Extreme U.S.

Wat een geweldig optreden van onze hengst Extreme U.S. en Renate bij de presentatie van de nieuwe dressuurjaargang op de H.K. 2023 in Den Bosch.

Extreme U.S.; wat een paard, heel mooi exterieur, 3 zeer goede basisgangen en uit een super stam.

Zijn moeder Viva Contana is de halfzus van de moeder van Glock’s Total U.S., Dante U.S. en Mister U.S. en de bekende merrie Zantana RS2 (Moeder van Fürst Zonik).

Extreme U.S.: https://www.horsetelex.nl/horses/pedigree/2268162/extreme-u-s-

Sondra: https://www.horsetelex.nl/horses/progeny/1687593

Afstamming:
Extreme U.S. is de eerste bij het KWPN goedgekeurde zoon van Escamillo, die als zesjarige zilver won op het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden. De Escolar-zoon Escamillo was premiehengst en werd vervolgens tot winnaar uitgeroepen in de Duitse sporttest. De moeder van Extreme U.S. is de Hannoveraanse Viva Contana PS, een dochter van de preferente dressuurpaardenvererver Vivaldi. De moederlijn van Extreme U.S. vervolgt met de Don Schufro-dochter Contana, zij gaf in combinatie met Sandro Hit zowel de bij meerdere Duitse stamboeken goedgekeurde Swagman, alsmede het internationale Grand Prix-paard Swagman 2 en het Lichte Tour-paard Equiscio’s Welldone. Tevens dient Contana als grootmoeder van de bij het KWPN goedgekeurde Total US, die op internationaal Grand Prix-niveau presteert, en de sportpaarden Great Gatsby PS en Zaid 3. Deze moederlijn kent vele elders gekeurde hengsten, waaronder Dante U.S., Debutant PS en Fürst Zonik PS.
Overgrootmoeder Contia (v.Continue) is zowel moeder als grootmoeder van vele goed presterende springpaarden.

Onderzoeksrapport 2022:
Extreme U.S. is een evenwichtige, betrouwbare, op zijn ruiter gefocuste hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel inzet en werklust en laat zich zeer goed door zijn ruiter bewerken. De stap is actief, zuiver van viertakt en zeer goed van ruimte met veel lichaamsgebruik.
De draf is goed van ruimte, heeft een goede afdruk, een zeer goede voorbeentechniek en een goed ondertredend achterbeen dat zeer goed tot dragen komt. De galop is bergop, goed van kracht, met zeer veel gedragenheid en ruimte. Extreme U.S. beweegt met veel takt en een zeer goede beentechniek, zelfhouding en balans, waarbij zijn vermogen tot schakelen zeer positief opvalt. Als dressuurpaard heeft Extreme U.S. veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok/aanparingsadvies:
Extreme U.S. kan bewegingstechniek, lichaamsgebruik en rijdbaarheid en instelling verbeteren en het vermogen tot schakelen toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Sperma bestellen: orders@uytert.nl
Naam en adres eigenaar - UBN-nummer leveradres - Merrie gegevens - Gewenste hengst - Leverdatum

 

Fokker
Gestüt Lewitz
Lewitzhof 1
DE19306 Neustadt-Glewe
Kleur
Zwart
Geboortedatum
2019
Stokhoogte
1.71 m
Familie
Oldenburger Stamm 149
Goedgekeurd voor

KWPN
Oldenburg
AES-approved

Dekgeld gust
€ 300,-
Dekgeld toeslag
€ 950,-
Dekgeld totaal
€ 1.250,-
Sperma beschikbaar
Vers
Overige informatie

Genoom 101
WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport

Stap: 9.0
Draf: 9.0
Galop: 8.5
Souplesse: 9.0
Houding en balans: 9.0
Rijdbaarheid en instelling: 9.0
Aanleg als dressuurpaard: 9.0

Totaal: 89.0

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...