Viva Vitalis

Bronzen winnaar van de federale kampioenschappen en tweede HLP-reservewinnaar

Viva Vitalis won onder zijn trainer Linda Casper in 2023 brons op de Bondskampioenschappen voor vierjarige hengsten en kreeg hoge cijfers voor zijn zelfverzekerde prestatie (9,5 voor de galop). De kampioenshengst van de Mecklenburgse keuring 2021 en tweede reservewinnaar van het verrichtingsonderzoek bevestigde daarmee zijn uitstekende basiskwaliteit met de eindscore van de dressuur van 8,62 (galop 9,5, algemene indruk 9,0). Dit geeft hij ook door aan zijn veulens en bracht zo het kampioens- en reservekampioensmerrieveulen op de veulenkampioenschappen in Moritzburg. In Mecklenburg werd zijn zoon Varon derde.

De prestatieverbetering is geen toeval. Viva Vitalis combineert de beproefde genetica van onze Burg Cup-winnaar en stamvader Vitalis met die van de fantastische Gesina-merriefamilie.

Vader Vitalis is één van de beste dressuurverervers ter wereld. In de huidige WBFSH-ranking staat hij – als jongste hengst – op de 16e plaats. Dit heeft hij te danken aan zijn Grand Prix-succesvolle nakomelingen, waaronder de EK-teambronswinnaar Vayron/Daniel Bachmann Andersen/DEN, de teamwereldkampioen, tweevoudig individueel vice-wereldkampioen en WK-runner-up Vamos Amigos/Cathrine Laudrup- Dufour/DEN, de deelnemers aan de Wereldbeker en het Europees Kampioenschap First-Step Valentin/Larissa Pauluis/BEL, de uiteindelijke runner-up van de Louisdor-prijs en de runner-up van Aken, Valencia AS, evenals de winnaar van Aken en Otto Lörke-prijswinnaar Valesco/beiden onder Fabienne Müller-Lütkemeier en de Salzburg-winnaars en Nations Cup-winnaars Valparaiso/Laura Strobel. Laatstgenoemde is samen met onze tweevoudig vice-wereldkampioen dressuurpaarden, federaal kampioen en Hannoveraans kampioen Vitalos één van de ruim 70 goedgekeurde zonen van Vitalis. Vitalis zelf was hengstenkampioen in Nederland in 2007, reservekampioen van de NRW-keuring in 2009, winnaar van de HLP-dressuurindex in 2010, geplaatst op de Wereldkampioenschappen dressuurpaarden en in de Pavo Cup-finale in 2012, kampioen in de VS in 2013 en opnieuw met een recordaantal punten voor de dressuurpaarden -WK-kwalificatie en won in 2014 als zevenjarige meteen de internationale lichte tour. Terug in Duitsland won Vitalis in 2016 onder Isabel Freese/NOR de finale van de Neurenberg Burg Cup in Frankfurt en de Hengst van het Jaar-competitie op Inter I-niveau op de Wereldkampioenschappen in Ermelo/NED.

Moeder Furtherance bracht ook de goedgekeurde hengst Go For Romance PS (v. Governor), die seriematig de dressuurpaardenproeven won. Zij is de zus van tien goedgekeurde hengsten, waaronder de Oldenburgse kampioenshengst, hoofdpremiewinnaar, Burg Cup-finalist, VTV-dressuurhengst en Grand Prix-succesvol For Romance I OLD en de premiehengst en internationaal geplaatste For Romance II (beiden van Fürst Romancier) evenals de andere twee kampioenshengsten Feinrich (v. Fürst Heinrich) en Viva Romance PS (v. Vinino) en de Burg Cup vijfde plaats Golden Romance de Malleret PS (v. Governor)/Helen Langehanenberg. Haar volle zus Fasine OLD (v. Fürst Romancier) werd Oldenburgs kampioensmerrie, federaal kampioen, P.S.I.-prijsrecordhouder en is succesvol tot Inter II. In de fokkerij bracht Fasine de goedgekeurde Fasino (v. Foundation) en de merrie A la Fasine (v. Apache), die moeder werd van de goedgekeurde HP Valentino (v. Vitalis). Furtherance's halfzus Fürstin Gesine (v. Fürst Heinrich) was eveneens een Oldenburgse kampioensmerrie en werd moeder van de goedgekeurde hengsten Visino PS (v. Vitalis) en Montrachten PS (v. Morricone I). Furtherances is ook een halfzus van Vesina PS (v. Vivaldi), waaruit onze goedgekeurde Federal Championship-kwalificatiespeler Sebastino (v. Secret) en de eveneens gelicentieerde en kampioenschapsgeplaatste Dreihundred PS (v. Dante’s Junior) voortkomen. Verder is Furtherances de halfzus van de Britse dressuurkampioen en tot aan de Easy Tour geplaatste Mount St. John Best of all (v. Bordeaux), die op haar beurt de moeder is van de vice-staatskampioen en de vijfde plaats op de federale kampioenschappen Beste van Mount St. John OLD (v. Fürst Romancier) en één goedgekeurde Quantum Leap-zoon.

Moedersvader, Fürst Romancier zelf, was de Oldenburgse hoofdpremiewinnaar. In 2009 werd hij als meest succesvolle hengst van zijn jaargang vierde op de Wereldkampioenschappen dressuurpaarden en de federale kampioenschappen. Ruim 40 van zijn zonen werden toegelaten tot de fokkerij, waarvan For Romance I OLD/Thérèse Nilshagen/SWE en Favoloso L/Melanie Hofmann/SUI al Grand Prix-succes behaalden, net als Dorothee Schneider's First Romance en Lia Welschof's First Class.

De derde vader Sir Donnerhall I en de vierde Don Schufro resulteren in interessante lijnenteelt voor de eeuwvader Donnerhall en de niet minder invloedrijke halfbloed Sandro in de latere generaties van Viva Vitalis' pedigree.

De overgrootmoeder Gesine bracht de eerste reservekampioen Vivaldi's Schufro (v. Vivaldi) en de Amadeus de l'Aubois (v. Der Designer), die in Frankrijk fokt. Haar dochter Sadira de Malleret (v. Sir Donnerhall I) bracht Zaeta de Malleret (v. Zonik) van Helen Langehanenberg voort, die de internationale kleine tour won.

Uit deze stam komt ook de belangrijke Voltaire.

Burg Cup winnaar Vitalis is gedekt door de fantastische merriefamilie Gesina.

Fokker
Gestüt Lewitz
Lewitzhof 1
DE19306 Neustadt-Glewe
Kleur
Vos
Geboortedatum
2019
Stokmaat
1.71 m
Familie
OBANDINA, Hannover Stutenstamm 2191002, Schridde 713
Goedgekeurd voor

Deutsches Sport Pferde

Hannover

Mecklenburg

Oldenburg

Rheinland

Westfalen

Zweden

Dekgeld gust
€ 800,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 800,-
Sperma beschikbaar
Vers
Overige informatie

WFFS negatief

Let op: voor de hengsten van Schockemöhle gelden andere voorwaarden! Klik hier voor de voorwaarden.

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...