Ferdeaux

 • 04 Mei prachtig Prix St. Georges-debuut onder Renate van Uytert – van Vliet met 72.64%
 • Winnaar Prix St. Georges Beesd met een score van 76.18%
 • Winnaar kleine finale N.K. Dressuur met een score van 69.71%

Ferdeaux is in 2020 weer naar Heerewaarden gekomen. Hij had een blessure wat langer duurde dan we dachten en na deze periode heeft Renate hem weer opgebouwd en dat klikte zo goed dat we besloten hebben dat ze hem blijft rijden. Het is een prachtige combinatie, wat ook aan de resultaten, foto's en video's te zien is. Ook zijn nafok deed in 2020 en 2021 weer van zich spreken, met meerdere IBOP-toppers en talentvolle dressuurpaarden door geheel Europa. Ook in de 'Dressuurpaardenwereld' wordt goed gesproken over de ontwikkeling van zijn nakomelingen als ze wat ouder worden, met hun sterke galop en aanleg voor verzameling.

Ferdeaux: vader van Las Vegas, deze krachtpatser werd nu al Verrichtingskampioen, Pavo Cup en Hengstencompetitie winnaar!

2019
Het gehele jaar door zijn nakomelingen van Ferdeaux opgevallen. Tijdens de jonge paarden rubrieken, IBOP- en merrietesten, Pavo Cup en KWPN-Hengstencompetitie. Hij geeft vaak als jong paard niet de spectaculairste bewegende kinderen maar zeer funtioneel en met een sterke galop. Wij verwachten dat er op lange termijn veel goede paarden van hem komen richting de grote sport.

Het was een sterk begin voor onze tophengst Ferdeaux en zijn vader Bordeaux. Van Ferdeaux maar liefst 3 nakomelingen aangewezen voor het KWPN-Verrichtingsonderzoek. Lacrosse RS2 mv. San Remo gefokt  en in eigendom van RS2 Dressage de Horst BV aangewezen en Kampioenskeuring. De 2e aangewezen hengst was de sterk bewegende Las Vegas mv. Wynton (ondertussen KWPN-goedgekeurd) gefokt door John Deenen en in eigendom van Nico Witte en Paardencentrum de Dalhoeve. Zijn 3e aangewezen zoon was Lord Vrijnesse mv. Sandro Hit gefokt door Sander de Blaauw en in eigendom van Margreet Prosman.

2018
Op de merriekeuringen hebben afgelopen zomer een heel aantal merries van Ferdeaux in de kopgroepen van meerdere centrale keuringen meegedaan. Daarnaast zijn er een heel aantal merries geslaagd met mooie sore's tijdens hun IBOP of EPTM-test. Het jaar werd voor de fokkerij van Ferdeaux zeer succesvol afgesloten op de  KWPN-voorkeuring met maar liefst 5 aangewezen zonen voor de Hengstenkeuring in Den Bosch.

 • Winnend Prix St. Georges-debuut van Ferdeaux en Hans Peter Minderhoud met 74.12%

2017

 • Winnaar met 72.96% selectie N.K. en ticket Jumping Amsterdam             
 • Winnend Lichte Tour-debuut met 70.34% in De Mortel   
 • W.K. Ermelo hoge klassering bij de 7-jarige Dressuurpaarden
 • Selectietraject W.K. hoogst geplaatste paard laatste ronde Ermelo

Een super fokjaar voor Ferdeaux: 2 zonen KWPN-goedgekeurd, Jerveaux en Jarville. Daarnaast werd Topmerrie Jindy Nationaal 6e in de Koninginnenrubriek van de 3-jarige merries.

Ferdeaux maakte een zeer goede indruk met zijn zonen tijdens de eerste bezichtiging van de KWPN Hengstenkeuring. Van de negen Ferdeaux-zonen kregen er maar liefst vijf een uitnodiging voor de 2e bezichtiging in Den Bosch. Ferdeaux lijkt zich sterk te vererven en bij zijn zonen was de galop vrijwel zonder uitzondering een sterk punt. Een echte blikvanger is onze hengst Jackpot (mv. Metall), die met veel lichaamsgebruik galoppeert en in draf een goede houding met beentechniek combineert.

2016
De sportontwikkeling van Ferdeaux is ronduit fantastisch te noemen. Reservekampioen van de Pavo Cup voor 5-jarige dressuurpaarden, winnaar hengstencompetitie in Roosendaal en winnaar finale KWPN-Hengstenkeuring 2016. Maar het echte talent van Ferdeaux ligt in zijn verzameling. Hij laat nu al momenten zien dat hij hiervoor zeer veel talent heeft en wij verwachten dan ook een grote dressuurtoekomst voor hem!

Ferdeaux zelf is ook zeer interessant gefokt. Zijn moeder, de prestatiemerrie Part Two is moeder van 4 Prix St. Georges paarden en 2 KWPN-goedgekeurde hengsten. Unieke fokprestatie van Gerrit  en Anne Marie van Esterik.

 • U-Two v. Goodtimes
 • Winne-Two v. Goodtimes
 • Double Trouble Two v. Jazz
 • Ferdeaux v. Bordeaux
 • Number Two v. Just Wimphof

Zijn grootmoeder Fabiola, dochter van de dressuurvererver Zonneglans, is ook de moeder van Tiptop Mateo die destijds zeer succesvol was in de Lichte Tour.

Officieel KWPN-Onderzoeksrapport 2013:
Ferdeaux is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver, goed van ruimte en heeft veel activiteit maar mag nog meer schoudervrijheid tonen. De draf is lichtvoetig, goed van ruimte en gedragenheid. De galop heeft zeer veel kracht, gedragenheid en ruimte. Ferdeaux beweegt met zeer veel souplesse, veel tot zeer veel zelfhouding en balans. Als dressuurpaard heeft Ferdeaux veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Fok/aanparingsadvies
Ferdeaux kan ras, instelling, bewegingstechniek en een goed achterbeengebruik toevoegen aan de dressuur paardenfokkerij.

Sperma bestellen: orders@uytert.nl
(Naam en adres eigenaar - merrie gegevens - gewenste hengst - leverdatum) 

Fokker
Mw. van Augustinus
Heuningstraat 14
4051 CB Ochten
Kleur
Donkerbruin
Geboortedatum
2010
Stokmaat
1.72 m
Goedgekeurd voor
KWPN
Oldenburg
Hannover
Dekgeld gust
€ 1.250,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 1.250,-
Sperma beschikbaar
Diepvries
Overige informatie

Genoom 97
WFFS-vrij
Vosfactor vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 8.0
Draf: 8.0
Galop: 9.0
Souplesse: 8.5
Houding en balans: 8.5
Rijdbaarheid en instelling: 8.5
Aanleg als dressuurpaard: 8.5

Totaal: 84.0

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...