Succesvol weekend voor onze hengsten

Diederik van Silfhout heeft met onze KWPN-hengst Impression (Don Schufro x Ferro) gister een geslaagd debuut gemaakt in de Zware Tour. Op de Subtopwedstrijd in Deurne noteerde het duo in de Intermediaire II de fraaie score van 72,598% en won daarmee de rubriek. De laatste keer dat Impression in de ring verscheen was het NK Dressuur van september 2020. Toen won het duo zilver in de Lichte Tour. “Daarna hebben we hem thuis verder klaar gemaakt en vandaag mocht het gebeuren”, vertelt Diederik van Silfhout. “Hij liep een hele fijne proef en was goed geconcentreerd. Er is nog genoeg ruimte voor verbetering, dat is ook fijn. We hadden een hele fijne draftour, de passage was heel goed maar Impression moet nog net wat kracht winnen voor de piaffe. Daar hadden we nu zevens voor maar dat kan hij voor negens. Hij kan echt mega piafferen. Verder liep hij fijn rond en was niet kijkerig. Ik ben er echt heel blij mee”, vervolgt Van Silfhout over de negenjarige hengst.

In Style en Renate winnen Prix St. Georges
In de Prix St. Georges (meer dan 25 deelnemers!), reed Renate van Uytert van Vliet met onze KWPN-hengst In Style (v. Eye Catcher) de hoogste score van 70,78% bijeen. Ze lieten een prachtige proef zien met veel expressie in draf en galop, mooie changementen en pirouttes. De rentree van Toskira RS2 (v. Sir Donnerhall), die al een tijd niet meer in de ring verscheen, was met Marieke van der Putten goed voor de tweede score van 70,49%. De derde combinatie die in deze rubriek boven de 70% scoorde was Dinja van Liere met Independent Little Me (v. Uno Don Diego) met 70,25%.

Just Wimphof en Dante U.S. 2e & 3e ZZ-Zwaar
In het ZZ-Zwaar was het stuivertje wisselen voor de amazones Marieke en Renate. Deze rubriek werd gewonnen door Kuvasz RS2 en Marieke van der Putten gevolgd door onze hengst Just Wimphof en Renate met een mooie score van 71.71%. “Hij was heel goed geconcentreerd en heeft echt een hele fijne proef gelopen, ik had zelf een heel fijn gevoel maar sommige dingen kunnen nog wat beter afgewerkt worden en dan kunnen de scores zeker omhoog", aldus de amazone na afloop.
”Derde werd onze pas 6-jarige hengst Dante U.S., Dante Weltino x Sir Donnerhall I. Diederik van Silfhout stuurde Dante U.S. bij zijn tweede keer in het ZZ-Zwaar naar een mooie score van 71,286%. Het duo had vele hoogtepunten maar ook paar dikke onvoldoendes. “Dante liep een een hele fijne ontspannen proef alleen we hadden drie dikke fouten. Hij wil heel graag z’n best doen en heeft mega veel talent. Maar hij is nog piepjong en dit was pas onze derde wedstrijd, dus het kost nog een beetje tijd. In een pirouette sprong hij achter om, een wissel in de serie was in tweeën en de overgang van galop naar draf was een rommeltje. Hij viel eerst in stap, ging toen weer in galop en daarna pas in draf. Dat is gewoon onervarenheid”, zegt Van Silfhout die de onvoldoendes ruimschoots ophaalde. “Voor de draf hadden we een hele rij negens, dan wil het wel. En voor de rest scoorde Dante ook hoge punten. Alleen de fouten waren duur dus er kan nog makkelijk een paar procent bij.”