St. Schufro

Actueel 2024:

De directe lijn tussen Blue Hors en ons Hengstenstation was een goed succes in 2023 en wordt in 2024 daarom weer voortgezet!

Dit houdt in dat het sperma van deze hengsten dezelfde dag nog bij ons Hengstenstation in Heerewaarden geleverd wordt op de volgende dagen: Maandag, Woensdag en Vrijdag.

Bestellingen kunnen dagelijks (behalve op zondag) geplaatst worden tot 09:00 uur. Op maandag, woensdag en vrijdag wordt het sperma dan rond 19:00 uur op ons Hengstenstation in Heerewaarden geleverd.

Het sperma kan dan na 19:30 uur afgehaald worden op ons station of wij komen het nog dezelfde avond, zónder extra kosten, insemineren bij uw merrie op stal (max. 50-60km vanaf ons station in Heerewaarden).

Wel worden er per levering NVWA papierkosten berekend ivm de import vanuit Denemarken.

Het sperma kan ook de volgende dag verzonden worden met HippoXpress. De verzendkosten hiervan worden dan wel doorberekend.

Bestellingen op dinsdag, donderdag en zaterdag kunnen diezelfde dag door ons geïnsemineerd worden bij uw merrie, afgehaald worden op ons station of geleverd worden met HippoXpress door geheel Nederland.

Let op! Bovenstaande leveringsvoorwaarden gelden alleen op de eerste 3 bestellingen/leveringen. Vanaf de 4de bestelling/levering wordt er €75,- per bestelling doorberekend (excl. verzendkosten van HippoXpress binnen NL en NVWA papierkosten).

Blue Hors St. Schufro heeft een zeer goede spermakwaliteit.

We proberen hiermee voor de periode 01 April – t/m 01 Augustus een snelle en directe service aan de Nederlandse fokker te kunnen geven.

  • Prachtige Grand Prix-hengst beschikbaar voor de Nederlandse fokkerij
  • Vader van Wereldkampioen 5-jarige dressuurpaarden St. Paris

Wij zijn blij dat we de topfok- en sporthengst St. Schufro voor Nederland kunnen aanbieden.
Zijn fokkerij is afgelopen jaar opgevallen op het W.K. Young Horses in Nederland. Hij had daar een 4-tal nakomelingen meelopen en zijn dochter St. Paris gereden door Victoria E. Vallentin werd Wereldkampioen bij de 5-jarige dressuurpaarden. Bij de 4-jarige hengsten werd Kampioen St. Athletique voorgesteld door Heiko Klausing. Een geweldige prestatie voor de Grand Prix-hengst St. Schufro – St. Moritz Junior x Blue Hors Don Schufro.

St. Schufro werd in 2013 als 2.5 jarige hengst uitgeroepen tot premiehengst tijdens de Hannoveraanse keuring. Daarna kampioen op zijn Deense 35-dagentest in 2014 met 864,5 punten, en kampioenshengst voor 4-jarigen op de Deense warmbloedhengstenkeuring in Herning in 2015.

Onder het zadel van Allan Grøn als 4-, 5- en 6-jarige won hij de Deense Kampioenschappen en scoorde hij maar liefst een 9.8 voor de stap, draf en galop evenals rijdbaarheid!

De laatste jaren wordt St. Schufro gereden door Nanna Skodberg Merrald en sinds hun debuut in 2018 heeft het tweetal enorme successen behaald op zowel nationale als internationale concoursen in de klassen Prix St. Georges, Intermediaire I, Intermediaire II en nu ook Grand Prix.

“Het is een groot genoegen om elke dag met hem samen te werken”, zegt Nanna Skokberg Merrald. St. Schufro concentreert zich volledig op zijn werk en zijn ruiter beschikt over een grenzeloos talent en is de liefste, rustigste en makkelijkste hengst in de omgang. Ze haalden al meerdere keren meer dan 80% in de Grand Prix Kür op Muziek zoals Jumping Mechelen en CDI Falsterbo.

Sperma bestellen: orders@uytert.nl
Naam en adres eigenaar - Leveradres - Merrie gegevens - Gewenste hengst - Leverdatum

Kleur
Zwart
Geboortedatum
2011
Stokhoogte
1.70 m
Familie
KATI, Hannover Stutenstamm 1192507, Schridde 361
Goedgekeurd voor

KWPN-erkend
Hannover
Denemarken
Oldenburg
Zweden

Dekgeld gust
€ 700,-
Dekgeld toeslag
€ 1.400,-
Dekgeld totaal
€ 2.100,-
Sperma beschikbaar
Vers / Diepvries
Overige informatie

WFFS-vrij

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...