Zhivago

De nakomelingen van Zhivago beginnen meer en meer op te vallen in de Subtop wedstrijden. Hij geeft een fijne instelling mee en naarmate ze ouder worden krijgen ze meer verbinding en gaan ze echt werken voor de ruiter. In Duitsland is Filegra (Zhivago x Tango) één van de opvallendste paarden in de Prix st. Georges en succesvol onder Holga Finken. Op de KWPN-Hengstenkeuring 2017 kreeg een Zhivago uit een Holsteiner merrie van Locato x Caretino de handen op elkaar.

Zhivago zelf won onder Theo Hanzon zowel de Pavo Cup voor 5-jarige dressuurpaarden als alle hengstencompetitiewedstrijden klasse M in 2009/2010. Ook in 2010/2011 wonnen Zhivago en Theo de hengstencompetitie. In de finale op de KWPN-Hengstenkeuring scoorden ze maar liefst 89 punten. In 2011 behaalde Zhivago vele overwinningen in de klasse ZZ-Licht en ZZ-Zwaar. In 2012 hebben Theo en Zhivago met succes hun overstap gemaakt naar de Prix St. Georges. Hun debuut in Almelo was meteen raak met een winnende score van maar liefst 73.29%. In 2013 werden ze op het Nederlands Kampioenschap Lichte Tour 2e tijdens de kür op muziek en 3e allround.

In 2016 maakte Zhivago zijn rentree in de wedstrijdsport met Dinja van Liere. Na meerdere hoge scores namen ze o.a. deel aan de hengstenrubriek op het WK jonge dressuurpaarden in Ermelo. Hierbij was Zhivago de best presterende KWPN-goedgekeurde hengst.

Afstamming:
Zhivago werd in Den Bosch Reserve Kampioen bij de dressuurpaarden. Krack C is jaren succesvol geweest in de Grand Prix en heeft een grote invloed in de fokkerij. Moeder Orendy is een dochter van Jazz die dit jaar de aandacht op zich vestigde met de doorbraak van verschillende internationaal succesvol presterende Grand Prix kinderen. Uit de volle zus van Orendy, Serendy, werd de hengst Zuidenwind (v. OO Seven) goedgekeurd. Grootmoeder Endy (v. Ulft) bracht o.a. een nakomeling in de zware tour (v. Damiro), een ZZ-Licht paard(v. Jazz) en een Z2 paard van Contango. Zij is eveneens grootmoeder van de goedgekeurde hengst Viento Uno W (v. Numero Uno). Overgrootmoeder Wendy (v.Amor) bracht o.a. een ZZ-Licht paard van Ferro en Z-paarden van Ferro en Krack C.

Officieel KWPN-Onderzoeksrapport 2007:
Zhivago is een eerlijke, betrouwbare hengst met een zeer goede instelling.De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver en zeer goed van ruimte. De draf is goed van ruimte en gedragen. De galop is bergop, goed van ruimte en krachtig. De hengst heeft in beweging een zeer goede houding, een goede balans en veel tot zeer veel souplesse. Als dressuurpaard heeft Zhivago zeer veel aanleg en geeft hij zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Exterieur:
Royaal ontwikkelde, zeer rijtypische hoogbenige hengst die bergop is gebouwd. Het hoofd is sprekend. De hals is goed van lengte, vorm en bespiering. De rug is licht gezonken. Het voorbeen is goed van lengte en correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn lang. Het fundament is goed ontwikkeld en voldoende van kwaliteit. De voeten zijn voldoende ontwikkeld.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fokker
Pegasus Stables
Grondhuttenweg 3
7497 NE Bentelo
Kleur
Bruin
Geboortedatum
2004
Stokmaat
1.72 m
Familie
Merrielijn 100, fokfamilie 280
Goedgekeurd voor
KWPN
Oldenburg
Holstein
BWP

 

Dekgeld gust
€ 1.000,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Diepvries
Overige informatie

Genoom 97
WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 9.0
Draf: 8.0
Galop: 9.0
Souplesse: 8.5
Houding en balans: 8.5
Rijdbaarheid en instelling: 9.0
Aanleg als dressuurpaard: 9.0

Totaal: 87.0

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...