Easy Game overleden

Geplaatst op 11-07-2023

Onze Trakehner en KWPN-erkende hengst Easy Game (Gribaldi x Schwadroneur) is maandag 10 Julil helaas geheel onverwachts overleden. Easy Game, vader van onder andere Olympisch- en Europees kampioen TSF Dalera BB en onze WK-bronzen hengst Hermès N.O.P. is slechts twintig jaar oud geworden.

Easy Game werd door Flip Willemsen gefokt uit Gribaldi en de Deense topmerrie Evita XII (mv. Cannon Row xx). Evita won in Denemarken de Stutenleistungsprüfung en was in 2001 de duurste merrie in de veiling op de Trakehner Hengstmarkt in Neumünster. Daarbij ging ze over in Nederlandse handen en vertrok ze, drachtig van Kaiser Wilhelm, naar de stallen van Flip Willemsen in Bergharen. In 2002 werd multikampioene Evviva geboren, het jaar daarna volgde Easy Game.

Wij kochten het hengstveulen bij Flip Willemsen en stelden hem op 2.5-jarige leeftijd voor op de Trakehner Hengstmarkt in Neumünster, alwaar hij goedgekeurd werd en de naam Easy Game kreeg. Tijdens de keuring verkochten wij hem gedeeltelijk aan Petra Wilm van Gestüt Tasdorf. Daar dekte Easy Game zijn eerste merries, waaronder de moeder van TSF Dalera BB.

Fokkerij
Uit relatief weinig dekkingen (totaal 60-70 Trakehner-merries) zijn bijzonder veel succesvolle nakomelingen voortgekomen. Niet alleen binnen de Trakehner-fokkerij, maar ook daarbuiten. Zo bracht hij onder andere de stempelhengst Millennium (mv. Ravel) en Trakehner kampioen Kaiser’s Erbe (mv. Van Deyk). In 2014 werd Easy Game uitgeroepen tot elitehengst, in 2017 won hij de Doruto Memorial van het Trakehner Contact Nederland en 2021 werd hij Trakehner Hengst van het Jaar. Zelf was Easy Game in de sport actief tot Lichte Tour-niveau. Hij werd gereden door Theo Hanzon en John Thijssen.