Côte de Zélande

Côte de Zélande Springt op dit moment als 8-jarige hengst Internationaal 1.40-1.45m onder Mathijs van Aasten.

Côte de Zélande vader van jong TOP-talent en Verrichtingskampioen OSLO

Deze zoon van de topvererver Cornet Obolensky verdiende zijn aanwijzing voor het verrichtingsonderzoek op de KWPN Hengstenkeuring door zijn geweldige springtechniek en onbeperkte vermogen. Hij is door familie Van der Plasse gefokt uit hun fantastische sportstam waarin de merries zichzelf in de sport op hoog niveau bewijzen en bewezen hebben.

Côte de Zélande is de tweede nakomeling van de merrie Surprise Delta Mossel Z (2011), een nakomeling van de met veel vermogen springende Spartacus die zelf de Grote Prijs van Oslo won.

Grootmoeder W Delta Mossel Jantje sprong met Doron Kuipers en Gianni Govoni internationaal op 1.50m niveau. Suprise is haar enige nakomeling. Haar vader Pilgrim II maakte met Bjorn Nagel deel uit van het team van de Oekraine dat vierde werd op het WK in Aken in 2006. Een jaar later werd Pilgrim II met David McPherson voor Groot Brittannie 14e individueel op het EK in Mannheim en wonnen ze brons met het team. Ricardo Kierkegaard reed de hengst onder de naam Pelgrim Z in 2010 op de WEG in Kentucky. Van de 14 in Horsetelex geregistreerde kinderen van Pilgrim Z komen er acht op 1.35 nivueau en hoger uit.

So Lovely is de derde moeder van Côte de Zélande. Met Carolien van de Plasse kwam de Heartbreaker-dochter internationaal in het 1.40m uit. Ze is via haar Parco-dochter Vanderplasse grootmoeder van drie 1.35m paarden. So Lovely’s vader Heartbreaker is een absoluut fenomeen in de fokkerij en was dat ook onder het zadel van Peter Geerink. Heartbreaker zien we twee keer in de pedigree van Côte de Zélande Delta Mossel Z, als vader van So Lovely en als moedersvader van zijn vader Cornet Obolensky.

So Lovely is de enige dochter van Nouvelle. Deze Burggraaf-dochter heeft in Princess een bekende volle zus. In combinatie met Heartbreaker bracht ze het Grand Prix springpaard Upgrader en meerdere nationale springpaarden. Nouvelle en Princess zijn dochters van Burggraaf, zie zelf op het hoogste niveau met alle vermogen sprong. Jigranta, de moeder van beide Burggraaf-merries, sprong zelf in het 1.40m en heeft het vermogen van vader Ramiro geërfd.

Côte de Zélande’s vader Cornet Obolensky was onder het zadel van Marco Kutcher een stylist en won voor Duitsland menige landenwedstrijd en behaalde vele podiumplaatsen in Grote Prijzen over de hele wereld. Nog imposanter is zijn verervingskracht. Zijn kinderen brengen hem bovenaan de rankings en ook zijn kleinkinderen breken al door op het hoogste niveau.

Bij de familie van Côte de Zélande is het niet de kwantiteit, maar de kwaliteit, zijn het de reflexen van Heartbreaker en Cornet Obolensky en het vermogen van Clinton, Spartacus, Pilgrim Z, Burggraaf en Ramiro die deze hengst zo bijzonder interessant en een echt toptalent maken.  

Kleur
Schimmel
Geboortedatum
2015
Stokmaat
1.67 m
Familie
Merrielijn 81, fokfamilie 183
Goedgekeurd voor

KWPN
(Aangewezen)

Dekgeld gust
€ 850,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 850,-
Sperma beschikbaar
Diepvries
Sperma bestellen

Pedigree

Stamboek wordt geladen...