Easy Game

Onze Trakehner en KWPN-erkende hengst Easy Game (Gribaldi x Schwadroneur) is maandag 10 Julil helaas geheel onverwachts overleden. Easy Game, vader van onder andere Olympisch- en Europees kampioen TSF Dalera BB en onze WK-bronzen hengst Hermès N.O.P. is slechts twintig jaar oud geworden.

Easy Game werd door Flip Willemsen gefokt uit Gribaldi en de Deense topmerrie Evita XII (mv. Cannon Row xx). Evita won in Denemarken de Stutenleistungsprüfung en was in 2001 de duurste merrie in de veiling op de Trakehner Hengstmarkt in Neumünster. Daarbij ging ze over in Nederlandse handen en vertrok ze, drachtig van Kaiser Wilhelm, naar de stallen van Flip Willemsen in Bergharen. In 2002 werd multikampioene Evviva geboren, het jaar daarna volgde Easy Game.

Wij kochten het hengstveulen bij Flip Willemsen en stelden hem op 2.5-jarige leeftijd voor op de Trakehner Hengstmarkt in Neumünster, alwaar hij goedgekeurd werd en de naam Easy Game kreeg. Tijdens de keuring verkochten wij hem gedeeltelijk aan Petra Wilm van Gestüt Tasdorf. Daar dekte Easy Game zijn eerste merries, waaronder de moeder van TSF Dalera BB.

Fokkerij
Uit relatief weinig dekkingen (totaal 60-70 Trakehner-merries) zijn bijzonder veel succesvolle nakomelingen voortgekomen. Niet alleen binnen de Trakehner-fokkerij, maar ook daarbuiten. Zo bracht hij onder andere de stempelhengst Millennium (mv. Ravel) en Trakehner kampioen Kaiser’s Erbe (mv. Van Deyk). In 2014 werd Easy Game uitgeroepen tot elitehengst, in 2017 won hij de Doruto Memorial van het Trakehner Contact Nederland en 2021 werd hij Trakehner Hengst van het Jaar. Zelf was Easy Game in de sport actief tot Lichte Tour-niveau. Hij werd gereden door Theo Hanzon en John Thijssen.

Easy Game; vader van Trakehner Kampioen 2022 Kaiser’s Erbe

Onze Gribaldi-zoon Easy Game is één van de beste Trakehners uit één van de beste merries van het Millennium

Wilt u in uw fokkerij meer kracht inbrengen van Piaffe en Passage dan is Easy Game zeker de geschikte partnerkeuze. De echte Topfokhengsten hebben allemaal iets aparts wat ze in de fokkerij kunnen brengen. Bij veel Easy Game-nakomelingen lijkt of de verzameling natuurlijk aangeboren is. Daarnaast brengt Easy Game ook ras en formaat in de fokkerij. Zijn kinderen lopen net als zijn vader Gribaldi met een mooie en natuurlijke bewegingsafloop in draf. Advies is wel dat de merrie een voldoende sterke galop heeft. 

Easy Game vader van

 • Vader van Kampioen Kaiser’s Erbe, Trakehner keuring 2022
 • TSF Dalera BB Olympisch Kampioen 2021
 • Hermès, Nederlands kampioen & 2x Brons W.K. Herning 2022
 • Heart to Beat mv. Negro, Intermediaire II
 • Hot Game mv. Florestan I, Prix St. Georges
 • Kokeasy mv. Gipsy King, Prix St. Georges
 • Millenium, Duitse Topvererver
 • Honoré du Soir, opvallende zoon in de Trakehner Fokkerij

TSF Dalera heeft onder Jessica von Bredow Werndl o.a. gewonnen:

 • Goud individueel Olymypische Spelen Tokio 2021
 • Goud Team Olymypische Spelen Tokio 2021
 • Goud E.K. in Hagen 2021
 • Winnaar Saab top 10 2021
 • EK Teamgoud Rotterdam 2019
 • WK Teamgoud Tryon 2018 

Easy Game heeft de laatste jaren veel reclame gemaakt met zijn geweldige verervingskracht. Uit zijn relatief kleine jaargangen leverde hij de hengst Millennium mv. Ravel die opvallende jonge hengsten op de Duitse Hengstenkeuringen bracht. Zijn zoon Maracaná mv. Lord Loxley I werd Siegerhengst in Westfalen en voor het geweldige bedrag van € 700.000.- afgeslagen. Een andere opvallende zoon van Easy Game is Honoré du Soir mv. Latimer, die veel indruk maakte op de Trakehner Gala-avond in Neumünster. Uit de eerste jaargang van Easy Game in Nederland is onze hengst Hermès KWPN-goedgekeurd. Dalera BB (Easy Game x Handryk) is onder Jessica von Bredow-Werndl een vaste waarde voor het Duitse-Team.

Easy Game is uitgebracht tot de Lichte Tour. Easy Game kan zeer gemakkelijk aanpiafferen. Dit is zijn 2e natuur wat hij geërfd heeft van zijn vader Gribaldi, die wereldwijd meer dan 50 Grand Prix-paarden heeft voortgebracht.

Dat Easy Game zo goed fokt is ook niet verwonderlijk. Zijn moeder, de Staatspremiemerrie Evita werd Siegermerrie op de 'Landesschau' in Rheinland. Evviva, de 2e nakomeling van Evita werd op de Trakehner Hengstenkeuring in Neumünster uitgeroepen tot 'Jahressiegerstute'. De 3e nakomeling van Evita, Elvira (v. TCN Partout) werd in 2008 'Jahressiegerstute'. Haar 4e nakomeling Elba, de volle zus van Easy Game, werd 'Siegerstute' in Rheinland.

Sperma bestellen: orders@uytert.nl
(Naam en adres eigenaar - merrie gegevens - gewenste hengst - leverdatum) 

Fokker
Fam. Bieman - Willemsen
Boskant 117
6603 LC Wijchen
Kleur
Donkerbruin
Geboortedatum
2003
Stokhoogte
1.76 m
Familie
ERBTANTE , O 175 ( Federmann - Geidau)
Goedgekeurd voor

Trakehner Verband

KWPN

Hannover

Dekgeld gust
€ 1.750,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 1.750,-
Sperma beschikbaar
Diepvries
Overige informatie

Voldoet aan KWPN-röntgen eisen
WFFS-vrij

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...