Total Hope OLD

Burg Cup, winnaar van de Louisdor-prijs, deelnemer aan de Wereldbeker, tiende in het Europese freestyle-programma

Tiende plaats in de Europese Kür op Muziek van Riesenbeck – en met een nieuw persoonlijk record van 82,593 procent. En kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2024 in Parijs/FRA zit in de tas. Onder zijn trainer Isabel Freese/NOR maakte Total Hope in recordtijd de sprong naar de wereldelite, aangezien hij in 2022 al succesvol was op de Wereldkampioenschappen in Herning/DEN, Denemarken - let wel, zijn eerste Grand Prix-seizoen. Total Hope won eerder al de Neurenberg Burg Cup in 2019 en de Louisdor Prize in 2021, iets wat geen enkele andere hengst ooit had behaald in de lange geschiedenis van de twee belangrijkste jonge paardenproeven. En beide keren won hij op absoluut indrukwekkende wijze – en ruim vóór de sterke concurrentie. De juryleden gaven zijn piaffes, passages en tempowisselingen in de Grand Prix-finale in Kronberg een cijfer tot 10 - in totaal 77,540 procent. “Dat was een heel volwassen idee”, aldus dr. Dietrich Plewa. “Wat vooral indrukwekkend is aan dit paard is dat niets aangepakt of mechanisch lijkt. Dit is het resultaat van systematische training.”

Zonder enige twijfel: Total Hope heeft het talent voor het hoogste montageniveau van zijn ouders geërfd. Dit zijn niemand minder dan Totilas en Weihegold OLD.

Total Hope begon zijn carrière als Zweeds licentiewinnaar, dressuurpaardenkampioen, finalist van het Wereldkampioenschap Dressuurpaarden (6 jaar oud) en WK-bronswinnaar (7 jaar oud).

Met Royal Hope G OLD bracht Total Hope de Oldenburger kampioensmerrie van 2023, die onder het zadel van Tanja Fischer ook goud won op de staatskampioenschappen en zilver op de federale kampioenschappen. Verschillende zonen kregen een vergunning. Furstepoppel/Emma Ahlberg/SWE namen deel aan de Wereldkampioenschappen voor vijfjarige dressuurpaarden in Verden. Total Target, al internationaal geplaatst in dressuurpaardenproeven, was één van de topaanbiedingen op de P.S.I.-veiling. Terpling's Tiffany, kampioensveulen in Denemarken, kostte op de Deense veulenveiling 46.000 euro, Total Amour was op de DSP online veiling van 2021 met 25.500 euro de topprijs, net als Total Niro het jaar daarop.

Vader Totilas, winnaar van het Europees Kampioenschap in 2009 en driedubbel goud op het Wereldkampioenschap in 2010, fascineerde mensen tot ver buiten de dressuurarena. De meervoudig wereldrecordhouder en wereldbekerwinnaar bracht 45 goedgekeurde zonen voor de fokkerij. Zijn Grand Prix-succesvolle nakomelingen, die in recordaantallen deelnamen aan de Olympische Spelen, Wereldkampioenschappen en Europese kampioenschappen, katapulteerden Totilas direct in de top tien van 's werelds beste dressuurverervers. Momenteel staat hij op de zesde plaats op de WBFSH-ranking.

Moeder Weihegold OLD was een Oldenburgse kampioensmerrie, Burg Cup- en Louisdor-prijswinnaar en onder Isabell Werth Olympisch en drievoudig Wereldbekerwinnaar en viervoudig Europees kampioen. Ze bracht ook de gelicentieerde Jewels Sir Weibach (v. Sir Donnerhall I), die onder Tristan Tucker/AUS tot de Grand Prix succesvol was. Ook de dochters van Weihegold OLD werden hengstenmoeders. Haar dochter St.Pr.St., die werd geplaatst naar Inter I, Weihcera Royal NG (v. Zack) werd de moeder van de goedgekeurde en Inter I-winnende For Gold (v. Franziskus)/Stefanie Wolf. Fürstin Weihe (v. Fürst Romancier) produceerde de gelicentieerde en St. Georges succesvolle Damon Gold OLD (v. Damon Hill). De St.Pr.St. Weihcine (v. Fürst Heinrich) bracht de Oldenburgse reservekampioen en Dodo Weihgand (v. Diamond Hit), die tot M**-dressuurniveau was geplaatst, evenals de merrie Weihdira (v. De Niro), wiens zoon Seattle afstamde van So Perfect, gelicenseerd in Hannover in 2023. De volle zus Weihdira Weihnira bracht de gelicentieerde Iowa Gold (v. Asgard’s Ibiza). De goedgekeurde staatskampioenschapsbronswinnares Viva Gold (v. Vivaldi) komt uit de Weihegold-dochter Weihronce (v. For Romance I). De Weihegold-dochter St.Pr.St. Aweih H (v. Apache) is succesvol op S-niveau onder Stefanie Wolf in het zadel en werd moeder van de Westfaalse kampioenshengst Extra Gold (v. Escolar). De gelicentieerde L’Avenir (v. Le Formidable) komt uit Weihe’s Hope (v. Sir Donnerhall I). De Weihegold-zoon Special Gold PCH (v. San Amour I) stond in 2023 aan de top in de S*-dressuurrubrieken onder Katharina Hemmer. Zijn halfbroer Vitally PCH (v. Vitalis) werd onder Anna Schölermann vierde in de finale van het Bundeskampioenschap voor vijfjarige dressuurpaarden van 2023.

Weihegold OLD is een dochter van Don Schufro. Jarenlang was hij leider in de Duitse dressuurfokwaardeschatting, internationaal winnaar tot aan de Grand Prix en in 2008 bronswinnaar in Hong Kong/HKG met het Deense team.

Van de grootmoeder St.Pr./El.St. Weihestolz (v. Fidertanz), Weihe Glanz (v. United) en Tripple Haar zoon Total Recall (v. Totilas) was met 200.000 euro de absolute topveulenprijs in Vechta en heeft al Grand Prix-successen verzameld.

Via de vaderlegendes Figaro en Vollkorn xx leiden de moederwortels naar de Oldenburgse merriefamilie Weissena (v. Folkert-Goldengel enz.) waaruit de goedgekeurde hengsten Lux Dressage Statesman OLD (v. Stedinger), Inselfürst (v. Inschallah AA), Canaster I en II (v. Caprimond) evenals Triumphator en Top of Class (beide van Titus).

Totilas tijden toewijding goud.

Kleur
Zwart
Geboortedatum
2012
Stokmaat
1.68 m
Familie
WEISSENA, Oldenburger Stamm 213, fokfamilie 845
Goedgekeurd voor

Deutsches Sport Pferde

Hannover

Oldenburg

Mecklenburg

Rheinland

Westfalen

Denemarken

Italië

Zweden

Dekgeld gust
€ 2.000,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 2.000,-
Sperma beschikbaar
Vers / Diepvries
Overige informatie

WFFS negatief

Let op: voor de hengsten van Schockemöhle gelden andere voorwaarden! Klik hier voor de voorwaarden.

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...