Diarado

2023 Nummer 1 in WFFSH-Stallion Ranking Eventing
2023 Nummer 12 in WFFSH-Stallion Ranking Springen
~
2022 Nummer 1 in WFFSH-Stallion Ranking Eventing
2022 Nummer 11 in WFFSH-Stallion Ranking Springen
~
2020: Diarado komt de Top 10 binnen op de WBFSH-Sire Ranking zowel bij het springen als eventing.

Wie er bij was, zal de prestatie van Diarado tijdens de Hengstenkeuring in Holstein 2007 nooit vergeten. Fantastisch type, optimale bewging en grenzeloze capaciteiten tijdens het vrijspringen werden door de keuringscommissie bevestigd over de zoon van Diamant de Semilly, die vervolgens werd verkozen tot Siegerhengst. Sindsdien heeft Diarado zijn belofte aan fokkers vele malen waargemaakt en zelfs overtroffen. Hij heeft ruim negentig goedgekeurde hengsten, zesendertig 1.60m-springpaarden, negentig 1.50m-springpaarden en meerdere CCI5* eventingpaarden voortgebracht, die Diarado naar de elfde plaats hebben gekatapulteerd op de WBFSH-ranglijst van 's werelds beste springverervers en zelfs naar de eerste plaats van 's werelds beste eventinghengsten. Zijn referenties in de springsport zijn onder meer Don Diarado/Maurice Tebbel/GER, Olympisch deelnemer, WEG-team derde, winnaar van de Grand Prix van Hagen a.T.W./GER, tweede in de Grand Prix van Praag/CZE, Samorin/SVK en Mannheim/GER, vierde in de Grand Prix van Doha/QAT en Gouden medaillewinnaar van het Duits Kampioenschap, Donatello/Ashlee Bond/ISR, elfde geplaatst op de Olympische Spelen, winnaar van de Grand Prix van Tryon/VS, San Miguel de Allende/MEX en ook Monterrey/MEX als tweede in de Grand Prix van Wellington/USA, Dicas/Margie Goldstein-Engle/USA, winnaar van de Grand Prix van Deauville/FRA en Traverse City/USA en tevens vierde in de Grand Prix van Wellington/USA en Saugerties/USA als zesde in de wereldbeker springen in Lexington/USA, Dexter Fontenis Z/Simon Delestre/FRA, winnaar van de Grand Prix in Valkenswaard/NED, Karoline van Ballmore/Ashlee Bond/ISR, winnaar van de Grand Prix in Wellington/USA en deelnemer aan de Wereldkampioenschappen, Dante MM/Alain Jufer/SUI, winnaar van de Grand Prix in Arezzo/ITA, Eurostar/James Arkins/AUS, winnaar van de Nations Cup in Vancouver/CAN en deelnemer aan de Wereldkampioenschappen, Emerette/ Michel Robert/FRA en Mariana Frauches Chaves/BRA, derde geworden in de Grand Prix van Fontainebleau/FRA en vierde in de Grand Prix van Oliva/ESP, Squirt Gun/Alain Jufer/SUI en Paul O'Shea/IRL, winnaar van de Nations Cups van Wellington/USA en Vejer de la Frontera/ESP, en Ezra van W/Giampiero Garofalo/ITA, winnaar van de Grand Prix van Valencia/ESP. Alleen al in Duitsland geregistreerde nakomelingen van Diarado hebben ruim 2,39 miljoen euro gewonnen.

Succesvolle nakomelingen van Diarado in de eventing worden aangevoerd door Diachello/Jesse Campbell, die met het Nieuw-Zeelandse team vijfde werd op de Olympische Spelen in Tokyo/JPN, en door QC Diamantaire/Sydney Elliott/USA, gevestigd op CCI5*-L niveau. JL Dublin/Nicola Wilson/GBR won team- en individueel goud op de Europese eventingkampioenschappen in Avenches/SUI en was onverslaanbaar in de CCI4* in Hartpury/GBR. Dacapo/Laura Collett/GBR wonnen de CCI4*-L in Millstreet/IRL en werden tweede op het CHIO in Aken. Da Bin Ich C/Kaya Thomsen/GER verzekerde zich van teamgoud en individueel brons op de Junior European Eventing Championships. CIL Dara Dallas/Isabel English/AUS werd vierde op het WK voor zesjarige eventingpaarden. Duplexx/Jan Matthias/GER was zilveren en bronzen medaillewinnaar op de Duitse kampioenschappen voor vijf- en zesjarige eventingpaarden en was daarvoor Holstein Regionaal Kampioen dressuur.

In Duitsland staan ​​bijna 60 goedgekeurde zonen van Diarado geregistreerd, waaronder de dubbele Duitse kampioen Diaron OLD, evenals de OS-kampioen Hengst De Quidam, de winnaar van het verrichtingsonderzoek Diacontinus, de Holsteinse regiokampioen Dinken en de premiewinnaar Diarado's Boy, die samen al vele internationale linten verzameld hebben Ook de Hannoveraanse springkampioen Doom SR/Harm Lahde (6 jaar), de Duitse sportpaard-springwinnaar Dialido en de Holsteinse premiehengst Delta One. Onder zijn dochters bevinden zich de OS-kampioensmerrie Jurwina, de kampioensmerrie van de Franz-Strahl-Schäfer-show in Baden-Württemberg, Dornröschen en Edwina, die de Holsteinkampioen Hengst van het Jaar 2018 Cadilo bracht, evenals de Oldenburg Vice Regional Vooral kampioen Dakkara PS valt op.

