Succesvolle eerste bezichtiging

We zijn dit najaar met een mooie collectie jonge hengsten gestart. Goed bewegende paarden met een mooi exterieur en veelal interessant gefokt. Elk jaar zijn de verwachtingen uiteraard weer hooggespannen. Het was voor onze hengsten en ons Hengstenstation ook dit jaar weer een mooi succes.

Van onze stal zijn 5 dressuurpaarden doorverwezen naar de 2e bezichtiging, waaronder een zoon van onze Bronzen medaillewinnaar Hermès. Deze Patheon L.E., Hermès x San Remo x Formateur, gefokt door Saskia en Thijs Schaap, komt uit een sterk bewegende moederstam, liep met veel afdruk door de kooi en liet daarmee een ontzettend goede indruk achter.

Onze hengst Piqué, gefokt door Nout Romijnders, liep fijn door de baan met zeer veel techniek in de benen. Het is een prachtig ‘bloed’-paard van onze hengstencombinatie Lord Europe x Bordeaux. Onze andere Lord Europe zoon werd helaas niet doorverwezen. Dat was wel een kleine teleurstelling. Deze Pro Europe, Lord Europe x Ferro, is gefokt door Mathijs Maat en is een halfbroer van onze Grand Prix-hengst Impression. Deze had zeker een kans verdiend in de 2e bezichtiging wat ons betreft.

Ook onze hengst Fürst Dior gaf een aantal zeer mooie en commerciële paarden met zijn eerste jaargang. Het zijn jeugdige paarden die met veel techniek lopen. Phillipp-Plein was de eerste Fürst Dior zoon die doorverwezen werd. Hij is door ons en fam. van Vliet gefokt uit de merrie Total Eclipse van de tophengsten Totilas en De Niro.

Ook de volle broer van de vorig jaar goedgekeurde hengst Osaka P, gefokt door Pegasus Stables, werd doorverwezen naar de 2e bezichtiging. Dit is de hengst Pax P van de hengstencombinatie Escolar x Florencio x Jazz.

Van Cor Heemskerk hebben we een aparte hengst in training van Glock's Toto Jr. x Metall genaamd Phantom. Deze achterkleinzoon van onze stempelhengst Gribaldi liet een zeer sterke indruk achter en behoort tot de toppers van deze jaargang en werd daarmee uiteraard ook doorverwezen.

 

Catnr. 393 Patheon L.E. (Hermès x San Remo x Formateur)
                 Fok. M. Schaap / Eig. Joop van Uytert

Catnr. 506 Piqué (Lord Europe x Bordeaux x Flemmingh)
                 Fok. A.P.J. Romijnders / Eig. Joop van Uytert

Catnr. 332 Pax P (Escolar x Florencio x Jazz)
                 Fok. Pegasus Stables / Eig. Fokker, B. Blaauwgeers & Joop van Uytert

Catnr. 360 Phillipp-Plein (Fürst Dior x Totilas x De Niro)
                 Fok. Fam. van Vliet & Joop van Uytert / Eig. Fokkers

Catnr. 382 Phantom (Glock's Toto Jr. x Metall x Krack C)
                 Fok. C. Heemskerk / Eig. Fokker