigenaar - UBN-nummer leveradres - Merrie gegevens - Gewenste hengst - Leverdatum

Fokker
Dhr. Schaap
Oudendijk 96
4285 WL Woudrichem
Kleur
Bruin
Geboortedatum
2020
Stokhoogte
1.70 m
Goedgekeurd voor

KWPN

Dekgeld gust
€ 300,-
Dekgeld toeslag
€ 700,-
Dekgeld totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Vers
Overige informatie

Genoom 103
WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport

Stap: 9.0
Draf: 8.0
Galop: 8.5
Souplesse: 8.5
Houding en balans: 8.0
Rijdbaarheid en instelling: 8.5
Aanleg als dressuurpaard: 8.5

Totaal: 84.5

Sperma bestellen

Pedigree

Stamboek wordt geladen...