Diarado, winnaar van de Holsteinse keuring, recordwinnaar van het hengstenverrichtingsonderzoek, bronzen medaillewinnaar van het Duitse kampioenschap (met twee cijfers van 9,0) en succesvol in 1.45m springwedstrijden, bereidt zich voor om in de voetsporen te treden van zijn legendarische vader Diamant de Semilly, die het teamgoud won op het WK in 2002 en teamzilver op het EK in 2003 en behoort volgens de WBFSH-ranking al jaren tot de beste springhengsten ter wereld.

2020
Diarado is in 2020 de Top 10 binnengekomen op de WBFSH-Sire Ranking zowel bij het springen als eventing. Er zijn maar 2 hengsten ter Wereld die in 2020 in beider Top 10 stonden, dat is Diarado en zijn vader Diamant de Semilly. Diarado komt. ondanks zijn jonge leeftijd, al op een 10e plaats bij het springen binnen en een 2e plaats bij eventing. Door deze geweldige prestatie is Diarado nu ook KWPN-erkend.

Siegerhengst

Winnaar Hengstleistungsprüfung

De allermooiste bloedlijnen in één paard

2019
In 2019 zijn de Diarado-nakomelingen echt doorgebroken in de internationale sport. Op het W.K. in Tryon won zijn 9-jarige zoon Don Diarado onder Maurice Tebbel de Bronzen Team-medaille. Dicas won onder Margie Goldstein-Engle tijdens CHIO Aken de SAP-prijs. Roelofsen Horse Truck Eldorado S en Diablo Z zijn zeer succesvol onder de bekende Nederlandse ruiters Jeroen Dubbeldam en Leon Thijssen. Op Indoor Brabant was Dakota onder Alberto Zorzi zaterdagavond tijdens de Grote Prijs ongetwijfeld het meest opvallende paard. Wat sprong dit paard fenomenaal. Black Pearl met Pénélope Leprovost wonnen CSI Deauville. Daniels Jack S won onder Michael Jung al talloze Youngstar Tours tijdens Wiesbaden, München en de Peelbergen. 

2018
Nakomelingen van Diarado maken meer en meer indruk. Het zijn fijn te rijden paarden met de juiste instelling. Zijn oudste nakomelingen worden in 2018 negen jaar. Zijn eerste 6 nakomelingen lopen nu al op 1.50m niveau. 17 starten erop 1.45m niveau, 41 op 1.40m, 38 op 1.35m en 52 nakomelingen op 1.30m niveau.

Bundeschampionat 2017 werd bij de 5-jarige springpaarden gewonnen door Diaron (mv. Come On). Deze Oldenburgse hengst werd door Patrick Stühlmeyer gereden voor eigenaar Paul Schockemöhle.

Bundeschampionat 2016 maakte de nafok van Diarado een zeer goede indruk. Reservekampioen bij de 5-jarige sprinpaarden werd DJ (Diarado x Loran), gefokt door Gerd Carstensen uit Hørup en gereden door Teike Carstensen. Bij de 6-jarige springpaarden eindigen 2 Diarado's in de top-15.

Bundeschampionat 2015; hier strijden de beste geselecteerde nakomelingen per stamboek tegen elkaar. In totaal werden er van alle stamboeken uit Duitsland 135 springpaarden gekwalificeerd bij de 6-jarige springpaarden. Op een 9e plaats in de finale eindigde Ciarada (Diarado x Quite Capitol), gefokt door Jürgen Börnecke uit Neumünster en voorgesteld door Ann-Kathrin Kock. Diego de Semilly (Diarado x Colman), gefokt door Cornelia Asmussen uit Nordstrand en voorgesteld door Tino Bode, won de kwalificatieproef en eindigde in de finale als 15e. In de finale voor 6-jarige eventingpaarden werd Delicious Delight (Diarado x Claudio's Son) 7e onder Anna Döring-Rössler. Deze Diarado-dochter is gefokt door Eckart Gutowski uit Porta-Westfalica.

Diarado heeft al  40 zonen goedgekeurd, waaronder verschillende premiehengsten. Ook leverde Diarado de winnaar van de Hengst leistungsprüfung in Adelheidsdorf, Diacontinus (mv. Contendro I). Één van de allerbeste 6-jarige springhengsten in Holstein is Dinken (mv. Cassini I).

Diarado presteert zeer goed onder zijn ruiter Bastiaan Freese op nationaal 1.40/1.50m niveau in Duitsland. Diarado was Siegerhengst, HLP-kampioen bij de 70-dagen-test met een droomscore van 150,57 punten en hij won brons op het Bundeschampionat in Warendorf. Dit kan wel uniek genoemd worden!

Diarado's pedigree verenigt de super Holsteiner hengsten Corrado, Contender en Lord met de excellente prestatievererver uit Frankrijk, Diamant de Semilly die met Eric Levallois voor Frankrijk teamgoud won op het WK in Jerez de la Frontera.

Sperma bestellen: orders@uytert.nl
Naam en adres eigenaar - Leveradres - Merrie gegevens - Gewenste hengst - Leverdatum

Fokker
Kristensen Klaus Thingholm
Armstrupvej 3
DK8860 Ulstrup
Kleur
Zwartbruin
Geboortedatum
2005
Stokmaat
1.70 m
Goedgekeurd voor
Erkend-KWPN
Holstein
Oldenburg
Hannover
Westfalen
Frankrijk
Alle Zuid-Duitse stamboeken
Dekgeld gust
€ 300,-
Dekgeld toeslag
€ 1.900,-
Dekgeld totaal
€ 2.200,-
Sperma beschikbaar
Vers
Overige informatie

Voldoet aan KWPN-röntgen eisen
WFFS-vrij

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...