Top Dressage Tolbert

Geplaatst op 15-01-2023

Marieke van der Putten was met Jameson RS2 (v. Blue Hors Zack) de afgelopen twee dagen een klasse apart in de Lichte Tour in Tolbert. Zaterdag schreef het duo unaniem de Prix St. Georges op naam met een totaal van 73,431% en zondag deden ze daar nog een schepje bovenop. Met bij één van de juryleden al een score van bijna 80% wonnen ze de rubriek met een totaal van 77,304%. "Dit was wel een van onze beste proeven tot nu toe", vertelt Van der Putten, die eind van deze maand met de hengst meedoet in de Lichte Tour op Jumping Amsterdam. "Er zaten nog wel wat kleine dingetjes in, maar hij kwam in de proef mooi naar me toe en daar ben ik heel blij mee."

Marieke

“Ik heb de tweede dag niet anders gereden dan de eerste dag, ik rijd hem op wedstrijd ook gewoon hetzelfde als altijd. Met losrijden was het best druk en dan is hij best veel hengst, maar in de proef bleef hij vandaag nog meer bij me dan gisteren”, vertelt Van der Putten. “Het is bij hem ook vooral een kwestie van kilometers maken en zich comfortabel voelen in de ring. Dat moet hij leren en dan komt de rest vanzelf.”

Hoogtepunten

De hoogste punten kreeg Van der Putten vandaag voor het drafgedeelte en het uitstrekken, wat Jameson zowel in draf als in galop heel goed kan en verder merkt Van der Putten ook dat de hengst steeds sterker wordt. “Hij scoort altijd goed in de draftour en ik merkte bijvoorbeeld ook dat de pirouettes steeds beter worden, omdat hij sterker wordt”, legt ze uit. “Hij kan steeds meer gaan zitten en hij krijgt echt een hele mooie techniek ervoor.”

Dante U.S.

Voor onze jonge net pas 7-jarige tophengst Dante U.S. was dit zijn eerste wedstrijd in een grote entourage als Topdressage Tolbert. Begin dit jaar hebben ze hun Lichte Tour-debuur gemaakt met 2 prachtige score's van 73.7 en 73.8%. In Tolbert hadden ze in hun eerste proef nog wat spanning door een merrie die in de buurt liep van Dante U.S. maar hadden toch nog 69% en een 3e plaats in dit grote en sterk deelnemersveld. De 2e dag lieten ze een schitternde proef zien en eindigeden ze op de 2e plaats achter Jameson RS2 met een score van 73.33% .

Diederik

“Dante U.S. is een uitzonderlijk getalenteerd paard met een geweldige uitgestrekte draf en een galop die zeer powerful is. Met losrijden was het best druk en dan moet hij nog gaan leren om de spanning wat meer kwijt te raken, maar we gaan dit jaar ook een heel aantal wedstrijden rijden om dit beter en beter te krijgen. Hij wordt dit jaar pas 7 hè, maar wat een talent voor de toekomst”.