Winnend Inter I-debuut voor Hermès

 Waar halfzus TSF Dalera BB (Easy Game x Handryk) vandaag oppermachtig was op de Wereldbekerwedstrijd in Neumünster, liep onze hengst Hermès (Easy Game x Flemmingh) op de Subtopwedstrijd in Udenhout naar 71,69% in zijn Intermédiaire I-debuut. Onder Dinja van Liere heeft de KWPN-goedgekeurde hengst inmiddels een indrukwekkend palmares opgebouwd en de amazone heeft alle vertrouwen in hem. "Ik wist eigenlijk direct wel dat het een hele speciale ging worden."

Hermès werd op driejarige leeftijd met 78,5 punten bij het KWPN ingeschreven. “Hij was op jonge leeftijd geen paard waarvan mensen verwachtten dat hij hoge ogen zou gaan gooien, maar ik had direct een klik met hem en was er al snel van overtuigd dat hij het wel allemaal in huis had”, vertelt Dinja van Liere enthousiast. “Ik vind het eigenlijk juist wel leuk als een paard als underdog begint.”

Paard voor het hogere werk
Van Liere’s verwachtingen werden al waarheid op het Wereldkampioenschap voor Jonge Dressuurpaarden, waar hij in 2018 naar de bronzen medaille liep. “Daar vielen alle puzzelstukjes in elkaar, maar ik moet zeggen dat hij wel echt een paard voor het hogere werk is. Hij heeft drie kwaliteitsvolle gangen en heeft ontzettend veel talent om te sluiten. Dat hadden de juryleden vandaag ook opgeschreven”, jubelt ze trots.

Nog winst te behalen
Hoewel beide juryleden erg enthousiast waren, is er volgens de amazone nog genoeg ruimte voor verbetering. “De proef ging eigenlijk wel goed, maar het was de eerste keer dat ik ‘m met Hermès reed. In de proef zitten wat korte wendingen en daar merkte ik dat hij er net niet zo fijn aan stond als thuis, dus daar is nog winst te behalen. Hij wil daarnaast in de series wel eens wat spanning opbouwen, maar nu gingen de series heel goed. Ook de pirouettes waren prachtig. Die springt hij heel mooi, klein en gedragen.”

Internationaal debuut
Van Liere reed de Inter I als oefening voor haar internationale debuut binnenkort in Lier. “Hermès is wel een paard dat kilometers moet maken, dus ik heb deze wedstrijd echt als oefening gereden. Ik heb heel veel zin in ons internationale debuut, maar dat is eigenlijk ook meer om te oefenen. Omdat Hermès zoveel talent voor het zwaardere werk heeft, wil ik daar wel heel graag met hem naartoe werken.”

Partner in crime
De amazone beschouwt Hermès als haar partner in crime. “Hij is echt mijn maatje. Hij heeft wel zijn eigen karakter en je moet ‘m leren kennen. Ik denk niet dat hij het voor iedereen doet”, vertelt ze lachend. “Hij is niet heel ongecompliceerd en kan ik het begin wat fris en grappig zijn, maar zoals ik aangaf is hij echt mijn partner in crime en amen worstelen we ons overal doorheen!”