Geniaal

De laatste tijd hadden we al veel vraag of Geniaal te koop was. Na de overwinning van de VHO-Trofee meldde Andreas zich direct bij ons. Na overleg met mede eigenaar Jan Lamers werd de koop nog dezelfde avond rond gemaakt op de KWPN-Hengstenkeuring. Een week daarna is hij volledig gekeurd bij DAP Bodegraven en vorige week is hij afgeleverd bij Helgstrand Dressage. Het is de bedoeling dat zijn zoon Alexander Yde hem gaat uitbrengen bij de Junioren en later Young Riders. Geniaal is een fantastisch te rijden hengst met een zeer goede instelling en Dinja van Liere heeft veel met hem gewonnen de laatste 2 jaar. Hoogtepunten waren zeker ZIlver op het N.K. Lichte Tour en het winnen van de VHO-Trofee. Geniaal is gefokt door Fam. van Traa uit Maren Kessel. 

Wij wensen Helgstrand Dressage heel veel succes en een hele mooie toekomst toe met Geniaal.

2020

 • Winnaar VHO-Trofee met 78.57%
 • Prix St Georges Jumping Amsterdam 70.15%

2019

 • Geselecteerd VHO-Trofee Ermelo 
 • 2e pl. Prix St Georges Uden 76.10%
 • 2e pl. Prix St Georges Liempde 73.82%
 • Winnaar Prix St Georges Bodegraven73.38% 
 • 2e pl N.K. Kür op Muziek 78.73%
 • Winnaar N.K. 1e onderdeel Prix St. Georges 76.42%
 • Winnaar Prix St Georges Uden 74.12%
 • Winnaar debuut Prix St Georges Heeswijk Dinther70.96%
 • Samen met onze hengst Hermès winnaar Finale Hengstencompetitie Den Bosch met maar liefst 88 punten

2018
Geniaal en Dinja van Liere waren dit jaar zeer succesvol:

 • 2e plaats Hengstencompetitie 6-7 jarige dressuurpaarden Zuidbroek
 • 2e plaats Hengstencompetitie 6-7 jarige dressuurpaarden Ermelo
 • 3e plaats Hengstencompetitie 6-7 jarige dressuurpaarden De Peelbergen
 • Winnaar meerdere wedstrijden op ZZ-Licht niveau met scores ver boven de 70%

2016/2017
Over onze fantastisch mooi gemodelleerde en sterk bewegende hengst Geniaal wordt in positieve zin veel gesproken. Hij vererft zich zeer sterk, geeft rassige veulens met veel houding die net als zijn vader Vivaldi met de schoft omhoog lopen en daarbij ook nog eens goed galopperen. Uit zijn eerste jaargang leverde Geniaal gelijk de veulenkampioen van Nederland.

Onder Marieke liet Geniaal een constante verrichting zien tijdens de KWPN-Hengstencompetitie 2016/2017, waarbij hij vooral gewaardeerd werd om zijn sterke draf en goede galoppade. Hij werd meermaals beloond met een 8.5 voor zijn basisgangen. 

Beschrijving van het KWPN na zijn verrichtingsonderzoek in 2014: Geniaal is een royaal ontwikkelde hengst die zeer goed in het rechthoeksmodel staat. Hij kan het model, de basisgangen, rijdbaarheid en instelling verbeteren in de dressuurpaardenfokkerij.

2015
In 2015 toonde Geniaal een uniforme collectie goed ontwikkelde, hoogbenige veulens die goed in het dressuurmodel staan met veel uitstraling. De stap is goed van ruimte en souplesse. De draf is lichtvoetig, goed van ruimte en souplesse met een mooi gebruik van het voorbeen. De galop is lichtvoetig, ruim en wordt met veel souplesse en balans getoond. Daarmee sprak de KWPN-jury zeer positief over zijn vererving.

Geniaal komt uit de goed geteste Elitemerrie Wocky, een dochter van de Trakehner Biotop. De grootmoeder is de goed geteste Keur pref. & prest. merrie Ocky, een dochter van de Pref. dressuurvererver Ferro. Ocky heeft nu al 5 nakomelingen die Z of hoger lopen. Overgrootmoeder Vicky (v. Abgar XX) voert het Keur, Pref. en Prest. predikaat. Zij bracht in combinatie met Joost een LT dressuurpaard, een Z dressuurpaard en een 1.30 springpaard en in combinatie met Ferro een Z2 paard. Zij is eveneens de grootmoeder van het Grand Prix dressuurpaard Tatler (v.Ferro) en van de Grand Prix springpaarden Leandro (v.Hugo) en Agemka van Overis (v.Perhaps van het Molenvondel). Daarna komt Micky, een keurmerrie van Ideaal (v.Uppercut xx)en de keur preferente Ilithyia, een dochter van Antonio x Wachtmeester.

Officieel KWPN-Onderzoekrapport 2014:
Geniaal is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap toont veel zuiverheid, ruimte en lichaamsgebruik. De draf is goed in balans, soepel en ruim. De galop is goed in balans, met veel lichaamsgebruik en ruimte. Geniaal beweegt met een goede souplesse en veel balans. Als dressuurpaard heeft Geniaal veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

KWPN-Fokadvies:
Geniaal kan het model, de basisgangen, rijdbaarheid en instelling verbeteren in de dressuurpaardenfokkerij.

Fokker
Fam. P. Traa
Kesselsedijk 10
5398 CA Maren Kessel
Kleur
Bruin
Geboortedatum
2011
Stokmaat
1.72 m
Goedgekeurd voor
KWPN
Oldenburg
Dekgeld gust
€ 1.000,-
Dekgeld toeslag
€ 0,-
Dekgeld totaal
€ 1.000,-
Sperma beschikbaar
Diepvries
Overige informatie

Genoom 103

WFFS-vrij

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 8.0
Draf: 8.0
Galop: 8.5
Souplesse: 8.5
Houding en balans: 8.0
Rijdbaarheid en instelling: 8.5
Aanleg als dressuurpaard: 8.0

Totaal: 82.0

Sperma bestellen

Video's

Pedigree

Stamboek wordt geladen...