Fürst Jazz

Fürst Jazz is in 2023 verkocht aan de de Australische Grand Prix-amazone Kristy Oatley.

D.V. sperma loopt nu via zijn nieuwe eigenaresse.

Wat een successen heeft onze hengst Fürst Jazz geboekt onder Danielle Heijkoop de laatste tijd. Afgelopen zomer heeft hij ter dekking gestaan op ons dekstation. We konden hem helaas niet doorijden omdat de afstand van Danielle naar ons Hengstenstation te ver is. Zodoende is hij half Augustus weer in training gekomen. Fürst Jazz pakte zijn training en oefeningen snel weer op en Danille besloot om hem in Oktober in het ZZ-Licht te startten. En met sducces gelijk een overwinning. Zie hieronder hun resultaten;

  • 11 Okt. 2x Winnaar ZZ-Licht debuut in Rotterdam met scores van 71.30% en 73.00%
  • 07 Nov. Winnaar ZZ-Zwaar debuut in Pijnacker met een score van 72.43%
  • 14 Nov. Winnaar ZZ-Zwaar in Liempde met een score van 74.14%
  • 05 Dec. 2e plaats Prix St. Georges debuut in Houten met een sore van 73.46%
  • 29 Dec. 2e plaats Prix St. Georges Nieuw en St. Joostland met een sore van 70.00%

2021
Fürst Jazz heeft het afgelopen half jaar een geweldige ontwikkeling doorgemaakt. Als u het filmpje van hem onder amazone Daniëlle Heijkoop heeft gezien dan begrijpt u wat we bedoelen. Mocht u dit nog niet gezien hebben, kijk dan op onze site, bij Fürst Jazz. Werkelijk fantastisch :)
Zijn zoon Flashbang mv. Sir Donnerhall was bij de Duitse jury in de Sporttest in Münster-Handorf, waar hij werd voorgesteld door Franka Loos, de topper. De hengst van Nils Kramer uit Dorsten kreeg een 8.5 voor de stap, een 9.0 voor de draf en de galop, een 8.8 voor de rittigkeit en een 9.0 voor de totaalindruk.

2019/2020
Uit zijn eerste kleine jaargang van Fürst Jazz in Nederland zijn 3 van zijn zonen aangeboden voor de eerste bezichting in Den Bosch, daarvan werden er 2 doorverwezen naar Den Bosch, n.l. Messenger, de Fürst Jazz x Lord Loxley, gefokt door mede eigenaar Mathijs Maat uit Doorn en Flashbang, Fürst Jazz x Sir Donnerhall, gefokt door Clemens Renvert uit Ahlen (D). Uit zijn eerste jaargang in Duitsland gaf Fürst Jazz een Siegerhengst genaamd Fürst Fabelhaft mv. L'Espoir, een premiehengst For Donnerhall mv. Sir Donnerhall en meerdere goedegekeurde zonen. 

2018
Fürst Jazz heeft zich in 2018 zeer goed getoond. Hij liet zich met veel kwaliteit zien tijdens de Duitse-sporttest en slaagde met 8.27 punten. Zoveel kwaliteit moet je ook koesteren en in ontspanning goed mee worden omgegaan. Maar spanning kon hij nog wel eens snel opbouwen maar dat krijgen we steeds meer onder controle. Tijdens onze Hengstenshow in April was hij werkelijk weer fenominaal onder Diederik van Silfhout. Het voordeel van zoveel natuurlijke bewegingskwaliteit is dat dit in zijn genen zit en dus ook kan vererven. Zijn veulens hebben veel tot zeer veel beweging en er wordt goed gesproken over de uitgroei van Fürst Jazz.

2017
Fürst Jazz is midden September 2017 onder hat zadel gekomen van topruiter Diederik van Silfhout. Zijn enthousiasme was gelijk enorm. Hij zei: als deze ontwikkelt zoals ik hoop dan wordt het een 'echte'. Zijn talent in draven is zo goed dat het bijna onnatuurlijk lijkt voor een 5-jarige hengst. In Zuidbroek maakte Fürst Jazz veel indruk bij jury & publiek en kreeg hij een totaal van 84 punten en een 9.0 voor zijn draf.

2016
In 2016 werd Fürst Jazz voor het eerst aan het publiek getoond tijdens de Hengstenshow van P. Schockemöhle. Hij maakte hier zoveel indruk dat hij zeer veel gebruikt is door de Duitse fokkers. In januari van 2017 is hij ook erkend voor het Hannoveraans Verband. Ook op de show van P. Schockemöhle 2017 in Vechta maakte Fürst Jazz weer veel indruk. Hij is mooi uitgezwaard en toont mega veel talent in alle 3 zijn basisgangen. In 2016 heeft hij zijn 14-dagentest in Schlieckau met goed gevolg afgesloten. Tijdens deze test was hij wel wat sensibel, maar wist toch te slagen met een mooi gemiddelde van 8.24 voor de dressuuronderdelen. Als hij zich zo door ontwikkelt kan Fürst Jazz een vernieuwende hengst worden voor de Duitse dressuurpaardenfokkerij en een versterking voor de Nederlandse fokkerij.

Zijn afstamming is ook zeer interessant; zoon van de sterk verervende en grootramige hengst Fürst Romancier, die al 29 goedgekeurde zonen wist te leveren en uit een sterke en beproefde Nederlandse moederlijn. Zijn moeder Borendy was als 3-jarige reservekampioene van Gelderland en is een volle zus van Anderson P, Prix st. Georges dressuur. Grootmoeder Orendy is ook de moeder van onze Prix St. Georges hengst Zhivago. Daarnaast levede zij ook de 8-jarige Estados v. Krack C, nu al Prix St. Georges en Scaramouche v. Gribaldi ZZ-Licht dressuur. Volle zus van Orendy is Trendy, moeder van Charmeur en Blue Hors Edelman v. Vivaldi. Serendy een andere volle zus is de moeder van de Grand Prix hengst Zuidenwind.

Fokker
Pegasus Stables
Grondhuttenweg 3
7497 NE Bentelo
Kleur
Vos
Geboortedatum
2013
Stokmaat
1.72 m
Goedgekeurd voor
Hannover
Mecklenburg
Oldenburg
Rheinland
Westfalen
Alle Zuid-Duitse stamboeken
Dekgeld gust
€ 1.000,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 1.000,-
Overige informatie

WFFS-vrij

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...