Escanto PS OLD

Federaal kampioen! Staatskampioen! Tweevoudig prestatietestrecordwinnaar! Winnaar hoofdprijs!

Escanto PS draafde en galoppeerde in Warendorf onder zijn trainer Brandi Roenick/USA naar de titel van Federaal Kampioen van de vierjarige hengsten - met een schitterende prestatie of, zoals keurmeester Dr. Zoals Carsten Munk het aan het begin van zijn commentaar verwoordde: “Escanto PS geleverd vandaag!” De juryleden kenden een 10 toe voor de “zeer, zeer expressieve draf met goede overgave, duidelijk lichtvoetig, met een absoluut positieve basisspanning en volledig in balans alle beurten”. De juryleden gaven hem ook een droomcijfer voor galop en rijdbaarheid. De buitenlandse renner was liever niet afgestapt, meldt Munk onder applaus van de toeschouwers. Samen met een 8,5 voor type en lichaamsbouw en een 8,0 voor stap resulteerde dit in een 9,3 voor de regerend Oldenburgse staatskampioen (9,2) en tweevoudig verrichtingsrecordwinnaar (9,43 en 9,12), die daarmee de overhand had op de sterke concurrentie .

De eerste jaargang veulens overtrof zelfs de hoogste verwachtingen met talrijke showwinnaars, veilinghoogtepunten en finalisten op de Duitse veulenkampioenschappen. Met zijn dochter Elegance behaalde Escanto PS de topprijs van 31.000 euro op de Oldenburgse “Special Edition” veiling. Hiervoor werd hij uitgeroepen tot Oldenburgs hoofdpremiewinnaar.

De vader is zilver- en bronswinnaar van de Wereldkampioenschappen Dressuurpaarden en Burg Cup-finalist Escamillo. Het aantal van zijn goedgekeurde zonen bedraagt ​​bijna 40, inclusief onze seriewinnaar in rij- en dressuurpaardenproeven, Expectation PS, de kampioenshengst van Neustadt en seriewinnaar van rijpaarden Element of Crime, de Hannoveraanse premiehengst, 700.000 euro hengstenmarktprijstopper en zesde plaats in de vierjarigenrubriek op de Wereldkampioenschappen Dressuurpaarden, Glock's Energy/Ruben Mengual Reig/ESP, onze Pavo Cup-winnaar Extreme U.S., de Westfaalse reservekampioenshengsten Escaneno, Espléndido MT en Excalibur, de derde plaats in de Federale kampioenschappen en DSP-kampioen Elocin en de DSP-kampioen Birkhof's Esperanto .

Van zijn overige sportieve nakomelingen valt de tweevoudig Bonds- en Westfalenkampioen Eivissa op onder Jessica Lynn Thomas/SWE, die in Warendorf zowel voor draf als galop een 10 kreeg en voor rijdbaarheid en exterieur een 9,5. Enigma OLD behaalde brons op de Oldenburgse kampioenschappen voor vierjarigen. Embolo, derde in het Westfaalse wapen op het Toernooi der Winnaars, behaalde de sensationele hamerprijs van 590.000 euro, de hoogste prijs ooit behaald door een rijpaard op een Westfaalse veiling. De AWÖ nationaal kampioen bij de driejarigen was in Stadl-Paura/AUT Eyecatcher W en de winnaar van de Herwart van der Decken show in Verden was de Escamillo-dochter Exclusive.

Moeder Fairytale PS bracht ook onze Fair Deal (v. Franklin), die in 2021, 22 en 23 de Moritzburgse kampioenschappen won, brons pakte op de Oldenburgse Staatskampioenschappen (3 jaar) en in Oldenburg werd erkend als Ic-hoofdpureewinnaar. Fairytale PS zelf is een volle zus van onze Ib hoofdpremiewinnaar Fürst Toto en een halfzus van Donier (v. De Niro), die eveneens gekeurd is. Een halfbroer van moeder Fairytale PS, Benjamin’s Button (v. Baron), werd duur verkocht op de P.S.I.-veiling.

