Franklin

Franklin is verkocht aan een groep Zwitserse investeerders. De import van het sperma van Franklin ging via mede eigenaar Nico Witte. Helgstrand Dressage is een nieuw hengstenstation aan het opzetten in Duitsland en gaat via één contactpersoon werken in Nederland. Wij kunnen de hengst daarom helaas niet meer aanbieden, maar kunnen nog wel de inseminaties verzorgen voor klanten op ons bedrijf of waar wij komen insemineren.

2017
Overal klonk de naam Franklin bovenaan op veulenkeuringen en veilingen. Nederlands Kampioen Metallic, Franklin x Davino, werd tijdens de Starsale in Drachten verkocht voor het hoogste bedrag dat in 2017 betaald werd voor een dressuurveulen, n.l. € 75.000.-. Op de EDS/KWPN veulenveiling tijdens het WK in Ermelo werden meerdere veulens van Franklin verkocht boven de € 20.000.-. Het senstioneel bewegende merrieveulen Farett, Franklin x Don Frederico, werd voor het fenomenale bedrag van € 150.000.- verkocht tijdens de Equitour Aalborg.

Jury voorzitter Bert Rutten:”Franklin maakte een hele sterke indruk met zijn zonen, daarvan hebben wij er vijf geselecteerd voor den Bosch. Zij vallen op met hun expressieve bewegingsvorm, iets wat ze niet van een vreemde hebben”.

2016
Franklin wist in 2016 de Deense nationale veulenkampioen te leveren. Zeer gewenst waren zijn veulens op veulenveilingen in heel Europa; op de Oldenburger veulenveiling werd één van zijn zoons voor een bedrag van € 80.000,- verkocht en op de Deense veulenveiling werd er voor één van zijn dochters maar liefst 350.000 Deense kronen betaald.

In 2016 was Franklin ook succesvol in de sport. Op het Deens Kampioenschap wist hij reservekampioen te worden bij de 6-jarige dressuurpaarden met een fantastische score van 8.90 punten. Hiernaast wist hij zich te kwalificeren voor het WK jonge dressuurpaarden in Ermelo, waar hij een 9.0 wist te scoren voor zijn fantastische draf.

2015
Franklin presenteerde een fantastische collectie veulens. Verkort KWPN-verslag: Franklin toonde een uniforme collectie ruim voldoende tot goed ontwikkelde veulens. die goed in het dressuurmodel staan met veel uitstraling. De stap is voldoende van ruimte en souplesse. De draf is lichtvoetig met veel schoudervrijheid en is goed tot zeer goed van ruimte met een goed gebruik van het achterbeen. De galop is goed van ruimte, afdruk en souplesse en wordt met veel balans getoond. Opvallend is het vermogen tot schakelen in beweging.

In de KWPN-Hengstencompetitie 2014/2015 kreeg hij onder Severo Jurado Lopez meermaals een 10 voor zijn draf waarin hij excelleert qua techniek en afdruk, met een heel sterk achterbeen dat hij goed onder het lichaam brengt. 

Officieel KWPN onderzoeksrapport 2013:
Franklin is een eerlijke en betrouwbare, sensibele hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel bereidheid tot werken en laat zich zeer goed bewerken. De stap is zuiver en voldoende van ruimte. De draf is expressief, goed van ruimte met een zeer krachtig ondertredend achterbeen. De galop is bergop, zeer krachtig met zeer veel gedragenheid en ruimte. Franklin beweegt met zeer veel souplesse, zeer veel zelfhouding en zeer veel balans. Als dressuurpaard heeft Franklin zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Afstamming:
Franklin is een zoon van keuringskampioen Ampère. Ampère (v.Rousseau) begint zijn verervingskracht steeds duidelijker te etaleren. In diverse Europese fokgebieden zijn al zonen van hem uit zijn eerste jaargangen goedgekeurd. De moeder van Franklin is Warkle M, een ster PROK dochter van Ferro. Grootmoeder Sparkle M is een stamboekmerrie van Flemmingh uit de elite sport(dr) merrie Irma Peternella, een dochter van Pion die zelf Z-dressuur is. Irma Peternella bracht in combinatie met Cavalier en Flemmingh twee Z-dressuurpaarden. De moederlijn vervolgt met Zilla Peternella, een stermerrie van Rechter uit de ster preferente Palona Peternella (v. Lt. Generaal) gevolgd door Hilla Peternella, een stermerrie van Domino (v. Zenith).

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

 

Fokker
Fam. Stoeterij Musterd
Zanddijk 3
4927 SL Hoge Zwaluwe
Kleur
Donkerbruin
Geboortedatum
2010
Stokhoogte
1.70 m
Familie
Floriaantje-stam, Merrielijn 71, fokfamilie 40
Goedgekeurd voor
KWPN
Oldenburg
Hannover
Denemarken
Dekgeld gust
€ 1.600,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 1.600,-
Overige informatie

Genoom 102

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 7.0
Draf: 8.5
Galop: 9.5
Souplesse: 9.0
Houding en balans: 9.5
Rijdbaarheid en instelling: 9.0
Aanleg als dressuurpaard: 9.0

Totaal: 86.5

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...