Vitalis

Grand Prix-nakomelingen met de hoogste kredietwaardigheid

Vitalis is één van de beste dressuurverervers ter wereld. In de huidige WBFSH-ranking staat hij – als jongste hengst – op de 16e plaats. Dit heeft hij te danken aan zijn Grand Prix-succesvolle nakomelingen, waaronder de EK-teambronswinnaar Vayron/Daniel Bachmann Andersen/DEN, de teamwereldkampioen, tweevoudig individueel vice-wereldkampioen en WK-runner-up Vamos Amigos/Cathrine Laudrup- Dufour/DEN, de deelnemers aan de Wereldbeker en het Europees Kampioenschap First-Step Valentin/Larissa Pauluis/BEL, de tweede plaats van de Louisdor Prijs en de tweede plaats van Aken Valencia AS, de winnaar van Aken en Otto Lörke Prijswinnaar Valesco/beide onder Fabienne Müller -Lütkemeier, de Europees kampioen van het U25-team en winnaar van freestyle goud bij de U25 DM, Vinay NRW/Ellen Richter, evenals de winnaar van Salzburg en Nations Cup-winnaars Valparaiso/Laura Strobel. Deze laatste hoort samen met onze tweevoudig vice-wereldkampioen dressuurpaarden, federaal kampioen en Hannoveraans kampioen Vitalos/Leonie Richter, onze bondskampioen en staatskampioenschapsbronswinnaar Viva Vitalis/Linda Casper en de bondskampioen en vijfde in de finale van de vierjarigen op de wereldkampioenschappen dressuurpaarden, tot Vogue /Leonie Richter, één van de ruim 70 goedgekeurde zonen van Vitalis. Niet te vergeten in dit rijtje goedgekeurde hengsten zijn Valverde NRW (kampioenshengst, drievoudig Westfaals kampioen, federaal kampioen, vierde plaats op de Wereldkampioenschappen dressuurpaarden, vierde plaats in de Louisdorprijs), evenals Villeneuve (eerste reserve kampioen, vice-wereldkampioen dressuurpaarden, derde plaats op de federale kampioenschappen en Burg Cup acht), Vaderland (Westfaalse reservekampioen en winnaar van het staatskampioenschap brons) en Va'Pensiero (federaal en Hannoveraans kampioen).

Momenteel staan ​​in de startblokken Voundation/Ann Christin Wienkamp, ​​bronswinnaar op de federale kampioenschappen en zevende in de finale voor vierjarigen op de wereldkampioenschappen dressuurpaarden, de Oldenburgse staatskampioen Viva Diamond/Kira Wegmann, de Westfaalse kampioen Voller Emotions/Stella Charlott Roth, de vice-Westfaalse kampioen Vito L /Agnes De Boeck, de bronzen winnaar van de staatskampioenschappen van Baden-Württemberg, Vivanti/Antonia Goldbeck, en de Beierse kampioen Bonjeur le Soleil K/Christina Winkler...

De ongeveer 100 staatspremiemerries worden aangevoerd door de winnende merries Va'Pensiera (Hannover), Wenen (Westfalen), Virginia K (Rijnland) en Valerie (Baden-Württemberg). Tot de bekende dochters behoren ook Victoria’s Secret, wereldkampioen dressuurpaarden en federaal kampioen.

Vaak stonden de Vitalis-veulens bovenaan de prijslijsten: het hengstveulen Vardy kostte op de Oldenburgse eliteveiling 120.000 euro. Vermeer was met een knockdownprijs van 61.000 euro het prijshoogtepunt van de Elite Veulenveiling in Vechta 2021.

Vitalis zelf was hengstenkampioen in Nederland in 2007, reservekampioen van de NRW-keuring in 2009, winnaar van de HLP-dressuurindex in 2010, geplaatst op de Wereldkampioenschappen dressuurpaarden en in de Pavo Cup-finale in 2012, kampioen in de VS in 2013 en opnieuw met een recordaantal punten voor de dressuurpaarden -WK-kwalificatie en won in 2014 als zevenjarige meteen de internationale lichte tour. Terug in Duitsland won Vitalis in 2016 onder Isabel Freese/NOR de Burg Cup-finale in Frankfurt en de wedstrijd “Hengst van het Jaar” op Inter I-niveau op de Wereldkampioenschappen in Ermelo/NED.

Vader Vivaldi staat momenteel op de zevende plaats in de WBFSH-ranking van 's werelds beste dressuurverervers. Zelf was hij reserve winnaar van het verrichtingsonderzoek in Nederland, winnaar van de Pavo Cup en tweevoudig winnaar van de KNHS/KWPN hengstenreeks (draf 10). Onder Hans Peter Minderhoud/NED plaatste hij zich internationaal tot St. Georges. In 2013 won hij de VHO Trofee op de KWPN-keuring. Tot zijn meer dan 70 gelicentieerde zonen behoren onder meer de nummer twee van het EK-team Desperado/Emmelie Scholtens/NED, het Olympische, Wereldkampioenschap en EK-team dat op de vijfde plaats eindigde Glock's Dream Boy/Hans Peter Minderhoud/NED en de internationale Grand Prix-winnaars Cennin/Madeleine Witte-Vrees/NED en Blue Hors Veneziano/Laura Kristine Thorup/DEN en de absolute recordhouder op de hengstenmarkt met een knockdownprijs van ruim twee miljoen euro, de Hannoveraanse premiehengst Vivino.

Moeder Tolivia werd op driejarige leeftijd uitgeroepen tot kampioensmerrie van Nederland. Vitali's volle broer My Vitality is een Deense premiehengst, won goud op de Deense kampioenschappen voor vierjarige dressuurpaarden in 2021 en behaalde in 2023 de achtste plaats in de WK-finale voor zesjarige dressuurpaarden onder Eric Guardia Martinez /ESP. Ook de volle broer One Two Three werd goedgekeurd (premiehengst KWPN).

Moedersvader D-Day was in 1994 een premiehengst in Oldenburg en winnaar van zijn verrichtingsonderzoek in Neustadt/D in 1996. In de sport won hij de kleine tour. Op fokgebied heeft hij vooral in Nederland en Zweden zijn sporen nagelaten.

Overgrootvader Argus was succesvol in zowel de dressuur als het springen tot en met de Grand Prix en Aktion J, die volgde in de vierde generatie, was met Gyula Dallos/HUN één van de meest succesvolle dressuurhengsten van zijn generatie.

Vitalis: prestatiegarantie uit Nederland.

Fokker
Dhr. W. Verbakel
Achtermijterbaan 5
5725 RL Asten Heusden
Kleur
Vos
Geboortedatum
2007
Stokmaat
1.70 m
Familie
fokfamilie 1853
Goedgekeurd voor

Deutsches Sport Pferde

Hannover

Mecklenburg

Oldenburg

Rheinland

Westfalen

Italië

Frankrijk

Zweden

Dekgeld gust
€ 2.400,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 2.400,-
Sperma beschikbaar
Vers / Diepvries
Overige informatie

WFFS negatief

Let op: voor de hengsten van Schockemöhle gelden andere voorwaarden! Klik hier voor de voorwaarden.

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...