Een goedgekeurde Foundation-zoon komt uit overgrootmoeder Lasira. Haar dochters Disney’s Dory (v. Desperando) en Gallery (v. Governor)/Andrea Timpe vierden successen in de gevorderdenklasse. De Gallery-zoon Sergeant PS (v. Sir Donnerhall I) werd gekeurd in Mecklenburg en werd voor 114.000 euro de topprijs op de Schockemöhle Online Auction.

Moedersvader Totilas won tweemaal goud op de Europese kampioenschappen in Windsor/GBR in 2009 en drie gouden medailles op de Wereldruiterspelen in Lexington/USA in 2010. In 2010 won hij ook de Wereldbekerfinale in 's-Hertogenbosch/NED. Hij vestigde meerdere keren compleet nieuwe records in de Grand Prix-arena.

De hengstenlijnen van Lauries Crusador xx, Sandro Hit en Donnerhall manifesteren zich in volgende generaties.

De betovergrootmoeder Sunny-Girl bracht de gelicentieerde vice-staatskampioen en tweevoudig Federaal Kampioenschapsdeelnemer Lord Schufro OLD (v. L’Espoir) en de premiehengst Fürsten Hit (v. Fürstenball). Via haar dochter Funny-Girl (v. Fürst Romancier) werd zij tevens overgrootmoeder van de gekeurde San Bordeaux (v. San Amour I).

De vijfde moeder Fantastica bracht de twee goedgekeurde hengsten Sunny-Boy (v. Sandro Hit; S-Dr.) en Classico (v. Classiker; sportnaam Capuccino, zegevierende Grand Prix/Karin Rehbein en Julia-Katharina van Platen) en de Grand Prix dressuur paard Cafe au Lait (v. Classiker).

Uit de beroemde Finse stam komen ongeveer 50 goedgekeurde hengsten, waaronder: de kersverse tweede Westfaalse reservekampioen Cirion en Blue Hors Don Schufro/Andreas Helgstrand/DEN, Birkhof's Topas FBW/Victoria Max-Theurer/AUT, Lord Leopold/Victoria Max-Theurer/AUT, Sir Oliver/Madiat Zurheide, Blue Hors Zatchmo/Agnete Kirk Thinggaard/DEN, Tailormade Red Rebel/Ellen Brigitte Farbrot/NOR, Blue Hors Veneziano/Agnete Kirk Thinggaard/DEN, de tweevoudig WK-finalist Just Wimphof, Adelfos, Aldato, Don Primero, Radetzky en Rio Negro, evenals internationaal succesvolle springpaarden als Cindy Crawford/Piet Raymakers/NED, Elastique/Jörg Münzner/AUT, Enigk en Feuerdorn/beiden Hans-Günter Winkler en de topdressuurpaarden Finnländerin/Madeleine Witte-Vrees/NED, Ferrera/ Jacqueline Wing Ying Siu/HKG, Macbeth/Willi Schultheis, Malteser/Otto Lörke, Mariano/Dr. Josef Neckermann, Rubelit/Christine Stückelberger/SUI en Tiga/Heinz Lammers, evenals de winnende merrie van de Oldenburg Elite Mare Show 2003, Fabina, en de federale kampioen van 2016, Festina PS.

Geweldige eerste jaargang veulens!

Kleur
Donkerbruin
Geboortedatum
2019
Stokmaat
1.71 m
Familie
JUROMETTE, Hannover Stutenstamm 1189803, Schridde 659
Goedgekeurd voor

Deutsches Sport Pferde

Hannover

Mecklenburg

Oldenburg

Rheinland

Westfalen

Zweden

Dekgeld gust
€ 1.350,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 1.350,-
Sperma beschikbaar
Vers / Diepvries
Overige informatie

WFFS negatief

Let op: voor de hengsten van Schockemöhle gelden andere voorwaarden! Klik hier voor de voorwaarden.

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...