Foundation

Goede hengstencompetitie klasse Z & ZZ 2016/2017

Foundation komt uit dezelfde moeder als:

  • Johnny Depp - Succesvol met Renate van Vliet o.a. reservekampioen VSN 2017;
  • Idool - Succesvol onder Laura Quint;
  • Hiana - IBOP van maar liefst 88 punten.

Afstamming:
Foundation is een zoon van de Lichte Tour hengst United. Moeder Wiana werd met hoge cijfers opgenomen in het stamboek en voert de predikaten ster en preferent. Deze dochter van Jazz komt uit Liane, een ster preferente prestatiemerrie van Ferro. Liane is ook de moeder van de KWPN-hengst Redford (v. Krack C). en bracht verder Z- dressuurpaarden van Mooiman, Krack C, Obelisk en Jazz. De moederlijn vervolgt met de ster preferente merrie Fabiola, een dochter van Lector uit keur preferente merrie Wanda, een dochter van de Engels volbloed Lucky Boy XX en Olene, een dochter van de Marco-Polo zoon Miro x Albatros.

Officieel KWPN onderzoeksrapport 2013:
Foundation is een eerlijke en betrouwbare hengst met een ruim voldoende tot goede instelling. De hengst heeft een ruim voldoende bereidheid tot werken en laat zich ruim voldoende tot goed bewerken. De stap is zuiver, zeer goed van ruimte met veel lichaamsgebruik. De draf is ruim voldoende van ruimte, kracht en gedragenheid. De galop heeft veel kracht en zeer veel ruimte en gedragenheid. Foundation beweegt met ruim voldoende souplesse. In beweging heeft de hengst ruim voldoende tot veel houding en balans. Als dressuurpaard heeft Foundation ruim voldoende tot veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Exterieur:
Foundation is een goed ontwikkelde hengst die goed in het dressuurpaardenmodel staat. Het hoofd is ruim voldoende sprekend. De nek is voldoende van lengte. De hals is goed van vorm, lengte en bespiering. De schoft is goed ontwikkeld en goed van lengte. De schouder is goed van lengte en ligging. De rug is goed van lengte en iets arm bespierd. De lendenen zijn arm bespierd. De croupe is hellend en ruim voldoende van lengte. De broekspier zou langer moeten doorlopen. Het voorbeen is ruim voldoende van lengte en correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn goed van lengte en goed gesteld. Het fundament is ruim voldoende ontwikkeld en ruim voldoende van kwaliteit. De voeten zijn goed van vorm en kwaliteit.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

KWPN-fokadvies:
Foundation kan kwaliteit in de stap en een goed achterbeengebruik toevoegen aan de dressuur- paardenfokkerij. De hengst lijkt het beste te passen op merries met een sterke bovenbouw.

Fokker
Fam. T. Naber
Vredenheim 5
9445 XH Vredenheim
Kleur
Vos
Geboortedatum
2010
Stokmaat
1.70 m
Familie
fokfamilie 566
Goedgekeurd voor

KWPN

Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Overige informatie

Genoom 102

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 9.0
Draf: 7.5
Galop: 8.0
Souplesse: 7.5
Houding & Balans: 7.5
Rijdbaarheid & Instelling: 7.5
Aanleg als dressuurpaard: 7.5

Totaal: 79.0

Pedigree

Stamboek wordt geladen...