W.K. Young Horses 2019

Het W.K. voor jonge dressuurpaarden ging voor iedereen woensdag van start met de vetcheck. Al onze paarden toonden zich fris en gezond en werden geaccepteerd (accept) voor deelname. Woensdagavond nog even de training gezien van Hermès en Dinja onder begeleiding van Diederik, ohh ohh ohhh wat liep hij werelds in de training. Donderdagochtend ging de kwalifiactie van start voor de 5-jarige dressuurpaarden en het was gelijk een topdag voor onze hengsten. 
Persbericht KWPN: "Een uitzonderlijke groep vijfjarige dressuurpaarden trapte het WK voor Jonge Dressuurpaarden af. Zes paarden wisten hoger dan een 9.0 te scoren en daarmee lijkt de finale onwaarschijnlijk spannend te worden. De rubriek kwam op naam van Secret, een zoon van voormalig wereldkampioen Sezuan. De tweede positie was voor de uiterst bewerkbare en voor een 10 stappende Valverde, een nazaat van de KWPN-erkende Vitalis. Het beste Nederlandse resultaat was voor Bordeaux-zoon Johnny Depp, die met Renate van Uytert – van Vliet enorm veel  kwaliteit liet zien.  Vier Nederlands gefokte paarden plaatsten zich rechtstreeks voor de finale. De met veel losheid bewegende Johnny Depp (Bordeaux uit Wiana ster pref prest van Jazz, fokker J.A. & B. Naber uit Vredenheim) ging extra door de draftour (9.1) heen, toonde ontzettend veel kwaliteit in het stappen (9.7) en wist het fijne, ijverige beeld ook vast te houden in de galoptour (9.2). De in Duitsland gekeurde hengst haalde exact hetzelfde puntenaantal als Valverde, maar op basis van de cijfers voor harmonie en perspectief wordt Johnny Depp als tweede (9.28) gepositioneerd. Jameson RS2 heel dichtbij de 9,0. De machtige Jameson RS2 is een hele verschijning in de baan. De draftour (9.7) is indrukwekkend, de galoppade (9,8) werkelijk ongekend. Als de spanning in de stap (7.4) verbetert in de finaleproef, kan Marieke van der Putten het klassement zomaar nog eens opschudden. Totaal: 8.90 punten en zevende.zomaar nog eens opschudden. Totaal: 8.90 punten en zevende".

Vrijdag begon de dag goed bij de 6-jarige dressuurpaarden met Robin van Lierop met de bij ons ter dekking staande hengst Zum Glück RS2 met een score van 9.16 en In Style met Hans Peter Minderhoud met een score van 8.54. Uiteindelijk een 3e en een 8e plaats van de 40 deelnmers. Tijdens de kleine Finale van de 5-jarige dressuurpaarden liep Just Wimphof onder Renante van Uytert-van Vliet naar een 2e plaats met een score van 8.66. Haute Couture en Henkie plaatsen zich rechtstreeks voor de Finale. Voor onze sterk bewegende Hermès zat het niet mee, ze begonnen heel sterk aan de proef maar tijdens zijn rit begon het erg te regenen en Hermès werd erg bang van de cameraman en papaplu's wat resulteerde in een laag punt voor Submission. Verdere tekst volgt z.s.m.

Marieke van der Putten en jameson RS2

Haute Couture en Dinja van Liere

Zum Glück RS2 en Robin van Lierop

Score Johnny Depp en Renate van Uytert-van Vliet

Johnny Depp en Renate van Uytert-van Vliet

Een blijde Joop & Renate

Johnny Depp en Renate van Uytert-van Vliet

Haute Couture en Dinja van Liere

Score Henkie en Adelinde Cornelissen

Henkie en Adelinde Cornelissen

Just Wimphof en Renate van Uytert-van Vliet tijdens de prijsuitreiking

Just Wimphof en Renate van Uytert-van Vliet

In Style en Hans Peter Minderhoud

Hermès en Dinja van Liere

Hermès en Dinja van Liere