Sandro Hit

Fokkerij icoon

Sandro Hit is al twaalf jaar één van de beste dressuurverervers ter wereld op de WBFSH-ranking. In 2021 stond hij zelfs op nummer één. Sandro Hit heeft met zijn briljant getypeerde en extreem lichtvoetige nakomelingen zijn blijvende stempel gedrukt op de moderne dressuurpaardenfokkerij. Hij wordt beschouwd als de grondlegger van onze stand – en lijnstichter.

Op de Olympische Spelen in Tokio maakten Showtime FRH/Dorothee Schneider en Salvino/Adrienne Lyle deel uit van de gouden en zilveren teams uit Duitsland en de VS. Dit was het tweede Olympische goud voor Showtime FRH, na EK-teamgoud en dubbel individueel zilver. Salvino maakte ook deel uit van het Amerikaanse zilveren dressuurteam op de Wereldruiterspelen 2018 in Tryon, VS. Verder aan de start in Tokyo/JPN: Sir Donnerhall II OLD/Morgan Barbançon/FRA, Sebastien/Lindsay Kellock/CAN en Scolari/Shingo Hayashi/JPN. Sintano van Hof Olympia/Gareth Hughes/GBR was olympisch reservist en won daarna in Hagen a.T.W. EK teamzilver. Statesman/Naima Moreira Laliberte/CAN was ook reservist en behaalde teambrons op de Pan-Am Games 2023 in Santiago/CHI.

De erfelijke prestatie van de gepolijste zwarte edelman, die zelf wereldkampioen dressuurpaarden en federaal kampioen was, is ongeëvenaard. Alleen al in Duitsland zijn er maar liefst 190 goedgekeurde zonen, veel meer dan welke andere stier dan ook ooit heeft kunnen voortbrengen. De lijst met zijn licentiewinnaars, premiehengsten en hengstenmarktleiders zou elke reikwijdte te boven gaan. Velen van hen maakten ook carrière in de sport, zoals onze vice-wereldkampioen dressuurpaarden en federaal kampioen Sir Donnerhall I, de Grand Prix-winnende Sancisco OLD, de federale kampioen, veilingprijsrecordhouder en winnaar op gevorderd niveau San Francisco OLD, de Burg Bekerfinalist Sorento en het Wereldkampioenschap Dressuurpaarden plaatsten Sir Skyfall op OUD.

Zijn dochters, waarvan er maar liefst 519 zijn bekroond met de staatspremie, worden aangevoerd door de wereldkampioen dressuurpaarden en tweevoudig federaal kampioen Poet, die op de P.S.I.-veiling voor een recordbedrag van 2,5 miljoen euro werd geveild. De Oldenburgse kampioensmerrie Silberaster OLD won ook dubbel goud op de federale kampioenschappen en brons op de Wereldkampioenschappen dressuurpaarden. Sisters Act MT OLD/Dorothee Schneider was Federaal Kampioen, werd vierde, zesde en vijfde in de finale van het Wereldkampioenschap Dressuurpaarden, werd tweede in de Burg Cup-finale en zesde in de Louisdor Prijs en won internationale Grands Prix. Daarnaast bracht een Sandro Hit-dochter de Olympisch en drievoudig Wereldbekerwinnaar en viervoudig Europees kampioen Weihegold OLD/Isabell Werth.

De nakomelingen van Sandro Hit hebben al lang de grote kampioenstrappen over de hele wereld veroverd. Vijf van hen namen deel aan de Olympische Spelen van 2016 in Rio/BRA, waaronder de bovengenoemde uiteindelijke teamgoudwinnaar en individuele zesde plaats in de dressuur, Showtime FRH/Dorothee Schneider, en de teambronswinnaar in de eventing, Santano II/Christopher Burton/AUS. Showtime FRH won in 2019 opnieuw teamgoud en dubbel zilver in de twee individuele finales op het EK. In 2018 maakte Salvino/Adrienne Lyle deel uit van het Amerikaanse dressuurzilverteam op de Wereldruiterspelen in Tryon/VS. Sir Donnerhall II OLD/Morgan Barbançon/ESP geplaatst in de Wereldbekerfinales in Parijs/FRA, Leipzig en Omaha/USA. Selten HW/Andres Dahl maakte deel uit van het geplaatste Deense team op de Olympische Spelen van 2016 en de Wereldruiterspelen van 2018.

Sandro Hit leverde een recordaantal van elf federale kampioenen op. Naast de reeds genoemde stonden Polka Hit Nexen (2008 zilver 6-jarigen), Soliere (2010 zilver 6-jarigen) en St. Emilion (2011 brons 6-jarigen) op het podium bij de Dressuur Wereldkampioenschappen paarden.

De winst van zijn nakomelingen, die alleen al in Duitsland zijn geregistreerd, waarvan er 219 succesvol zijn in de gevorderde dressuur tot en met de Grand Prix, bedragen ruim 1,8 miljoen euro.

Vader Sandro Song was keurmeester in 1990 en hoofdpremiewinnaar in 1992.

Van de moeder El.St. Loretta heeft nog twee andere goedgekeurde zonen: de Grand Prix succesvolle Diamond Hit (v. Don Schufro) en Royal Hit (v. Royal Dance).

Uit de moederlijn komt Bluetooth OLD (v. Bordeaux), 2023 EM onder Frederic Wandres

Teamzilverwinnaar in Riesenbeck.

Epochale overervingsprestaties.

Kleur
Zwart
Geboortedatum
1993
Stokmaat
1.72 m
Familie
Oldenburger Stam 136
Goedgekeurd voor

Deutsches Sport Pferde

Hannover

Oldenburg

Rheinland

Westfalen

Italië

Frankrijk

Zweden

Dekgeld gust
€ 1.500,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 1.500,-
Sperma beschikbaar
Diepvries
Overige informatie

WFFS negatief

Let op: voor de hengsten van Schockemöhle gelden andere voorwaarden! Klik hier voor de voorwaarden.

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...