Zizi-Top

2014/2015
Succesvol bij de Young Riders onder Laura Quint maar helaas door een terugkerende blessure uit de sport moeten halen.

2012:
2e Pl. Prix St. Georges: 68.75% in Emmeloord op 30 Sept.
2e Pl. Finale KWPN/KNHS Hengstencompetitie klasse Z/ZZ in den Bosch
Winnaar KWPN/KNHS Hengstencompetitie Deurne klasse Z/ZZ

2011
2e Pl. KWPN/KNHS Hengstencompetitie Roosendaal klasse Z/ZZ
2e Pl. KWPN/KNHS Hengstencompetitie Hengelo klasse Z/ZZ

2009
Winnaar Finale KWPN/KNHS Hengstencompetitie klasse L in den Bosch
Winnaar KWPN/KNHS Hengstencompetitie Deurne klasse L

2008
Winnaar KWPN/KNHS Hengstencompetitie Zuidbroek klasse L
2e Pl. KWPN/KNHS Hengstencompetitie Roosendaal klasse L
2e Pl. KWPN/KNHS Hengstencompetitie Hengelo klasse L

Zizi Top was op het WK in Verden 2009 het best presterende KWPN paard bij de 5-jarige dressuurpaarden. In de finale proef werd hij 5e met Hans Peter Minderhoud. Stap 8.7 Draf 8.9 Galop 8.2 Bewerkbaarheid 8.2 Algemene indruk 8.7. Eindtotaal 8.54. De jury gaf in haar toelichting aan dat ze het een zeer sympathiek paard vonden en dat hij een grote verwachtingswaarde heeft voor het grotere dressuurwerk.

Geen enkele dressuurhengst heeft in 2008/2009 beter gepresteerd als onze hengst Zizi Top. Allereerst een zeer goede afstammelingenkeuring met het beste dressuurrapport van 2008: collectie uniforme, goed ontwikkelde rijtypische veulens die goed in het rechthoeksmodel staan. De draf is goed van ruimte en souplesse met een achterbeen dat actief wordt gebogen. De veulens galloperen makkelijk aan en hebben dan ruim voldoende ruimte en balans.

Afstamming:
Zijn Vader Tango is met twee aangewezen zonen voor het verrichtingsonderzoek uit zijn eerste jaargang succesvol. De hengst combineert het bloed van de beide preferente hengsten Jazz en Contango. Als 4- en 5-jarige was Tango succesvol in de PAVO cup en nam als 5-jarige ook deel aan de WK in Verden. Moeder Litchy (v: Ferro) is succesvol in de sport en fokkerij. Zelf is ze Keur Preferent Sport-(dr) en was actief in de Z2 dressuur. Zij is eveneens moeder van de KWPN hengst Painted Black, die momenteel succesvol in de Grand Prix is en diens volle broer Genesis welke afgelopen jaar de VSN trofee op zijn naam bracht. Grootmoeder Vrona (Officier x Kristal) voert eveneens de predikaten Keur Preferent Sport-(dr) en bracht ook een Z2 dressuurpaard van Vincent.

Officieel KWPN-Onderzoekrapport 2007:
Zizi Top is een eerlijke, betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver en zeer goed van ruimte. De draf is lichtvoetig, goed van ruimte en gedragen. De galop is goed van ruimte en krachtig. In beweging heeft Zizi Top een goede houding, veel souplesse en een goede balans. Als dressuurpaard heeft Zizi Top veel tot zeer veel aanleg en geeft hij zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Exterieur:
Ruim voldoende ontwikkelde, rijtypische hengst, die voldoende in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is sprekend. De hals is goed van lengte, vorm en bespiering en is breed aangezet. De rug is voldoende van lengte en goed bespierd. De croupe is goed van lengte, ligging en bespiering. Het voorbeen is goed van lengte en correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld. De voeten zijn voldoende ontwikkeld.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fokker
Mw. Jacqueline van Anholt
Pijlstaartweg 18
5721 SK Asten
Kleur
Bruin
Geboortedatum
2004
Stokhoogte
1.70 m
Familie
Merrielijn 182, fokfamilie 287
Goedgekeurd voor

KWPN

Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Overige informatie

Genoom 93

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 9.0
Draf: 8.0
Galop: 8.5
Souplesse: 8.0
Houding & Balans: 8.0
Rijdbaarheid/Bewerkbaarheid: 8.0
Aanleg als dressuurpaard: 8.5

Totaal: 83.5 

Pedigree

Stamboek wordt geladen...