Prachtig N.K voor onze hengsten

Onze hengst Impression pakte voor het tweede jaar op rij het reservekampioenschap met Diederik van Silfhout, vorig jaar in het ZZ-zwaar en nu in de Lichte Tour. Met de tweede plaats in de Kür op Muziek kwam zijn totaal op 3 plaatsingspunten. Net als Hans Peter won Diederik gisteren de Prix St Georges, die in twee groepen was verdeeld. De beste zes van iedere groep maakten totaal twaalf finalisten voor de Lichte Tour. 79.125% was het prachtige resultaat voor Impression en Diederik in de afsluitende Kür op Muziek. In deze rubriek werd onze voormalige hengst Foundation, van onze Topvererver United, 3e onder Kirsten brouwer met een score van 78.625%.

Tijdens de Finale van het ZZ-Zwaar liet onze zelf gefokte hengst In Style, Eye Catcher x Lorentin I x Cor de la Bryère, onder Renate van Uytert een prachtige proef zien, die beloond werd met een 3e plaats en 77.042%. Deze mooie score in de Kür op Muziek en het eerste onderdeel leverde hun een hele mooie 4e plaats op in dit ZZ-Zwaar Kampioenschap van 32 deelnemers. Op een mooie 8e plaats in de Kür einigde onze pas 6-jarige hengst Deparon U.S., Deveraux x Londonderry x Rotspon, onder Daniëlle Heijkoop. Ook hun lieten een prachtige proef zien, maar hadden nog wat fouten in de piroutte en series. Voor een 6-jarige hengdst was dit al een prachtige prestatie en Deparon U.S. laat al veel talent zien voor verzameling.

U25
Afgetekende innaar bij de U25 werd Jeanine Nieuwenhuis met de United nakomeling Athene TC. Trainer en werkgever Tim Coomans is al jaren eigenaar van TC Athene en staat aan de basis van de vele successen. “Geweldig”, glundert Coomans nadat hij Jeanine heeft gefeliciteerd. “Bij de jeugd zit het er nu op, maar we gaan nog even door. TC Athene is altijd een bijzonder paard geweest. Het is ook een van de weinige paarden die bij mij oud mag worden. Hij heeft zoveel gedaan en zoveel gepresteerd. Als jong paard beheerste Athene de piaffe al, maar in de proef was dat toch vaak moeilijk. Als ze ouder zijn leren ze toch nog bij. Nu pakt hij dat toch goed op. Jeanine heeft vanaf het begin een klik gehad met hem. Hij bloeit weer op, is scherp en fris en nu de piaffe goed gaat gaan we verder in de Grand Prix. Prachtig.”
Brons was er voor de United-nakomeling Fyeo onder Febe van Zwambagt. De 4e plaats voor Colt Sollenburg v. Vivaldi onder Bo Oudhof. De 8e plaats werd veroverd door Corinda Lutjeboer met haar United-zoon Cirano DC.

N.K. Grand Prix en Kür op Muziek
1. Glock's Toto Jr v. Totilas met Edward Gal. Score 86.150%
2. glock's Dream Boy v. Vivaldi met Hans Peter Minderhoud. Score 82.525%
3. Desperado v. Vivaldi met Emmelie Scholtens. Score 81.400%
7. Cennin v. Vivaldi met Madeleine Witte. Score 77.500%

 

In Style en Renate van Uytert van Vliet

In Style en Renate van Uytert van Vliet