Balzflug

Vader van vele goede dressuurpaarden, goedgekeurde hengsten en vele nationale topmerries.

Ook in de moederlijnen doen de dochters van Balzflug het zeer goed in de fokkerij.

Afstamming:
Balzflug is de naam van de uit Duitsland geïmporteerde Trakehner hengst die zowel in Duitsland, België als Nederland ter dekking stond. Zijn vader Habicht werd in 1970 tot Algemeen Kampioen verkozen op de Trakehner Keuring in Neumünster en die als één van de meest invloedrijke vaderpaarden binnen dit stamboek beschouwd kan worden. Via zijn vader Burnes X heeft Habicht 25% Anglo-Arabisch bloed door de aderen stromen.

Aan moederszijde kan Balzflug bogen op prachtige Duitse bloedlijnen. Zijn moeder Balzjagd is een Staats Premie Merrie van Insterfeuer uit de volbloedhengst Seminole II XX. Naast Balzflug bracht zij van Habicht ook Balzruf die in Warendorf Kampioen was van de Dressuurpaarden en het dressuurpaard Belschamel die voor het bedrag van DM 170.000 in Duitsland (P.S.I-Veiling) verkocht werd. Bij het Nationaal Kampioenschap 1992 voor Militarypaarden wist een 3e broer uit de combinatie Habicht / Balzjagd een 3e plaats te veroveren bij de zesjarige Militarypaarden.
Ook de twee dames in de familie, doen niets onder voor haar broers. Tijdens de Verrichtingstest in 1990 was de eerste genaamd Balz als 3-jarige te sterk voor de concurrentie en ging met het hoogste punten aantal naar huis. De andere dochter Ballentine was in 1994 Kampioene van de TCN keuring in Wenum Wiesel (Nederland).

Eigen prestaties:
Bij zijn goedkeuring in Duitsland in 1988 werd Balzflug al beschouwd als een van de Toppers van de keuring. In 1989 heeft Balzflug in Warendorf het Verrichtingsonderzoek afgelegd waar hij op een tweede plaats eindigde met 129.85 punten.
Met onder andere Negens voor Galop en bereidheid tot werken en Achten voor de Draf en 'Rittigkeit' werd Balzflug direct geaccepteerd voor de Belgische fokkerij, waar hij het eerste jaar direct 170 merries aangeboden kreeg.

Kleur
Zwart
Geboortedatum
1986
Stokmaat
1.70 m
Goedgekeurd voor
KWPN
Trakehner
BWP
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag

Pedigree

Stamboek wordt geladen...