Total U.S.

Heel soms verkoop je een paard wat je eigenlijk niet zo graag wilt. Maar als er nationaal en internationaal zoveel vraag naar je paard is, dan is het soms onverantwoord om deze te houden als paardenbedrijf. Maar als je besluit zo’n talent te verkopen, vinden wij dat deze ook echt op de juiste plek terecht komt. Voor ons was er maar één persoon die daarvoor in aanmerking kwam. Ik heb de carriere van Edward en Nicole samen zien beginnen, met Cappucino en Risky Business, met Lingh en onze hengst Gribaldi is dit in een stroomversnelling gekomen. Hoogstwaarschijnlijk is daardoor Totilas in hun leven gekomen en wat zou er dan mooier zijn dat Edward van zijn hengst Totilas 2 echte opvolgers heeft. Eén heeft hij al op stal, dat is Glock's Toto Jr. en de andere komt er nu op stal, dat is Total U.S. We hebben ze samen in training gezien, in één woord kippenvel. 

Total U.S. en Dinja van Liere zijn zeer succesvol in de KWPN-Hengstencompetitie, Pavo en Subli Cup geweest.

 • Winnaar Hengstencompetitie klasse M 2017/2018;
 • Winnaar dagwedstrijd Finale Den Bosch 2018;
 • Winnaar Hengstencompetitie klasse M Zuidbroek 2018;
 • 2e pl. Hengstencompetitie klasse M Kronenberg 2017;
 • Winnaar Hengstencompetitie klasse M Ermelo 2017;
 • Reservekampioen Pavo Cup voor 5-jarige dressuurpaarden 2017;
 • Winnaar halve Finale Pavo Cup voor 5-jarige dressuurpaarden 2017;
 • Winnaar Subli Cup voor 4-jarige dressuurpaarden 2017;
 • Winnaar halve finale Subli Cup voor 4-jarige dressuurpaarden 2016;
 • 1e pl.  88 punten Halve Finale Pavo Cup voor 4-jarige dressuurpaarden 2016;
 • Reservekampioen Verrichtingstest dressuur najaar 2015.

Total U.S., de shootingstar van het winterseizoen. De eerste ronde van de Pavo Cup begon gelijk goed voor hem waar hij zijn talent kon laten zien: ex aequo 1e met 88 punten. Op de finaledag was hij te speels, wat natuurlijk niet verwonderlijk is voor een 4-jarige hengst. Maar als een hengst nog niet echt geconcentreerd is, kun je natuurlijk nog geen hoge punten halen en dit was ook in het begin van de hengstencompetitie voor 4-jarige dressuurhengsten nog het geval. Total U.S. heeft zoveel looplust en een mega turbo. Deze eigenschappen zijn essentieel voor de 'grote sport', maar kunnen in de jonge jaren nog wat tegen je werken. Doordat zijn amazone Dinja van Liere vele wedstrijden met hem ging rijden waaronder de Subli Cup, kwam zijn talent meer en meer naar boven. Dit resulteerde in de overwinning van de Subli Cup finale op Jumping Amsterdam en de overwinning op de KWPN-Hengstenkeuring 2017. Dankzij de met overmacht gewonnen finaleproef van de hengstencompetitie maakte hij een sprong naar boven in het eindklassement en werd uiteindelijk Reservekampioen van de nu net 5-jarige hengsten.

Total U.S. heeft alles in huis wat een modern dressuurpaard moet hebben: een schitterend exterieur, ras, een super instelling met daarbij 3 zeer goede basisgangen. Dit gecombineerd met de waardevolle genen van Totilas (v. Gribaldi) en Donnerhall via Sir Donnerhall en Don Schufro moeten hem tot geweldig sportpaard én fokhengst kunnen maken. Zijn eerste veulens worden in 2017 geboren.

Officieel KWPN onderzoeksrapport 2015:
Total U.S. is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken, heeft veel voorwaartsdrang en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver, actief en goed van ruimte. De draf is lichtvoetig, goed van ruimte met een krachtig ondertredend achterbeen dat goed tot dragen komt. De galop is bergop, lichtvoetig met veel gedragenheid. Total U.S. beweegt met de schoft omhoog, veel tot zeer veel souplesse, zelfhouding en balans. Als dressuurpaard heeft Total U.S. veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed tot zeer goed gevoel.

Exterieur:
Total U.S. is een ruim voldoende ontwikkelde hengst die goed in het rechthoeksmodel staat met veel uitstraling. Het hoofd is voldoende sprekend. De nek is voldoende van lengte met een iets zware hoofd-hals verbinding. De hals is goed van vorm en lengte en voldoende van bespiering. De schoft is goed ontwikkeld. De schouder is goed van ligging en lengte. De rug is goed van lengte en bespiering. De lendenen zijn wat strak. De croupe is voldoende van lengte en ruim voldoende van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van terzijde gezien correct gesteld en van voren gezien licht toontredend. Het achterbeen is licht sabelbenig gesteld. De koten zijn goed van lengte en correct gesteld. Het fundament is ruim voldoende ontwikkeld met een goede kwaliteit. De voeten zijn een fractie smal en goed ontwikkeld.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

KWPN fokadvies:
Total U.S. kan bewegingstechniek, houding en instelling en bloedspreiding aan de dressuurpaardenfokkerij toevoegen.

Fokker
Gestüt Lewitz
Lewitzhof 1
DE19306 Neustadt-Glewe
Kleur
Zwart
Geboortedatum
2012
Stokhoogte
1.68 m
Familie
OLD 149
Goedgekeurd voor
KWPN
Oldenburg
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Overige informatie

Genoom 101

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 8.5
Draf: 8.5
Galop: 9.0
Souplesse: 8.5
Houding en balans: 8.5
Rijdbaarheid en instelling: 9.0
Aanleg als dressuurpaard: 8.5

Totaal: 86.5

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...