Tuschinski

2012 Zeer succesvol in de Prix St. Georges

Tuschinski werd in 2003 Verrichtingskampioen van de Najaarverrichting Dressuur

Vader van vele fijne dressuurpaarden zoals het Grand Prix-paard Eastend's Allstar (mv. Lector) van Shanda de Boer, Binoeska (mv. Havidoff) van Annemarie Brouwer, Cupido (mv. van Jonna Schelstraete, Tailormade Temptation (mv. Haarlem) van Bigitte Farbrot, Abacus (mv. Mooiman) van Hannah Michaels, Anne (mv. Havidoff) van Yvonne Copal en nog vele anderen.

Tuschinski heeft als jonge hengst vele overwinningen met Yvonne Copal op zijn naam gezet. Daarnaast werden ze Reserve Kampioen in de Pavo Cup voor 4-jarige Dressuurpaarden. Hij won de Hengstencompetitie in Hengelo en werd tweede bij de Hengstencompetitie in Weert en Zuidbroek. In 2005 nam hij deel aan het WK in Verden en in 2006 werd hij derde in de finale van de Hengstencompetitie dressuur klasse M. Tuschinski wordt nu uitgebracht door Kirsten Brouwer in de Prix St. Georges.

Tuschinski is een zoon van onze dressuurpaardenleverancier Krack C. De nafok van Krack C, die zelf in de internationale sport succesvol was met Anky van Grunsven, doet het bijzonder goed. Zie hengst Krack C.

Moeder's vader Pion, staat bekend om het feit dat hij gezonde en harde sportpaarden geeft, zowel in de dressuurrichting als in de springrichting. Enkele voorbeelden van internationaal presterende dressuurpaarden van Pion zijn: Aktion (Guyalla Dallos), Duphar (Frank La Montange) en Conquistador (Gonnelien Rothenberger / Miriam Henschke).

De pedigree wordt gecompleteerd met de preferente Amor, die we veel terugzien in de afstamming van dressuurpaarden, en garant staat voor beweging en uitstraling.

Uit de directe moederlijn van Tuschinski komen meerdere goede dressuurpaarden. Moeder Kalinja bracht zelf meerdere goede dressuurpaarden op hoger niveau. Verder leverde grootmoeder Toriose de Z2 dressuurpaarden Jamilla mv. Esteban, Z mv. Kommandeur en Loriose mv. Hamilton. Ook het ZZ-springpaard Guriose mv. Vasco en de Z-dressuurpaarden Kim mv.Elcaro en Leroy Brown mv. Hamilton komen uit de nafok van grootmoeder Toriose voort.

Officieel KWPN-Onderzoeksrapport 2003:
Tuschinski is een eerlijke hengst die vlijtig is en zich ruim voldoende laat bewerken. De stap is zuiver, heeft een goede ruimte en veel souplesse. De draf is ruim, soepel met een van terzijde gezien mooi voorbeengebruik. De hengst heeft een goede houding en zou iets meer kracht mogen hebben. De hengst laat zich goed sluiten en reageert heel goed op de hulpen van de ruiter. In draf maait het voorbeen. In galop heeft Tuschinski ruim voldoende houding, veel ruimte en voldoende afdruk. De hengst zou in galop meer gedragen moeten zijn. Tuschinski heeft als dressuurpaard veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Exterieur:
Tuschinski is een voldoende ontwikkelde, rijtypische hengst met veel uitstraling. Het achterbeen is steil en week gekoot.

Stalgedrag:
Op stal en in de omgang gedraagt de hengst zich normaal.

Fokker
Fam. E. en A. van Straalen
Dahliastraat 6
4142 XV Leerdam
Kleur
Donkerbruin
Geboortedatum
2000
Stokmaat
1.69 m
Familie
fokfamilie 1315
Goedgekeurd voor

KWPN
Oldenburg

Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 8.5
Draf: 8.5
Galop: 7.5
Geschiktheid als dressuurpaard: 8.5

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...