Fürst Toto

Talrijke prijshighlights op veulenveilingen

Fürst Toto treedt in de voetsporen van zijn vaders Fürstenball en Totilas. Zijn nakomelingen, zoals Fürst Otto/Jasmin Schaudt, Fürstengold JS/Philipp Hess en Jakarta/Shereena Satzer, gaan veelbelovend van start in de sport. Uit zijn eerste jaargangen bracht hij meerdere gekeurde zonen, waaronder onze reservekampioen Fifty-Fifty, die gevierd werd op de Oldenburgse keuring in Vechta en bekroond werd met de Weltmeyerprijs. Zijn dochter Flower ging naar de finalering van de Hannoveraner Herwart von den Decken-Show. Ook met zijn veulens haalde hij de krantenkoppen. Fendi kostte bij de première van de Oldenburgse OnLive-veiling 40.000 euro. Voor het beste was de topprijs van onze Schockemöhle Helgstrand online veulenveiling 37.000 euro. Fürst Toto werd uitgeroepen tot Ib hoofdpremiewinnaar vanwege de uitmuntende kwaliteit van zijn nakomelingen. Na een opmerkelijk verrichtingsonderzoek kwalificeerde hij zich met gemak voor de Federale Kampioenschappen Dressuurpaarden.

De vader Fürstenball was Oldenburgs keuringswinnaar, winnaar hengstenverrichtingsonderzoek, Oldenburgs hoofdpremiewinnaar, bondskampioen en Oldenburgs staatskampioen, finalist van het wereldkampioenschap dressuurpaarden, winnaar in de gevorderde dressuur tot St. Georges, VTV-dressuurhengst, nummer één in de FN-fokwaardeschatting, Deense elitehengst en Hengst van het jaar in Denemarken. Momenteel staat hij op de 14e plaats in de WBFSH-ranglijst van 's werelds beste dressuurverervers. Van zijn talrijke Grand Prix-succesvolle nakomelingen vallen vooral de teamwereldkampioen, de vierde Olympische team en de individuele zevende plaatswinnaar en de EK-teambronswinnaar Heiline's Danciera/Carina Cassøe Krüth/DEN op. Tot zijn kampioenswinnende nakomelingen behoren de vijf federale kampioenen Fürsten-Look, Festina PS, Fior, Feinfühl en Feine Bella. Fürsten-Look, kampioenshengst en één van de bijna 100 goedgekeurde zonen van Fürstenball, behaalde onder Isabel Freese/NOR de derde plaats in de Burg Cup-finale. Zijn ongeveer 300 bekroonde dochters worden geleid door de twee Oldenburgse kampioensmerries Fiesta Danza OLD en Fünf Sternen en de Hannoveraanse kampioensmerrie Fine Lady.

Moeder Thery deed onder haar sportnaam Toto Chanel mee aan de dressuurpaardenproeven en bracht tevens de goedgekeurde Donier (v. De Niro). Onze twee hengsten Fair Deal (v. Franklin) en Escanto PS (v. Escamillo) komen uit haar dochter Fairytale PS (v. Fürstenball). Eerstgenoemde won brons op de Oldenburgse Staatskampioenschappen en won een reeks dressuurpaardenproeven, laatstgenoemde won zijn twee verrichtingsproeven - elk met recordscores en werd Bonds- en Oldenburgs Staatskampioen. Escanto PS werd tevens uitgeroepen tot Oldenburgs hoofdpremiewinnaar.

Moedersvader Totilas won tweemaal goud op het EK in Windsor/GBR in 2009 en drie gouden medailles op de Wereldruiterspelen in Lexington/USA in 2010. In 2010 won hij ook de Wereldbekerfinale in 's-Hertogenbosch/NED. Hij vestigde meerdere keren compleet nieuwe records in de Grand Prix-arena.

De grootmoeder Lasira is een halfzus van de goedgekeurde Oldenburgse vice-staatskampioen en tweemaal geplaatst op de federale kampioenschappen dressuurpaarden, Lord Schufro OLD (v. L’Espoir) en van de premiehengst Fürsten Hit (v. Fürstenball). Lasira bracht zelf een goedgekeurde Foundation-zoon. Haar dochters Disney’s Dory (v. Desperando) en Gallery (v. Governor)/Andrea Timpe vierden successen in de gevorderdenklasse. De Gallery-zoon Sergeant PS (v. Sir Donnerhall I) werd goedgekeurd in Mecklenburg en werd de topprijs op de online veiling Schockemöhle voor 114.000 euro.

De derde generatie halfbloed Londonderry was keuringswinnaar in 1997, federaal kampioen in 1999 en ‘Hannoverian Stallion of the Year’ in 2013. Hij zorgde voor de duurzame distributie van het waardevolle edele bloed van zijn vader Lauries Crusador xx.

De overgrootmoeder Sunny-Girl is een volle zus van de S-winnende vader Sunny-Boy (v.Sandro Hit). Haar grootmoeder Fiesta bracht op haar beurt de bekende vader en Olympisch team derde Don Schufro/Andreas Helgstrand/DEN.

Uit de beroemde Finse stam komen ongeveer 50 goedgekeurde hengsten, waaronder: de kersverse tweede Westfaalse reservekampioen Cirion en Blue Hors Don Schufro/Andreas Helgstrand/DEN, Birkhof's Topas FBW/Victoria Max-Theurer/AUT, Lord Leopold/Victoria Max-Theurer/AUT, Sir Oliver/Madiat Zurheide, Blue Hors Zatchmo/Agnete Kirk Thinggaard/DEN, Tailormade Red Rebel/Ellen Brigitte Farbrot/NOR, Blue Hors Veneziano/Agnete Kirk Thinggaard/DEN, de tweevoudig WK-finalist Just Wimphof, Adelfos, Aldato, Don Primero, Radetzky en Rio Negro, evenals internationaal succesvolle springpaarden als Cindy Crawford/Piet Raymakers/NED, Elastique/Jörg Münzner/AUT, Enigk en Feuerdorn/beiden Hans-Günter Winkler en de topdressuurpaarden Finnländerin/Madeleine Witte-Vrees/NED, Ferrera/ Jacqueline Wing Ying Siu/HKG, Macbeth/Willi Schultheis, Malteser/Otto Lörke, Mariano/Dr. Josef Neckermann, Rubelit/Christine Stückelberger/SUI en Tiga/Heinz Lammers, evenals Fabina, de winnende merrie van de Oldenburg Elite Mare Show 2003, en de federale kampioen van 2016, Festina PS.

Fürst Toto verenigt Fürstenball – Totilas – Londonderry – Sandro Hit – Donnerhall.

Fokker
Gestüt Lewitz
Lewitzhof 1
DE19306 Neustadt-Glewe
Kleur
Donkerbruin
Geboortedatum
2015
Stokmaat
1.74 m
Familie
JUROMETTE, Hannover Stutenstamm 1189803, Schridde 659
Goedgekeurd voor

Deutsches Sport Pferde

Hannover

Mecklenburg

Oldenburg

Rheinland

Westfalen

Zweden

Dekgeld gust
€ 1.000,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Vers / Diepvries
Overige informatie

WFFS-positief

Let op: voor de hengsten van Schockemöhle gelden andere voorwaarden! Klik hier voor de voorwaarden.

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...