About You RS2

Wegens een blessure hebben de eigenaren van About You RS2 besloten om de hengst niet meer ter dekking te stellen. Het welzijn van het paard staat natuurlijk voorop.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wij zijn zeer verheugd dat wij het jonge talent About You RS2 mogen aanbieden. Naast zijn talent komt hij ook uit een sterke moederstam met zeer veel sport. Zijn grootmoeder Priscilla bracht al de Grand Prix-paarden Farinelli en Mein Märchenprinz, daarnaast Evita de moeder van About You RS2 die nu Z2 gerechtigd is.

About You RS2: AC/DC x Estobar x Popcorn x Argwohn I x Parenzo XX 

Bericht Horses 15 Augustus 2020
RS2 Dressage heeft zaterdagavond de vierjarige Westfaals gefokte hengst About You (AC/DC x Estobar) gekocht op de veiling van fokker Stephan Borgmann. Er had al sensatie in de lucht gehangen zodra de filmpjes van de hengst op internet verschenen en binnen een kwartier was het beklonken. Voor 1.65 miljoen euro gaat About You naar Nederland. Horses.nl ontdekte dat RS2 Dressage de kersverse eigenaar is. "Het is een uitzonderlijk goed paard" vertelt Robin van Lierop.

De bruine hengst zorgde direct al voor kippenvel bij het veilingpubliek. Met veel afdruk danste About You door de baan onder het zadel van de Portugese Ana Teresa Matos Pires, die hem heeft opgeleid. Er was belangstelling vanuit de hele wereld voor de hengst en binnen vijf minuten was de prijs van het openingsbod van 10.000 euro al opgelopen tot boven een miljoen euro. Uiteindelijk viel de hamer bij 1.65 miljoen.

Van Lierop: ‘Een uitzonderlijk goed paard’
Robin van Lierop: “Het was voor ons een soort dubbele dag. We waren met een paar merries op de Nationale Merriekeuring in Ermelo, maar moesten ondertussen ook de veiling in de gaten houden. Het is uiteindelijk wel veel geld geworden, maar het is dan ook een uitzonderlijk goed paard. Met een vrije bloedvoering, dus voor de fokkerij ook bijzonder interessant.”

“About You is een heel speciaal paard. Met drie zeer goede gangen, maar vooral de rittigkeit is heel apart. Echt een heel compleet paard. Hij is in Zuid-Duitsland goedgekeurd, maar we willen hem natuurlijk ook graag in Nederland op de Hengstenkeuring voorstellen” vertelt Van Lierop.

Bericht Horses 30 Juli 2020
De niet-goedgekeurde About You (AC/DC x Estobar NRW) liep op de Westfalen-Woche in Münster-Handorf onder Ana-Teresa Pires een heel stel goedgekeurde hengsten er uit. De hengst kreeg maar één cijfer onder de 9 (een 8,5 voor de stap) en won met een 9.05 gemiddeld het kampioenschap voor driejarige hengsten. About You versloeg onder andere de in Westfalen goedgekeurde Bon Vivaldi (Benicio x Vivaldi) die uitkwam op een 8.7 gemiddeld en de geprimeerde Franz Joseph Junior (Franziskus x Rock Forever I), die een 8.55 gemiddeld toebedeeld kreeg.

 

 

Kleur
Bruin
Geboortedatum
2016
Stokmaat
1.69 m
Familie
IMORTELLE, Hannover Stutenstamm 1191008, Schridde 606
Goedgekeurd voor

Westfalen (Hengstbuch II)
AES-Approved

Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Overige informatie

WFFS-vrij

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...