Bordeaux

Wat een prachtig optreden van onze Topvererver Bordeaux
tijdens de KWPN-Stallionshow 2024
*
2023 Preferent 
*
2020 Keur
*
Grand Prix-dressuur
*
Verrichtingskampioen 2009
*
Kampioen KWPN-Hengstenkeuring 2009

Elk jaar wordt in Oktober de actuele WBFSH-Stallionranking gemaakt en daar staat onze hengst Bordeaux op een geweldige 9e plaats met relatief veel minder nakomelingen dan zijn voorgangers. Daarmee heeft hij wel bewezen dat hij een geweldige fokhengst is. Inmiddels heeft hij bijna 50 goedgekeurde zonen bij stamboeken over heel Europa. Hij heeft maar liefst 16 nakomelingen die op Grand Prix-niveau lopen. Daarnaast lopen er 50 nakomelingen op Prix St. Georges-niveau en bijna 40 nakomelingen op ZZ-Licht en ZZ-Zwaar niveau. Met Fame (Carl Hester) en Bluetooth (Frederic Wandres) heeft Bordeaux 2 sterke ijzers in het vuur voor de Olympische Spelen dit jaar in Parijs.

2022
Wat heeft Bohemian van Cathrine Dufour een reclame gemaakt voor onze hengst Bordeaux. Met een 4e plaats op de Olympische Spelen in Tokio en een Zilveren en Bronzen Medaille op het E.K. in Hagen behoren ze tot de beste combinaties ter Wereld. Maar ook de internationale Grand Prix-paarden Rose of Bavaria, Bluetooth OLD, Bon Romantic, Bonheur la Vie en Fame brengen Bordeaux naar de top van de WBFSH Sire Ranking (17e pl.) en no. 1 op Hors Telex B-Ranking (nakomelingen max. 12 jaar). Ook binnen Nederland is Bordeaux onderscheidend in zijn fokkerij met o.a. Verrichtingskampioen 2021 Merlot VDL (mv. Florencio), IBOP-topper Laytown G (mv. Uptown) en W.K.-topper Johnny Depp (mv. Jazz).

2021
Zijn oudste nakomelingen worden dit jaar pas 10-jaar, maar wat is de vererving sterk van hem en dit is ook al te zien op de diverse rankings. De jaarwisseling heeft altijd een grote invloed op de HorseTelex Ranking en dan vooral de rankings voor jonge verervers. Op de dynamische ranking, die elke dag opnieuw berekend wordt, is de nieuwe leider van de B-ranking Bordeaux. De voormalige Hengstenkeuringskampioen 2009 heeft een IPV (International Progency Value) van 1.012,73. Van 9 januari 2020 tot en met 9 januari 2021 liepen er van hem al 11 nakomelingen in de internationale dressuursport. Op de WBFSH-Sire Ranking 2020 heeft Bordeaux de grootste sprong gemaakt en staat nu al op de 29e plaats.

2020
Bordeaux heeft in 2020 wederom een fantastisch fokjaar acher de rug. Tijdens de Wereldbekerwedstrijd in Aarhus won toptalent Bohemian onder de Deense Cathrine Dufour en Kür op Muziek met een score van 88,200% en versloegen daarmee de Duitse Top zoals Isabell Werth en Jessica von Bredow-Wernd. Bij de Britse Dressuurkampioenschappen was Laura Tomlinson met Rose of Bavaria in de top ban het klassement en hopen dit jaar af te reizen naar de Olympische Spelen in Tokyo.

Bordeaux is volledig beschikbaar voor het seizoen 2021. Eind 2019 hebben het deel van Paul Schockemöhle teruggekocht en daarmee is Bordeaux geheel ons eigendom en volledig beschikbaar voor de Nederlandse fokkerij. Daar zijn we heel héél blij mee. Voorheen hebben we het sperma altijd in Duitsland besteld en kregen dan de helft naar ons toe gestuurd. Nu hij op ons dekstation staat is dat veel makkelijker en kunnen we hem dagelijks aanbieden. Tijdens het dekseizoen 2020 hadden veel fokkers vertrouwen in Bordeaux en daardoor hebben we mooie drachtigheidscores met hem behaald.   

