Extreme U.S.

Wat onze hengst Extreme U.S. in 2023 heeft laten zien is zelden eerder vertoond. We beginnen met zijn fokkerij. Bij de Nationale veulenkeuring was hij topaanvoerder met maar liefst 7 veulens, leverde hij de Nederlands Kampioen Tamina Delin BS, m.v. Tuschinski, van fokker B. Bartelds en Stal Brouwer. Ook bij de nummer 3 en tevens het beste hengstveulen Thor F, mv. UB. 40 van fokker Margriet Faber, staat Extreme U.S. als vader te boek. Daarnaast leverde Extreme U.S. op 3 veulenveilingen het duurst verkochte veulen, n.l. Prinsjesdag, Borculo en Stal Brouwer Auctions. Extreme U.S. geeft karakter, mensgerichtheid en veel schwung door aan zijn veulens. Hijzelf liet een zeldzame klasse onder zijn vaste amazone Renate van Uytert- van Vliet zien tijdens de Pavo Cup 2023 en kreeg van gastruiter Daniel Bachmann Andersen een geweldige beschrijving en het hoogst haalbare cijfer, een 10. Ook wonnen ze samen de KWPN-Hengstencompetitie 2023/2024 en de selectiewedstrijden in Kronenberg en Ermelo beide met een hoge score van 89 punten.

Winter 2023
Tijdens de KWPN-Hengstenkeuring in Den Bosch 2023 liet onze hengst Extreme U.S. onder Renate bij de presentatie van de nieuwe dressuurjaargang een fantastische indruk achter. Extreme U.S.; wat een paard, heel mooi exterieur, 3 zeer goede basisgangen en uit een super stam.

Zijn moeder Viva Contana is de halfzus van de moeder van Glock’s Total U.S., Dante U.S, Lamborghini U.S., Mister U.S. en de bekende merrie Zantana RS2 (Moeder van Fürst Zonik).

Extreme U.S.: https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/2268162/extreme-u-s-

Sondra: https://www.horsetelex.nl/horses/progeny/1687593

Afstamming:
Extreme U.S. is de eerste bij het KWPN goedgekeurde zoon van Escamillo, die als zesjarige zilver won op het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden. De Escolar-zoon Escamillo was premiehengst en werd vervolgens tot winnaar uitgeroepen in de Duitse sporttest. De moeder van Extreme U.S. is de Hannoveraanse Viva Contana PS, een dochter van de preferente dressuurpaardenvererver Vivaldi. De moederlijn van Extreme U.S. vervolgt met de Don Schufro-dochter Contana, zij gaf in combinatie met Sandro Hit zowel de bij meerdere Duitse stamboeken goedgekeurde Swagman, alsmede het internationale Grand Prix-paard Swagman 2 en het Lichte Tour-paard Equiscio’s Welldone. Tevens dient Contana als grootmoeder van de bij het KWPN goedgekeurde Total US, die op internationaal Grand Prix-niveau presteert, en de sportpaarden Great Gatsby PS en Zaid 3. Deze moederlijn kent vele elders gekeurde hengsten, waaronder Dante U.S., Debutant PS en Fürst Zonik PS.
Overgrootmoeder Contia (v.Continue) is zowel moeder als grootmoeder van vele goed presterende springpaarden.

Onderzoeksrapport 2022:
Extreme U.S. is een evenwichtige, betrouwbare, op zijn ruiter gefocuste hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel inzet en werklust en laat zich zeer goed door zijn ruiter bewerken. De stap is actief, zuiver van viertakt en zeer goed van ruimte met veel lichaamsgebruik.
De draf is goed van ruimte, heeft een goede afdruk, een zeer goede voorbeentechniek en een goed ondertredend achterbeen dat zeer goed tot dragen komt. De galop is bergop, goed van kracht, met zeer veel gedragenheid en ruimte. Extreme U.S. beweegt met veel takt en een zeer goede beentechniek, zelfhouding en balans, waarbij zijn vermogen tot schakelen zeer positief opvalt. Als dressuurpaard heeft Extreme U.S. veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok/aanparingsadvies:
Extreme U.S. kan bewegingstechniek, lichaamsgebruik en rijdbaarheid en instelling verbeteren en het vermogen tot schakelen toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Sperma bestellen: orders@uytert.nl
Naam en adres eigenaar - Leveradres - Merrie gegevens - Gewenste hengst - Leverdatum

 

Fokker
Gestüt Lewitz
Lewitzhof 1
DE19306 Neustadt-Glewe
Kleur
Zwart
Geboortedatum
2019
Stokmaat
1.71 m
Familie
Oldenburger Stamm 149
Goedgekeurd voor

KWPN
Oldenburg
Hannover
AES-approved

Dekgeld gust
€ 300,-
Dekgeld toeslag
€ 1.050,-
Dekgeld totaal
€ 1.350,-
Sperma beschikbaar
Vers
Overige informatie

Genoom 101
WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport

Stap: 9.0
Draf: 9.0
Galop: 8.5
Souplesse: 9.0
Houding en balans: 9.0
Rijdbaarheid en instelling: 9.0
Aanleg als dressuurpaard: 9.0

Totaal: 89.0

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...