Prinsjesdag Veulenveiling

Wat een succes voor onze hengsten tijdens Veulenveiling Prinsjesdag.

Uitzonderlijk getalenteerde Extreme U.S. dochter Trigger-Time veilingtopper voor 37.000 euro van Veulenveiling Prinsjesdag

De 32e editie van Veulenveiling Prinsjesdag kende tijdens Prinsjesdag in Ermelo een mooie ontknoping met een gemiddelde prijs van 12.300 euro en een topprijs van 37.000 euro voor de opvallende Extreme U.S.-dochter Trigger-Time. Dit uitzonderlijk getalenteerde merrieveulen komt uit de fokkerij van familie Van Enckevort en blijft op Nederlandse bodem. “Al met al mogen we terugkijken op een geslaagde veiling met een hoog verkooppercentage en een mooi gemiddelde”, stelt Prinsjesdag-voorzitter Arjan van der Waaij.

Eyecatchers in het slot
Met name in de staart van de veiling gingen de dressuurveulens als warme broodjes over de toonbank. Tom Cruise Texel, Hermès N.O.P. x Negro) bracht 23.000 euro op en maar liefst 35.000 euro werd neergelegd voor de veelbelovende Toptoto E (O’Toto van de Wimphof x Charmeur). De uiteindelijke veilingtopper was het voorlaatste veulen van de veiling; het chique merrieveulen Trigger-Time. 

Mooi gemiddelde
“Met kopers uit Nederland, België, Polen, Duitsland, Groot-Brittannië en Ierland was de internationale interesse weer groot, maar opvallend genoeg sloegen ook juist een aantal Nederlandse investeerders hun slag”, vertelt Arjan van der Waaij. “De opvallendste dressuurveulens zorgden deze editie voor de uitschieters en brachten uiteindelijk gemiddeld ruim 13.000 euro op. Bij de springveulens werd gemiddeld 11.500 euro betaald, wat het gemiddelde op 12.300 euro breng”, blikt de voorzitter tevreden terug op de 32e editie van Veulenveiling Prinsjesdag.