Prix St. Georges gewonnen door Geniaal.

Hoogste dagscore voor Van Liere en Geniaal

Onze KWPN-hengst Geniaal, Vivaldi x Biotop x Ferro, liet onder Dinja van Liere een indrukwekkende Prix St. Georges zien en was met 74,12% de onbetwiste winnaar. De 2e plaats was voor Neelke van Kollenburg met Feline(v. Jazz) en kwam met 72,94% de ring uit. De top drie werd compleet gemaakt door Grand Prix-winnares Charlotte Fry met For Your Eye Only met 68.68%.

“Geniaal liep heel goed en voelde al veel stabieler dan de vorige keer (debuut prix St. Georges)”, vertelt de amazone. “Ik kon de proef strakker afwerken en was er echt superblij mee. Wel zijn er altijd dingetjes die beter kunnen, zo had ik nu een fout in mijn binnenkomen. Hij galoppeerde aan na het halthouden, echt heel zonde. De oefeningen beheerst Geniaal heel goed en er is eigenlijk niets wat hij niet kan. De zijgangen doet hij heel mooi, voor een schouderbinnenwaarts hadden we nu een 9.0. Datzelfde cijfer scoorde hij ook voor de uitgestrekte galop. Geniaal heeft drie hele goede gangen, dat hij ook nog alle oefeningen zo makkelijk doet maakt hem een superfijn paard.”

NK Dressuur
Dinja van Liere heeft haar zinnen gezet op het NK Dressuur, waar ze inmiddels de kwalificatiescores voor binnen heeft. “Dat was het doel en zo’n score als vandaag geeft wel vertrouwen richting het NK, daar ben ik heel blij mee. Ik heb nu nog maar twee proeven gereden, maar ik merk wel dat de tweede keer al zoveel beter is dan de eerste keer. Daarom wil ik Geniaal nu in ieder geval nog een keer starten. Verder gaan we gewoon lekker thuis dooroefenen.”