Centrale Keuring Gelderland

Geplaatst op 20-07-2023

De Centrale keuring van Gelderland in Ermelo was een groot succes voor de Van Uytert-Dressuurhengsten.

Wiona Utopia v. San Remo uit Vivaldi's moeder Renate Utopia werd in 2006 kampioen op de Nationale Merriekeuring. Dit jaar heeft ze met Phoenix Utopia van de bij ons ter dekking staande hengst Jameson RS2 weer een goede kanshebber voor een topplaatsing op de NMK. 

De regio Gelderland is traditioneel een sterke regio voor wat betreft de dressuurpaarden. Er verschenen dan ook maar liefst elf groepen driejarige dressuurmerries voor het oog van de jury tijdens de Centrale Keuring. Uiteindelijk werd na een extreem kwaliteitsvolle Finale onder toeziend oog van een ouderwets gezellige hoeveelheid publiek Phoenix-Utopia RS2 Kampioen: een droompaard, compleet in model en beweging. Wim Versteeg is regio-inspecteur van Gelderland en was na afloop van de keuring een tevreden man. “We hebben onder ideale weersomstandigheden, op een prachtige accommodatie met een mooi aangeklede ring onder grote publieke belangstelling 13 merries kunnen selecteren voor de kopgroep, met ieder hun eigen specifieke kwaliteiten; enerzijds het model en anderzijds de manier van bewegen. In het geval van de kampioen ging het om een zeer compleet model, die daarbij ook nog eens een bijzonder overtuigende manier van bewegen liet zien. Een droompaard dat elke fokker ooit hoopt te kunnen fokken. Als jury ben ik heel benieuwd hoe zij zich verhoudt ten opzichte van de uit andere regio’s voor de NMK geselecteerde merries. Overigens nodigen we met veel plezier en vertrouwen alle dertien merries uit de finale uit voor de NMK.”

Nakomelingen van onze hengsten geselecteerd voor de kopgroep en NMK;
1. Phoenix Utopia RS2 ~ Jameson RS2 x San Remo, fokker en eig. RS2 Dressage Center de Horst te Groesbeek.
3. Primalifia Blue ~ Bordeaux x Rhodium, fokker P.C. Blaauw te Hall en mede eigenaar P.A.W. Brinkman en E.C.M. Vreeswijk in Dalfsen.
8. Pepper L.E. ~ Lennox U.S. x Gribaldi, fokker: Thijs Schaap & eigenaar: A.E.M. Sickman te Putten.
12. Phaedra ~ Le Formidable x Johnson, fokker & eigenaar: Stables Lisman International te Nijmegen --> door ons team getraind.

Kampioen en reservekampioen van de veulens:
Tommy Shelby ~ Just Wimphof x Cadans M, fokker Joop en renate van Uytert te Heerewaarden
Total Mc. Laren II ~ Totilas x De Niro, fokker & eigenaar Joop van Uytert en Ralf Knauf (D)

4 t/m 7-jarige Stermerries Dressuur;
De reservetitel was voor Nadia-Marilla van de Boxbergen. De dochter van Incognito is gefokt bij R. Ogink in Wesepe en staat geregistreerd bij J.J.J.M. Hoogveld in Gendt.