Renate van Uytert stuurt onze KWPN-hengst In Style naar Amsterdam

Renate van Uytert heeft mooie herinneringen aan Jumping Amsterdam: met de hengst Johnny Depp (Bordeaux x Ferro) won ze zowel bij de vier- als bij de vijfjarigen de finale van de Subli Cup. En nu mag de amazone opnieuw naar het concours in Amsterdam, dit keer met de door ons zelf gefokte hengst In Style (Eye Catcher x Lorentin I). Op de Subtopwedstrijd vandaag in Liempde reed Renate de KWPN-hengst naar de topscore van 75,37% en bemachtigde daarmee een felbegeerd ticket voor de PSG-rubriek in de Amsterdamse RAI.
“Echt super cool, ik kan het bijna niet geloven”, jubelt Renate. Na het NK-goud in het ZZ-Zwaar debuteerde ze eind vorige maand met In Style in de Prix St. Georges. Toen was er ook al ruim 75% en bij hun tweede keer in deze klasse reden ze bijna dezelfde score bijeen.

Negens echt cool
“We hadden eigenlijk geen fouten en het halthouden was vandaag een stuk beter dan bij ons debuut. Toen was het een beetje slordig en nu kregen we er gelukkig een acht voor. En het stapgedeelte reed ik vorige keer een beetje gehaast waardoor het wat rommelig werd. Daar kregen we nu zevens en 7,5-en voor. We hebben gewerkt aan het jurycommentaar van de vorige keer en voor m’n eigen gevoel vond ik de proef nu eigenlijk een stukje beter. Na ons debuut zei ik: op naar de negens en nu kregen we er al twee”, vervolgt Van Uytert lachend die voor beide galopappuyementen met de daaropvolgende wissel een negen kreeg op haar protocol. “Ik vond achten al gaaf maar negens zijn echt cool.”

In één keer
Renate hoopte op een ticket voor Jumping Amsterdam maar had niet verwacht dat het haar ging lukken. “Het was een sterke groep en heel gaaf dat het in één keer gelukt om een ticket te bemachtigen. Ik hoopte het zó en ben echt super blij. En die Jumping Amsterdam-deken is ook echt kicken.”

Overal en altijd
De amazone is dolgelukkig met de door Joop van Uytert gefokte hengst, die ze vanaf zijn derde onder het zadel heeft. “In Style is echt mijn vriend en gaat er echt voor. Eigenlijk vanaf het eerste moment dat we op wedstrijd zijn gegaan doet hij overal en altijd z’n best. Echt een heerlijk paard, ik kan echt genieten op hem.”