Zidane

Ladas x Graf Grannus x Capitol I X Sable Skinflint XX x de Topmerries Adrette x Dorette 

Zidane had een onbegrensd vermogen maar moest helaas door een hardnekkige blessure uit de sport gehaald worden.

Afstamming:
Zijn vader Ladas is een Holsteins gefokte zoon van Limbus x Cascavelle. Na zijn goedkeuring won hij het Verrichtingsonderzoek in Radegast met een totaal puntenscore van 127 pt met 136 pt voor het springen. Onder Lars Bak Andersen kwalificeerde hij zich voor het Deens Springkampioenschap. Het bloed van springvererver Grannus zien we via de moeder Marette. Zij is een dochter van Graf Grannus (Grannus x Goldlowe). Overgrootmoeder Caenette is een dochter van de Holsteiner topvererver Capitol I, zij bracht verschillende springpaarden. Vervolgens is de engels volbloed Sable Skinflint xx gecombineerd met de merrie Adrette, de moeder van de hengsten Ronald en Lagos. Adrette`s moeder Dorette is ook o.a. moeder van de hengsten Farn en Roman.

Officieel KWPN-Onderzoeksrapport 2007:
Zidane is een eerlijke, iets flegmatieke hengst met een goede instelling. De hengst heeft ruim voldoende bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver en ruim voldoende van ruimte. De draf is voldoende tot ruim voldoende van ruimte. De galop is goed van ruimte en krachtig. De hengst springt met goede reflexen, veel lichaamsgebruik en een goede techniek waarbij de sprong achter zeer goed wordt afgemaakt. Zidane lijkt voorzichtig en toont veel tot zeer veel vermogen. Als springpaard heeft Zidane veel tot zeer veel aanleg en geeft hij zijn ruiter een goed gevoel.

Exterieur:
Goed ontwikkelde, voldoende rijtypische hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is voldoende sprekend. De hoofd-hals aanzet is zwaar. De hals is goed van vorm en lengte met veel bespiering en komt diep uit de borst. De rug is lang en voldoende bespierd. De croupe is goed van lengte, bespiering en hellend. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fokker
Dhr. Johann P. Lass
Dorfstr. 227
DE25917 Leck
Kleur
Bruin
Geboortedatum
2004
Stokmaat
1.69 m
Familie
Holst Stamm 18B1
Goedgekeurd voor

KWPN

Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag

KWPN Onderzoeksrapport:

Galop 8.0
Reflexen 8.0
Techniek 8.5
Vermogen 8.5
Instelling 8.0
Rijdbaarheid/Bewerkbaarheid 8.0
Aanleg als springpaard 8.5

Totaal 82.0

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...