Sir Donnerhall I

Behoort tot de top tien van de WBFSH-ranglijst van 's werelds beste dressuurverervers

Voor het derde jaar op rij behoort Sir Donnerhall I tot de top tien van 's werelds meest succesvolle dressuurverervers volgens de ranglijst van de World Breeding Association WBFSH. Dat Sir Donnerhall I een maximale prestatiebereidheid vererft blijkt ook uit zijn ranking in de top 50 van de beste eventingverervers ter wereld.

Tot zijn ruim 70 Grand Prix-succesvolle nakomelingen behoren de Olympische deelnemer Samhitas/Kelly Layne/AUS, de drie WK-deelnemers Valentine/Ashley Holzer/USA, Willingapark Sky Diamond/Jayden Brown/AUS en Sir Caramello OLD/Anush Agarwalla/ IND, de EK-deelnemers Santiago Song/Thibault Vandenberghe/BEL en Sangraal/Stella Hagelstam/FIN evenals de succesvolle WK freestylers Serenade MF/Alice Tarjan/USA, Valentine/Ashley Holzer/USA en Syriana/Jessica Dertell/AUS en de Nations Beker geplaatst Siebenstein/Mirelle van Kemenade-Witlox/NED. Sir Hohenstein/Bianca Nowag wonnen teamgoud en freestyle zilver op de Europese kampioenschappen voor U25 Grand Prix-ruiters in Marignano/ITA.

Sir Donnerhall I heeft herhaaldelijk unieke records gevestigd met zijn erfenis. Naast Special Diva OLD (2014) en Smirnoff (2016) wonnen zijn volle broers en zussen Cindy OLD (2013), Sir Heinrich (2014), Candy OLD (2017), Caty OLD (2018) en Casey OLD (2020). op de federale kampioenschappen. Candy OLD en Casey OLD waren eveneens Oldenburgse kampioensmerries en voeren daarmee de groep van ruim 420 prijswinnende dochters van Sir Donnerhall I aan. Candy OLD won ook brons op de Wereldkampioenschappen Dressuurpaarden (5 jaar). Sa Coeur werd tweevoudig wereldkampioen dressuurpaarden, werd met een hamerprijs van 2,31 miljoen euro het toppaard op de P.S.I.-veiling en kan bogen op internationale Grand Prix-plaatsingen. Hij is slechts een van de vele veilingprijsrecordhouders uit het huis van Sir Donnerhall I.

Er zijn meer dan 100 goedgekeurde zonen, waaronder talrijke winnaars en premiehengsten, evenals de derde plaats in het Wereldkampioenschap Dressuurpaarden en Grand Prix-succes Sir Olli OLD/Enrique Cruces Fernandez/ESP.

Veel Sir Donnerhall I-dochters werden hengstenmoeders, zoals blijkt uit onze winnende hengsten Dynamic Dream, Feinrich en Fynch Hatton, het staatskampioenschap op de derde plaats Don Romance PS, onze tweevoudig verrichtingsrecordwinnaar Sezuan's Donnerhall en onze jonge ster Total Diamond PS evenals de Olympische vijfde plaats Glock's Total U.S./Edward Gal/NED en de prijssensatie van 1,7 miljoen euro van de P.S.I.-veiling, de Oldenburgse staatskampioen, het elfde dressuurpaard op de federale kampioenschappen en al een S-geplaatste overmacht ex. respectievelijk Prins Bayram/Frederic Wandres en Yara Reichert. De Oldenburgse kampioensmerrie, federaal kampioen en P.S.I.-prijsrecordhoudster Fasine OLD en haar gekeurde volle broers For Romance I en II hebben eveneens een Sir Donnerhall I-moeder. Op de Duitse veulenkampioenschappen 2019 bracht Sir Donnerhall I opnieuw een topveulen met het op de tweede plaats geplaatste merrieveulen. Sammy de Luxe won in 2021 de AWÖ Veulenkampioenschappen.

Sir Donnerhall zelf was in 2003 tweede Oldenburgse reservekampioen, HLP-winnaar en Ia hoofdpremiehengst in 2005 en federaal kampioen en vice-wereldkampioen dressuurpaarden (5 jaar) in 2006. Hij wordt ondersteund tot op gevorderd niveau. Vanwege de hoge fokeisen werd hij niet meer ingezet in de toernooisport.

Vader Sandro Hit, zelf wereldkampioen dressuurpaarden en nationaal kampioen, maakte al vroeg naam als sterhengst in de dressuurpaardenfokkerij.

Van de moeder St.Pr.St. Contenance D omvat verder de gelicentieerde volle broer, viervoudig WK-finalist en Olympisch, WK- en EK-deelnemer Sir Donnerhall II/Morgan Barbarçon/ESP, de AES-gelicentieerde Rubberball (v. Rubinstein) en de eveneens Grand Prix- succesvolle Strateeg/ Cora Jacobs.

De vader van de moeder is eeuwvader Donnerhall.

Sir Donnerhall volgt zijn baanbrekende vader Sandro Hit op.

Kleur
Donkerbruin
Geboortedatum
2001
Stokmaat
1.71 m
Goedgekeurd voor

Deutsches Sport Pferde

Hannover

Mecklenburg

Oldenburg

Rheinland

Westfalen

Ierland

Italië

Frankrijk

Zweden

Dekgeld gust
€ 1.800,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 1.800,-
Sperma beschikbaar
Vers / Diepvries
Overige informatie

WFFS negatief

Let op: voor de hengsten van Schockemöhle gelden andere voorwaarden! Klik hier voor de voorwaarden.

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...