In Style wint Prix St. Georges-debuut met 75.37%

Renate van Uytert-van Vliet is lekker op dreef op het moment. Nadat ze een week geleden een zeer geslaagd - en winnend - ZZZ-debuut maakte met Just Wimphof (v. De Niro), schreef ze vandaag (zondag 31 Okt.) in Den Hoorn met onze zelf gefokte KWPN-hengst In Style in zijn eerste Prix St. Georges ook gelijk de overwinning op haar naam met een score van 75,37%. "Ik ben heel blij en het was ook echt goed", was de eerste reactie van de amazone, die in augustus met overmacht de KNHS-titel won in het ZZ-Zwaar met de KWPN-hengst. "Hij ging thuis al heel fijn, maar in de ring doet hij altijd nog een stapje extra zijn best. Ik vind hem echt geweldig, maar het was zeker nog niet foutloos hoor”, lacht Van Uytert-van Vliet, die de Subtopwedstrijd in Den Hoorn uitkoos voor het Lichte Tour-debuut van haar lieveling In Style, omdat haar familie uit deze omgeving komt en iedereen graag wilde komen kijken. “Bij het binnenkomen ging het eigenlijk gelijk al niet helemaal goed, want dat was niet recht en het halthouden ging ook niet lekker, maar dat betekent dus dat er zeker nog veel meer in zit.”

Achten voor de pirouettes
Waar Van Uytert-van Vliet zelf heel erg blij mee was in de proef van vandaag was dat de pirouettes goed gingen en dat ze mooie punten kreeg voor de overgangen. “We kregen achten voor de pirouettes en dat vind ik zelf best nog een moeilijk onderdeel, dus ik was erg blij dat die zo goed lukten”, blikt de amazone terug. “En van de week was ik nog even lessen bij Edward (Gal, red.) en toen hebben we echt nog even extra geoefend op de overgangen, omdat dat belangrijke onderdelen zijn in de proef. Die kon ik vandaag ook goed rijden en daar kreeg ik ook achten voor, dat was heel fijn.”

Verbeterpuntjes
Waar Van Uytert nog meer winst in kan behalen is opletten dat ze onderdelen netjes afwerkt en niet te gehaast rijdt in de proef. “Het binnenkomen was gewoon slordig en in de stap reed ik wat te gehaast”, vervolgt de amazone. “Ik weet zelf eigenlijk ook niet waarom, maar dat zijn wel dingetjes waar ik echt even beter op moet letten, omdat het gewoon niet nodig is. De jury schreef ook dat dat de verbeterpuntjes zijn en dat de score dan nog meer omhoog kan. “

‘Nu gaan we voor de negens’
De wisselseries waren naast de pirouettes ook hoogtepunten de proef en leverden de hoogste cijfers op vandaag. “Hij kan hele mooie wissels en we kregen vandaag dan ook 8,5’en voor de series”, vervolgt Van Uytert trots. “Als we een beetje meer routine krijgen in deze proef kunnen die ook nog beter, dus dan gaan we voor de negens.”

Jumping Amsterdam
Nu het debuut in de Prix St. Georges goed gelukt is, wil Van Uytert-van Vliet graag proberen om zichzelf met de hengst te selecteren voor Jumping Amsterdam. “Het lijkt me ontzettend leuk om daar met hem te kunnen rijden”, vertelt de amazone over haar plannen en wensen met In Style. “Ik heb al even gekeken en wil hem graag in Delft starten, waar over een paar weken zo’n selectie voor Jumping is. Er zijn meerdere wedstrijden nog, maar Delft is zo lekker in de buurt van mijn familie en ik vind het ook leuk als zij erbij kunnen zijn.”