San Amour

De Grand Prix-paardenmaker

San Amour I was tweede reservekampioen op de Oldenburgse keuring in 2006, hoofdpremiewinnaar in 2008 en finalist op de Bondskampioenschappen in 2009 onder Dr. Ulf Moller.

Zijn plaats op de twaalfde plaats bij de beste dressuurverervers ter wereld dankt hij aan zijn talrijke Grand Prix-nakomelingen, waaronder de Olympische en EK-deelnemer West Side Story OLD/Estelle Wettstein/SUI, de WK- en EK-deelnemer Ikke-Pia v/d Bergerhoeve/Lore Vandeborne/BEL, de teambronswinnaar van de Pan-Am Games, Sound of Silence/Camille Carier Bergeron/CAN, de Nations Cup-winnaars Addict de Massa/Anna Kasprzak/DEN en Scarlett/Anne Marie Hosbond/DEN, die deelgenomen aan de Wereldbeker Freestyles werden geplaatst door Sandro D Amour/Olga Safronova/POL, Selfmade/Adriane Alvord/USA en Copernico/Aleksandra Poplawska/POL evenals Soiree d' Amour OLD/Carina Scholz en drievoudig U25 EK-goud winnaar en winnaar van de Piaff-sponsorprijs, FBW Sunfire /Ann-Kathrin Lindner. De nakomelingensuccessen van San Amour I worden gecompleteerd door het dressuurpaard vice-wereldkampioen Samoura M, de federaal kampioen Saniola en de vice-federaal kampioen Stern von Afrika OLD.

Het aantal goedgekeurde zonen steeg naar ruim 50, inclusief kampioens- en premiehengsten. Tot nu toe hebben ruim 220 San Amour-dochters in verschillende fokgebieden de titel Staatspremiemerrie behaald, zoals de Oldenburger kampioensmerrie Calamity Jane, de kampioensmerrie van de Franz-Strahl-Schäfer-Show in Baden-Württemberg (6 jaar oud), Sazou E, en de winnaar van de Duitse Elite Merriekampioenschappen in Lienen, Santanyi, die de moeder werd van de federale rijpaardkampioen Macadamja.

De Passer-koppeling van lijnoprichter Sandro Hit met de Oldenburgse reservekampioensmerrie en op de Europese kampioenschappen in Brussel/BEL Ic gerangschikt St.Pr./El.St. Uit de Poppenfee komen talloze fokkerij- en sportelites voort. Daartoe behoren onder meer de gekeurde volle broer San Amour San Amour II, die in België werkt, de Ik Brillantring-merrie A Sugar Baby, de Federal Championship-kwalificatiewedstrijd Summerhill en de SLP-winnaar, Id Brillantring-merrie en staatskampioen Auguste Victoria. Deze laatste werd op haar beurt de moeder van de Oldenburgse reservekampioensmerrie Amelie (v. Fürstenball).

Van grootmoeder Ariola komen de goedgekeurde Pierrot Royal (v. Plaisir d'Amour), zijn volle zus Paradise, die op de P.S.I.-veiling werd verkocht en doorgeplaatst naar Inter II, en de Lux-dressuur Dona Figuera (v. Donnerschwee), die succesvol was tot Grand Prix.

Moedersvader Plaisir d'Amour, succesvol tot op het WK, de Oldenburger vaderlegende Figaro en de volbloed Kronprinz xx ronden de pedigree af.

San Amour vertegenwoordigt de Armgard-merrielijn, waaruit de hengsten Floriscount/Oliver Oelrich, Botticello/Leonie Bramall/CAN, Sandakan, Baresi en Brindisi voortkwamen.

Vertegenwoordigt het waardevolle Sandro Hit-bloed.

Kleur
Zwartbruin
Geboortedatum
2004
Stokmaat
1.72 m
Familie
Oldenburger Stamm 11
Goedgekeurd voor

Deutsche Sport Pferde

Hannover

Mecklenburg

Oldenburg

Rheinland

Westfalen

Italië

Frankrijk

Zweden

Dekgeld gust
€ 1.300,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 1.300,-
Sperma beschikbaar
Vers / Diepvries
Overige informatie

WFFS negatief

Let op: voor de hengsten van Schockemöhle gelden andere voorwaarden! Klik hier voor de voorwaarden.

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...