Bordeaux

Bordeaux is volledig beschikbaar voor het aankomende seizoen. We hebben het deel van Paul Schockemöhle teruggekocht en daarmee is Bordeaux geheel ons eigendom en volledig beschikbaar voor de Nederlandse fokkerij. Daar zijn we heel héél blij mee. Voorheen hebben we het sperma altijd in Duitsland besteld en kregen dan de helft naar ons toe gestuurd. Nu hij op ons dekstation staat is dat veel makkelijker en kunnen we hem dagelijks aanbieden. 

Enkele toppers van Bordeaux:

  • Grand Prix Bohemian van Catharine Dufour. Droomscore's met 83+%
  • Grand Prix Bluethooth met Ingrid Klimke 
  • Grand Prix Rose of Bavaria met Laura Tomlinson
  • Prix St. Georges Ferdeaux met Hans Peter Minderhoud
  • Prix St. Georges Fame met Sophie Lexner
  • Prix St. Georges Geronimo met Floor van Kempen
  • Prix St. Georges Best of All met Emma Jane Blundell
  • Prix St. Georges Barroso met Larissa Pauluis
  • Prix St. Georges Bordolino met Kim Dongseon
  • Megatalent Johnny Depp met Renate van Uytert- van Vliet

Van de Hengstenkeuring 2019 zijn onze hengst Livius en Le Formidable KWPN-goedgekeurd. 

2019
Wat een sterke indruk maakte onze hengst Bordeaux met zijn zonen op de KWPN-Hengstenkeuring. Er waren 5 zonen geselecteerd voor de 2e bezichtiging en alle 5 werden aangewezen voor het KWPN-Verrichtingsonderzoek waaronder de latere kampioen Le Formidable mv. Ferro gefokt en in eigendom van Saskia Poels en Karel Gerrits. De andere 4 zijn; L'avenue mv. Connaisseur, door ons en Albert Drost gefokt uit de bekende merrie Haute Couture, Livius-Utopia mv. Vivaldi van ons en zijn fokker Randolph van de Heuvel gefokt uit de ZZ-Zwaar merrie Blueberry-Utopia, Legend mv. Florencio gefokt door Marianne Hendriksen uit de bekende Landsvrouwe stam. Zijn 5e aangewezen zoon door is door VDL geïmporteerd uit Oldenburg en heeft Sir Donnerhall als moedersvader.

2018
Wat een fokkerij jaar voor Bordeaux. Uit zijn eerste fokjaar, let wel deze kinderen worden nu pas 9-jaar, is al een Grand Prix-paard dat scores loopt rond de 75% +. Zijn naam is Bohemian (mv. Samarant) gereden door de Deense amazone Cathrina Dufour. Daarnaast heeft Bordeaux al 8 Prix St. Georges paarden, waaronder onze hengst Ferdeaux mv. Ferro, Fame, mv. Rhodium, Barroso mv. Saros XX, Bluetooth mv. Riccione, Best of All mv. Sir Donnerhall, Blackmony mv. Sandro Hit en de pas net 8-jarige Geronimo mv. Gribaldi en Budhi mv. Likoto XX.

Bordeaux en Isabel Freese waren in 2018 zeer succesvol. Zij bereikten aansprekende resultaten; tijdens het Dressurfestival Bonhomme een 2e plaats met 76.029% in de Kür op Muziek, Dressurfastivel Zeutern 2 unanieme overwinningen van 73.904% en 72.442%. Bij de Derby van Hamburg een 3e plaats met 71.980%. Tijdens de dekseizoenen hebben we Bordeaux relatief weinig ingezet voor de internationale sport. Eind 2018 is hij verhuisd naar de stallen van Academy Bartels waar hij verder uitgebracht wordt door Akane Kuroki (Jpn). Door deze omschakeling is Bordeaux in 2019 alleen beschikbaar voor de Nederlandse fokkerij. Hier zijn wij erg blij mee!