Enkele toppers van Bordeaux:

 • Grand Prix Bohemian van Cathrine Dufour.
 • Grand Prix Bluethooth met Ingrid Klimke
 • Grand Prix Rose of Bavaria met Laura Tomlinson
 • Grand Prix Bonheur de la Vie met Sandra Luxoll
 • Grand Prix Blackmoney met Annett Böhm
 • Grand Prix Geronimo met Floor van Kempen
 • Grand Prix Glamour Time met Rachael Ivtsan
 • Prix St. Georges Ferdeaux met Renate van Uytert-van Vliet
 • Prix St. Georges Fame met Sophie Lexner
 • Prix St. Georges Best of All met Emma Jane Blundell
 • Prix St. Georges Barroso met Larissa Pauluis
 • Prix St. Georges Baltimoren met Linda Kimbell
 • Prix St. Georges be Smart met Linda Verwaal
 • Prix St. Georges Haronia-Donna met Joyce van Opbergen
 • Prix St. Georges Beckham GT met Anna-Lisa Stotmeister
 • Prix St. Georges Bardolino met Daniela Groenke
 • Prix St. Georges Bordolino met Diederik van Silfhout
 • Prix St. Georges Fergievrouwe met Iris Hoppel
 • Prix St. Georges Geseda met Nathalie Smeets
 • Megatalent Johnny Depp met Renate van Uytert- van Vliet
 • Van de Hengstenkeuring 2019 zijn onze hengst Livius en Le Formidable KWPN-goedgekeurd. 

2019
Wat een sterke indruk maakte onze hengst Bordeaux met zijn zonen op de KWPN-Hengstenkeuring. Er waren 5 zonen geselecteerd voor de 2e bezichtiging en alle 5 werden aangewezen voor het KWPN-Verrichtingsonderzoek waaronder de latere kampioen Le Formidable mv. Ferro gefokt en in eigendom van Saskia Poels en Karel Gerrits. De andere 4 zijn; L'avenue mv. Connaisseur, door ons en Albert Drost gefokt uit de bekende merrie Haute Couture, Livius-Utopia mv. Vivaldi van ons en zijn fokker Randolph van de Heuvel gefokt uit de ZZ-Zwaar merrie Blueberry-Utopia, Legend mv. Florencio gefokt door Marianne Hendriksen uit de bekende Landsvrouwe stam. Zijn 5e aangewezen zoon door is door VDL geïmporteerd uit Oldenburg en heeft Sir Donnerhall als moedersvader.

2018
Wat een fokkerij jaar voor Bordeaux. Uit zijn eerste fokjaar, let wel deze kinderen worden nu pas 9-jaar, is al een Grand Prix-paard dat scores loopt rond de 75% +. Zijn naam is Bohemian (mv. Samarant) gereden door de Deense amazone Cathrine Dufour. Daarnaast heeft Bordeaux al 8 Prix St. Georges paarden, waaronder onze hengst Ferdeaux mv. Ferro, Fame, mv. Rhodium, Barroso mv. Saros XX, Bluetooth mv. Riccione, Best of All mv. Sir Donnerhall, Blackmony mv. Sandro Hit en de pas net 8-jarige Geronimo mv. Gribaldi en Budhi mv. Likoto XX.

Bordeaux en Isabel Freese waren in 2018 zeer succesvol. Zij bereikten aansprekende resultaten; tijdens het Dressurfestival Gestüt Bonhomme een 2e plaats met 76.029% in de Kür op Muziek, Dressurfestival Zeutern 2 unanieme overwinningen van 73.904% en 72.442%. Bij de Derby van Hamburg een 3e plaats met 71.980%. Tijdens de dekseizoenen hebben we Bordeaux relatief weinig ingezet voor de internationale sport. Eind 2018 is hij verhuisd naar de stallen van Academy Bartels waar hij verder uitgebracht wordt door Akane Kuroki (Jpn). Door deze omschakeling is Bordeaux in 2019 alleen beschikbaar voor de Nederlandse fokkerij. Hier zijn wij erg blij mee!

