Diarado

Diarado heeft wereldwijd al bijna 100 nakomelingen die succesvol zijn in het 1.50m. Een beter bewijs kan een fokhengst niet hebben. Enkele zeer bekende nakomelingen van hem zijn het Olympiade paard Don diarado met  Maurice Tebbel, Donatello met Ashlee Bond, Dicas met Margie Goldstein-Engle, Emerette met Michel Robert en Ezra van W met Giampiero Garofalo. Alleen al in Duitsland hebben zijn (FN) geregistreerde nakomelingen meer dan 2 miljoen aan prijzengeld bij elkaar gesprongen.

Diarado is in 2020 de Top 10 binnengekomen op de WBFSH-Sire Ranking zowel bij het springen als eventing. Er zijn maar 2 hengsten ter Wereld die in 2020 in beider Top 10 stonden, dat is Diarado en zijn vader Diamant de Semilly. Diarado komt. ondanks zijn jonge leeftijd, al op een 10e plaats bij het springen binnen en een 2e plaats bij eventing. Door deze geweldige prestatie is Diarado nu ook KWPN-erkend.

Siegerhengst

Winnaar Hengstleistungsprüfung

De allermooiste bloedlijnen in één paard

2019
In 2019 zijn de Diarado-nakomelingen echt doorgebroken in de internationale sport. Op het W.K. in Tryon won zijn 9-jarige zoon Don Diarado onder Maurice Tebbel de Bronzen Team-medaille. Dicas won onder Margie Goldstein-Engle tijdens CHIO Aken de SAP-prijs. Roelofsen Horse Truck Eldorado S en Diablo Z zijn zeer succesvol onder de bekende Nederlandse ruiters Jeroen Dubbeldam en Leon Thijssen. Op Indoor Brabant was Dakota onder Alberto Zorzi zaterdagavond tijdens de Grote Prijs ongetwijfeld het meest opvallende paard. Wat sprong dit paard fenomenaal. Black Pearl met Pénélope Leprovost wonnen CSI Deauville. Daniels Jack S won onder Michael Jung al talloze Youngstar Tours tijdens Wiesbaden, München en de Peelbergen. 

2018
Nakomelingen van Diarado maken meer en meer indruk. Het zijn fijn te rijden paarden met de juiste instelling. Zijn oudste nakomelingen worden in 2018 negen jaar. Zijn eerste 6 nakomelingen lopen nu al op 1.50m niveau. 17 starten erop 1.45m niveau, 41 op 1.40m, 38 op 1.35m en 52 nakomelingen op 1.30m niveau.

Bundeschampionat 2017 werd bij de 5-jarige springpaarden gewonnen door Diaron (mv. Come On). Deze Oldenburgse hengst werd door Patrick Stühlmeyer gereden voor eigenaar Paul Schockemöhle.

Bundeschampionat 2016 maakte de nafok van Diarado een zeer goede indruk. Reservekampioen bij de 5-jarige sprinpaarden werd DJ (Diarado x Loran), gefokt door Gerd Carstensen uit Hørup en gereden door Teike Carstensen. Bij de 6-jarige springpaarden eindigen 2 Diarado's in de top-15.

Bundeschampionat 2015; hier strijden de beste geselecteerde nakomelingen per stamboek tegen elkaar. In totaal werden er van alle stamboeken uit Duitsland 135 springpaarden gekwalificeerd bij de 6-jarige springpaarden. Op een 9e plaats in de finale eindigde Ciarada (Diarado x Quite Capitol), gefokt door Jürgen Börnecke uit Neumünster en voorgesteld door Ann-Kathrin Kock. Diego de Semilly (Diarado x Colman), gefokt door Cornelia Asmussen uit Nordstrand en voorgesteld door Tino Bode, won de kwalificatieproef en eindigde in de finale als 15e. In de finale voor 6-jarige eventingpaarden werd Delicious Delight (Diarado x Claudio's Son) 7e onder Anna Döring-Rössler. Deze Diarado-dochter is gefokt door Eckart Gutowski uit Porta-Westfalica.

Diarado heeft al  40 zonen goedgekeurd, waaronder verschillende premiehengsten. Ook leverde Diarado de winnaar van de Hengst leistungsprüfung in Adelheidsdorf, Diacontinus (mv. Contendro I). Één van de allerbeste 6-jarige springhengsten in Holstein is Dinken (mv. Cassini I).

Diarado presteert zeer goed onder zijn ruiter Bastiaan Freese op nationaal 1.40/1.50m niveau in Duitsland. Diarado was Siegerhengst, HLP-kampioen bij de 70-dagen-test met een droomscore van 150,57 punten en hij won brons op het Bundeschampionat in Warendorf. Dit kan wel uniek genoemd worden!

Diarado's pedigree verenigt de super Holsteiner hengsten Corrado, Contender en Lord met de excellente prestatievererver uit Frankrijk, Diamant de Semilly die met Eric Levallois voor Frankrijk teamgoud won op het WK in Jerez de la Frontera.

Sperma bestellen: orders@uytert.nl
(Naam en adres eigenaar - merrie gegevens - gewenste hengst - leverdatum) 

Fokker
Kristensen Klaus Thingholm
Armstrupvej 3
DK8860 Ulstrup
Kleur
Zwartbruin
Geboortedatum
2005
Stokhoogte
1.70 m
Goedgekeurd voor
Erkend-KWPN
Holstein
Oldenburg
Hannover
Westfalen
Frankrijk
Alle Zuid-Duitse stamboeken
Dekgeld gust
€ 300,-
Dekgeld toeslag
€ 1.900,-
Dekgeld totaal
€ 2.200,-
Sperma beschikbaar
Vers
Overige informatie

Voldoet aan KWPN-röntgen eisen
WFFS-vrij

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...