Prachtige prestatie van Impression

Dag 1  Subtop driedaagse in Houten 
Zowel Floor van Kempen met Echt Mooi (Voice x Sandreo) als Diederik van Silfhout met onze KWPN-hengst Impression (Don Schufro x Ferro) komen pas sinds kort uit in het ZZ-Zwaar. Op de eerste dag van de Subtop driedaagse in Houten troffen beide grote kanshebbers op eremetaal later deze maand op het NK Dressuur in Ermelo elkaar voor het eerst in de ring. Dat duel pakte vandaag uit in het voordeel van Van Kempen.In vergelijking met de tienjarige Echt Mooi is Impression met zijn zes jaar nog echt ‘een broekie’. Onze goedgekeurde KWPN-hengst maakte onder Van Silfhout vorige maand met twee scores royaal in de 72% een indrukwekkend debuut in het ZZ-Zwaar. Vandaag werd het met een nieuw persoonlijk record van 74,00%  de tweede plaats.

Dag 2  Subtop driedaagse in Houten 
Net als gisteren mocht Diederik van Silfhout zich als tweede opstellen. Vandaag kwam de score met de KWPN-hengst Impression (Don Schufro x Ferro) uit op 73,79%. Ook Dominique Filion is tot nu toe goed onderweg in Houten. Gisteren kwam haar score met Winters Grand Amour, van onze hengst United uit op 73,93%. Zo hoog werd het vandaag niet, maar met 68,00% kon ze opnieuw de derde prijs ophalen. 

Dag 3  Subtop driedaagse in Houten 
In de afsluitende kür op muziek kwam het resultaat van Floor en Echt Mooi uit op de fraaie score van 78,750%. “Het is weer gelukt!”, vertelt Floor van Kempen enthousiast. “Vandaag was het wel nipt maar gelukkig was het nét genoeg voor de overwinning.” In de kür kreeg ze te maken met een juryverschil van bijna vijf procent maar de gemiddelde score van 78,750% was goed een hattrick in Houten. Net als in de klassieke proeven bezette Diederik van Silfhout met onze KWPN-hengst Impression, Don Schufro x Ferro en gefokt door mede-eigenaar Matthijs Maat, ook in de kür de tweede plek met maar liefst 77,625%. “Impression liep echt heel goed en dit was denk ik zijn beste proef van de drie dagen. Ik dacht dat hij wel een beetje moe zou zijn maar hij had nergens last van en was knijterscherp”, zegt Van Sifhout die de zesjarige hengst over twee weken start op het NK. “Ik had hem pas één keer ZZ-Zwaar gestart en kon wel zo het NK ingaan maar het is toch fijn om wat meer te weten. De eerste dag liepen er veulentjes en paarden los en was hij heel veel hengst. Hij had tijd nodig om zich te concentreren en dat ging elke dag beter. Impression heeft hier heel veel geleerd.”