2017
Met 3 hengsten aangewezen voor het KWPN-verrichtingsonderzoek bewijst Bordeaux wederom een fokhengst te zijn van geweldig niveau. Onze aangewezen hengst Karaat U.S., mv. Ferro gefokt door Johan van Laar uit Rhenen is een hengst die in de benen met zeer veel techniek en kracht loopt. Op de H.K. presenteerde Bordeaux zich zeer goed in de VHO-Trofee onder Isabel Freese en eindigde op een hele mooie 2e plaats. Ze zijn ook zeer succesvol in de Grand Prix met scores oplopend tot 72-73% en werden afgelopen zomer door hun land geselecteerd voor het E.K. dressuur in Gothenburg.

Bordeaux, met een Nederlandse fokindex van 149, is een echte stempelhengst aan het worden, zowel in Nederland als in Duitsland. Uit zijn eerste 3 jaargangen zijn al 3 hengsten door het KWPN goedgekeurd, n.l. Ferdeaux, Google en Grenoble. In Duitsland is Bordeaux vader van 12 goedgekeurde hengsten. Zijn zoon Buckingham won de 70-dagen-test in Adelheidsdorf. Overal maken de Bordeauxs veel indruk, tijdens merriekeuringen, VSN Trofee, Pavo Cup, IBOP en verrichtingstesten.

Ook in Duitsland wordt met veel lof gesproken over onze hengst Bordeaux. Op de PSI veiling 2013, 2014, 2015 en 2016 werden Bordeaux-nakomelingen verkocht voor exceptionele bedragen. Op de PSI 2015 werden zelfs 4 Bordeaux-nakomelingen geveild voor mega bedragen.

2016
Bordeaux zelf heeft zich fantastisch ontwikkeld onder Eva Möller. In 2014 en begin 2015 waren ze zeer succesvol in de Prix St. Georges met scores ver boven de 70%. In 2016 zijn ze gestart in de Grand Prix met als hoogtepunt de Finale om de Louisdor Cup. Eind 2016 kreeg Bordeaux een nieuwe amazone omdat Eva vertrok bij het Team van Kasselmann/Schockemöhle. 

Bordeaux kom uit een geweldige stam: United x Gribaldi x Donnerhall x Rousseau x Angelo xx. De Angelo xx-dochter Adone is ook de moeder van Rembrandt (v. Romadour II), Olympisch kampioen met Nicole Uphoff. Adone is ook de volle zus van Ahlerich, Europees-, Wereld- en Olympisch kampioen met Dr. Reiner Klimke en volle zus van Amon, Nederlands kampioen dressuur met Annemarie Sanders-Keijzer.

Officieel KWPN-Onderzoeksrapport 2009:
Bordeaux is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed tot zeer goed bewerken. De stap is zuiver, goed van ruimte. De draf is goed van ruimte. De galop is krachtig, bergop, goed van ruimte en gedragen. In beweging heeft Bordeaux een goede souplesse en een goede tot zeer goede houding en balans. Als dressuurpaard heeft Bordeaux veel aanleg en geeft zijn ruiters een goed gevoel.

Exterieur:
Goed ontwikkelde hengst die goed in het dressuurmodel staat. De hals is goed van lengte en bespiering. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De rug is ruim voldoende van lengte en bespiering. De croupe is goed van lengte, ligging en bespiering. De broekspier loopt lang door. Het voorbeen is goed van lengte en correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. Het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit. De verzen zijn goed ontwikkeld.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Sperma bestellen: orders@uytert.nl
Naam en adres eigenaar - Leveradres - Merrie gegevens - Gewenste hengst - Leverdatum

Fokker
Fam. A. Lisman
Plein 1944 93
6511 JE Nijmegen
Kleur
Donkerbruin
Geboortedatum
2006
Stokmaat
1.70 m
Familie
DODONO, Westf Stamm 454
Goedgekeurd voor
KWPN
Oldenburg
Rheinland
Westfalen
Hannover
Dekgeld gust
€ 300,-
Dekgeld toeslag
€ 1.450,-
Dekgeld totaal
€ 1.750,-
Sperma beschikbaar
Vers / Diepvries
Overige informatie

Genoom 101
WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 7.5
Draf: 8.0
Galop: 9.0
Souplesse: 8.0
Houding en balans: 8.5
Rijdbaarheid en instelling: 8.5
Aanleg als dressuurpaard: 8.0

Totaal: 82.0

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...