Deparon U.S.

2021
Spectaculaire zoon Debutant P.S. goedgekeurd uit zijn eerste jaargang. Zoon van Deparon U.S. x Zantana (Zonik x Sir Donnerhall). Zantano is ook de moeder van Fürst Zonik PS en komt uit dezelfde moeder als Glock's total U.S..

2020
Deparon U.S. heeft zeer gepresteerd onder zijn amazone Danielle Heijkoop. Ze hebben vele wedstrijden gewonnen in de klasse ZZ-Zwaar.

Bericht Horses 23 augustus 2020:
Danielle Heijkoop en Deparon U.S. debuteren met topscores: ‘Hij heeft echt de looks’

Begin dit jaar kreeg Danielle Heijkoop van Joop van Uytert de bij meerdere Duitse stamboeken goedgekeurde hengst Deparon U.S. (Deveraux x Londonderry) te rijden. Na een periode thuis trainen maakten ze vandaag op de Subtopwedstrijd in Nispen hun debuut in de ring. Dat pakte met de fraaie scores van 73,286% en 72,000% én twee overwinningen in het ZZ-Zwaar heel goed uit.

“Deparon was netjes afgericht toen hij kwam. Zo’n beetje op M-niveau”, blikt Danielle Heijkoop terug. “Hij is natuurlijk pas zes en we hebben rustig de tijd genomen. Het is soms best lastig waar je dan kan beginnen maar Deparon springt mooie series en pirouettes. Daarnaast heeft hij de looks en de gangen, dus ik dacht: ik probeer het gewoon. Dat pakte goed uit. Hij heeft een fijne wedstrijdmentaliteit en ik ben super blij met het resultaat.”

Hoop informatie
“Het ZZ-Zwaar is best pittig en we hadden nog wel wat slingertjes. Maar overall was Deparon echt super stabiel en je krijgt een hoop informatie op zo’n wedstrijd. Hij heeft misschien wat tijd nodig gehad maar heeft echt het karakter van een tien”, looft Heijkoop de hengst.

NK mooi doel
Nu het debuut erop zit, kijkt Heijkoop vooruit. “De bedoeling is de meerdaagse Subtopwedstrijd in Tolbert en wellicht gaan we ook naar het NK Dressuur. We zitten in de goede flow en ik denk dat het NK een wel mooi doel is. Hij heeft de kwaliteit en misschien moet ik het maar gaan proberen. Al is het maar voor de ervaring. Tot nu toe heeft Deparon me iedere keer verrast en ik denk dat hij ver kan komen.”

Deparon U.S. heeft een prachtige bloedvoering, via vaderskant dubbel Donnerhall gecombineerd met veel Engels-volbloed aan moederszijde.

Deveraux x Londonderry x Rotspon x World Cup I x Bleep XX x Gotthard

Deparon U.S. heeft in 2018 ook aantal aansprekende resultaten neergezet onder Dinja van Liere. In de Subli Cup waren ze meerdere keren hoog geklasseerd. De eerste veulens geboren in 2018 waren zeer opvallend. Bij Paul Schockemöhle hebben ze een aantal merries in 2017 met hem geïnsemineerd wat resulteerde in een Kampioensveulen in Lewitz / Mecklenburg. Wij kijken uit naar zijn eerste veulenjaargang in nederland.
  
Deparon U.S. kwam voor het eerst ten tonele, tijdens de kwalificatie voor 3-jarige hengsten voor het Hannoveraner Bundeschgampionat in Verden 2017. Hier liep hij onder Julia Watzek naar een 2e plaats. Score; stap 8.0, draf 9.0, galop 8.5, 'ausbildung' 9.0 en lichaamsbouw 8.0, totaalscore 8.5. Tijdens de finale op het Bundeschampionat voor alle 3-jarige hengsten van geheel Duitsland eindigde Deparon U.S. op een hele mooie 4e plaats. Hij kreeg net als de hengst Secret een 8.5 voor zijn draf. Secret draaft meer spectaculair maar Deparon U.S. draaft met een techniek van verzameling en kracht vanuit het achterbeen. Dit is ook niet verwonderlijk omdat zijn vader, de Grand Prix-hengst Devereaux dubbel ingeteeld is op Donnerhall. Via moederszijde de Hannoveraner tophengsten Londonderry x Rotspon x World Cup I, maakt Deparon U.S. tot een zeer interessante gefokte hengst. Zijn overgrootmoeder Walencia, Kampioen op de DLG-Show Hannover 1986 is ook de moeder van het Grand prix-paard Camaran.

Deparon heeft een echt hengstenmodel met een correct fundament. Hij loopt met veel kracht vanuit het achterbeen en heeft veel tact. Na de verkoop van Total U.S. hebben met we met Paul Schockemöhle overlegd dat één van hun jonge toptalenten richting ons kwam. We zijn dan ook zeer verheugd deze hengst te kunnen aanbieden. Het ligt in de bedoeling dat we hem dit najaar aanbieden bij het KWPN. 

Fokker
Mw. U. Kufner
Ziegelstadelweg 5
DE82041 Ödenpullach
Kleur
Bruin
Geboortedatum
2014
Stokmaat
1.70 m
Familie
Nikaza, Hannover Stutenstamm 2191506 (Schridde 35)
Goedgekeurd voor

Meckelenburg
Hannoveraner Verband
Oldenburg
AES-Approved

Dekgeld gust
€ 1.000,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Diepvries
Overige informatie

Voldoet aan KWPN-röntgen eisen
Genoom 102
WFFS-vrij

Sperma bestellen

Pedigree

Stamboek wordt geladen...