2017
Met 3 hengsten aangewezen voor het KWPN-verrichtingsonderzoek bewijst Bordeaux wederom een fokhengst te zijn van geweldig niveau. Onze aangewezen hengst Karaat U.S., mv. Ferro gefokt door Johan van Laar uit Rhenen is een hengst die in de benen met zeer veel techniek en kracht loopt. Op de H.K. presenteerde Bordeaux zich zeer goed in de VHO-Trofee onder Isabel Freese en eindigde op een hele mooie 2e plaats. Ze zijn ook zeer succesvol in de Grand Prix met scores oplopend tot 72-73% en werden afgelopen zomer door hun land geselecteerd voor het E.K. dressuur in Gothenburg.

Bordeaux, met een Nederlandse fokindex van 149, is een echte stempelhengst aan het worden, zowel in Nederland als in Duitsland. Uit zijn eerste 3 jaargangen zijn al 3 hengsten door het KWPN goedgekeurd, n.l. Ferdeaux, Google en Grenoble. In Duitsland is Bordeaux vader van 12 goedgekeurde hengsten. Zijn zoon Buckingham won de 70-dagen-test in Adelheidsdorf. Overal maken de Bordeauxs veel indruk, tijdens merriekeuringen, VSN Trofee, Pavo Cup, IBOP en verrichtingstesten.

Ook in Duitsland wordt met veel lof gesproken over onze hengst Bordeaux. Op de PSI veiling 2013, 2014, 2015 en 2016 werden Bordeaux-nakomelingen verkocht voor exceptionele bedragen. Op de PSI 2015 werden zelfs 4 Bordeaux-nakomelingen geveild voor mega bedragen.

2016
Bordeaux zelf heeft zich fantastisch ontwikkeld onder Eva Möller. In 2014 en begin 2015 waren ze zeer succesvol in de Prix St. Georges met scores ver boven de 70%. In 2016 zijn ze gestart in de Grand Prix met als hoogtepunt de Finale om de Louisdor Cup. Eind 2016 kreeg Bordeaux een nieuwe amazone omdat Eva vertrok bij het Team van Kasselmann/Schockemöhle. 

Bordeaux kom uit een geweldige stam: United x Gribaldi x Donnerhall x Rousseau x Angelo xx. De Angelo xx-dochter Adone is ook de moeder van Rembrandt (v. Romadour II), Olympisch kampioen met Nicole Uphoff. Adone is ook de volle zus van Ahlerich, Europees-, Wereld- en Olympisch kampioen met Dr. Reiner Klimke en volle zus van Amon, Nederlands kampioen dressuur met Annemarie Sanders-Keyzer.

Officieel KWPN-Onderzoeksrapport 2009:
Bordeaux is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed tot zeer goed bewerken. De stap is zuiver, goed van ruimte. De draf is goed van ruimte. De galop is krachtig, bergop, goed van ruimte en gedragen. In beweging heeft Bordeaux een goede souplesse en een goede tot zeer goede houding en balans. Als dressuurpaard heeft Bordeaux veel aanleg en geeft zijn ruiters een goed gevoel.

Exterieur:
Goed ontwikkelde hengst die goed in het dressuurmodel staat. De hals is goed van lengte en bespiering. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De rug is ruim voldoende van lengte en bespiering. De croupe is goed van lengte, ligging en bespiering. De broekspier loopt lang door. Het voorbeen is goed van lengte en correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. Het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en goed van kwaliteit. De verzenen zijn goed ontwikkeld.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fokker
Fam. A. Lisman
Plein 1944 93
6511 JE Nijmegen
Kleur
Donkerbruin
Geboortedatum
2006
Stokhoogte
1.70 m
Goedgekeurd voor
KWPN
Oldenburg
Rheinland
Westfalen
Hannover
Dekgeld gust
€ 250,-
Dekgeld toeslag
€ 1.350,-
Dekgeld totaal
€ 1.600,-
Sperma beschikbaar
Vers
Overige informatie

Genoom 101
WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 7.5
Draf: 8.0
Galop: 9.0
Souplesse: 8.0
Houding en balans: 8.5
Rijdbaarheid en instelling: 8.5
Aanleg als dressuurpaard: 8.0

Totaal: 82.0

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...