Pernod RS2

Helaas is Pernod RS2 vanaf 02-07-2023 NIET meer beschikbaar in de dekdienst. Bel ons voor de mogelijkheden.

Vanaf het begin dat Pernod RS2 in de ring verscheen was hij een blikvanger. Een hengst met een sterk model, mooi front en veel hengstuitdrukking. Hij valt op met zijn geweldige schoudervrijheid en elasticiteit. Een modern dressuurpaard dat ook zeer interessant gefokt is, met de Sezuan-zoon Tørveslettens Sylvester als vader en de Nederlands Kampioene Iveniz Texel RS2 als moeder.

Exterieur:
Pernod RS 2 is een royaal ontwikkelde, sterk gebouwde hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is voldoende sprekend. De nek is goed van lengte met een fractie zware hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, lengte en bespiering. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en is goed van lengte. De rug is goed van lengte en ruim voldoende bespierd. De lendenen zijn ruim voldoende bespierd en goed aangesloten. De croupe is goed van ligging, lengte en van bespiering. De broekspier is ruim voldoende van lengte. Het voorbeen is van terzijde en van voren gezien correct gesteld. Het achterbeen is een fractie lang, verder correct gesteld. De koten voor en achter zijn ruim voldoende van lengte en ruim voldoende gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, breed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn ruim voldoende ontwikkeld en een fractie ondergeschoven.

Afstamming:
Pernod RS 2 is de eerste bij het KWPN-goedgekeurde zoon van de genetisch interessante Tørveslettens Sylvester, een zoon van Sezuan. De moederlijn van Tørveslettens Sylvester is doordrenkt met Grand Prix-genen. Zo heeft zijn moeder Tørveslettens Stamina deelgenomen aan de finale van het WK voor Jonge Dressuurpaarden en is ze uitgebracht in de internationale Grand Prix. Ook zijn broers Tørveslettens  Fifty-Fifty, Tørveslettens Titanium RS2 en zijn zus Tørveslettens Sunshine zijn succesvol op het allerhoogste niveau in de dressuursport, zo won Titanium RS2 de Grand Prix van de wereldbekerwedstrijd in Mechelen. De moeder van Pernod RS 2 is Iveniz Texel RS2 (ster, voorlopig keur, PROK van Negro), zij overtuigde met haar exterieur en gangen al op de stamboekkeuring en werd daarna verdienstelijk uitgeroepen tot NMK-kampioene. Grootmoeder Veniz (preferent, prestatie, PROK van Krack C) bracht al de KWPN-hengst Enzo Ferrari (v. Painted Black). Daarnaast bracht Veniz in combinatie met Voice en Negro twee Z2-dressuurpaarden. Veniz dient ook als grootmoeder van de KWPN-hengst Network (v. Just Wimphof). De moederlijn vervolgt via de Z2-dressuurmerrie Regaliz met de preferente vererver Jazz.

KWPN-Onderzoekrapport 2023:
Pernod RS 2 is een eerlijke, energieke en enthousiaste hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel looplust en bereidheid tot werken en laat zich zeer goed rijden. De stap is zuiver viertakt, zeer goed van ruimte en marcherend. De draf kenmerkt zich met een zeer expressief gebruik van het voorbeen, een goede ruimte waarbij het achterbeen nog meer draagkracht zou mogen ontwikkelen. De galop is duidelijk bergop, goed krachtig, met zeer veel gedragenheid en ruimte. Pernod RS 2 heeft een aansprekend front en beweegt met veel souplesse en veel tot zeer veel zelfhouding en balans. Als dressuurpaard heeft Pernod RS 2 veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok/aanparingsadvies:
Pernod RS 2 kan de stap, de galop en de voorbeentechniek verbeteren en looplust toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Sperma bestellen: orders@uytert.nl
Naam en adres eigenaar - UBN-nummer leveradres - Merrie gegevens - Gewenste hengst - Leverdatum

Fokker
RS2 Dressage
Cranenburgsestraat 63
6562 LS Groesbeek
Kleur
Schimmel
Geboortedatum
2020
Stokhoogte
1.71 m
Familie
ELFOBA, Oldenburger Stamm 63, fokfamilie 782
Goedgekeurd voor

KWPN

Dekgeld gust
€ 300,-
Dekgeld toeslag
€ 1.450,-
Dekgeld totaal
€ 1.750,-
Overige informatie

Genoom 100
WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 9.0
Draf: 8.0
Galop: 9.0
Souplesse: 8.0
Houding en balans: 8.5
Rijdbaarheid en instelling: 8.5
Aanleg als dressuurpaard: 8.5

Totaal: 85.5

Pedigree

Stamboek wordt geladen...