Googel

Onze hengst Googel, die we samen met fokker Henk Schutte in ons bezit hadden, is op onze veiling Excellent Dressage Sales (EDS) in april 2015 verkocht naar Zwitserland.

No.5 Kampioenskeuring Dressuurpaarden KWPN-Hengstenkeuring 2014

Zeer goede KWPN-Verrichtingstest 2014

Googel is een hengst die met veel techniek in de benen beweegt, zeer interessant gefokt uit een bewezen moederlijn waar zeer veel sport uitkomt.

Afstamming:
Googel is een zoon van Bordeaux uit de elite merrie Cadansvrouwe, een dochter van de GP hengst Johnson. Grootmoeder Dansvrouw voert het elite, preferent en prestatie predikaat. Dit is een dochter van Kommandeur. Dansvrouw is moeder van diverse sportpaarden oa. drie ZZL van Jazz (2x) en Trento B, een Z2 van Candyboy, een Z1 van Blanc Rivage xx, Elcaro en Future. Tevens bracht zij een 1.35 springpaard van Kennedy en twee 1.30 springpaarden van Casco en Lancet. Dansvrouw komt uit de ster, preferente, prestatiemerrie Landsvrouwe, een dochter van de preferente hengst Folio. Landsvouwe is moeder van het GP dressuurpaard Casanova (v.Kommandeur), een LT van Uniform, een ZZL van Blanc Rivage xx en een Z2 van Saluut. Uit deze sterke prestatiestam komen oa ook de GP dressuurpaarden Winston (v.Gribaldi) en Undercover (v.Ferro) van Edward Gal.

Officieel KWPN onderzoekrapport 2014:
Googel is een eerlijke en betrouwbare hengst met een goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken en laat zich goed bewerken. De stap is zuiver en goed tot zeer goed van ruimte en souplesse. De draf is actief, ruim voldoende tot goed van ruimte met een krachtig ondertredend achterbeen. De galop is bergop, krachtig met veel tot zeer veel gedragenheid en ruimte. Googel beweegt met veel souplesse en met veel zelfhouding en balans. Als dressuurpaard heeft Googel veel aanleg en geeft zijn ruiter een goed gevoel.

Exterieur:
Googel is een ruim voldoende  ontwikkelde hengst die voldoende in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd heeft voldoende uitstraling met wat zware kaken. De nek is ruim voldoende van lengte met een iets zware hoofd/halsverbinding. De hals is goed van lengte, vorm en bespiering. De schoft is ruim voldoende ontwikkeld en zou langer door moeten lopen. De schouder is goed van lengte en ligging. De rug is licht gezonken,  voldoende van lengte en goed van bespiering. De lendenen zijn goed bespierd en goed aangesloten. De croupe is goed van lengte, ligging en bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is van voren gezien rechtsvoor licht frans gesteld en van terzijde gezien correct gesteld. Het achterbeen is correct gesteld. De koten zijn een fractie week gesteld en lang. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

KWPN-Fokadvies:
Googel kan de beentechniek verbeteren. Merries dienen langgelijnd te zijn.

Fokker
H.J.M. Schutte
Dorpsstraat 69
6659 CC Wamel
Kleur
Donkere vos
Geboortedatum
2011
Stokmaat
1.67 m
Familie
Landsvrouwe-stam, Merrielijn 228, fokfamilie 1951
Goedgekeurd voor

KWPN

Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag
Dekgeld gust
Op aanvraag

KWPN Onderzoeksrapport:

Stap: 8.5
Draf: 8.0
Galop: 8.5
Souplesse: 8.0
Houding & Balans: 8.0
Rijdbaarheid & Instelling: 8.0
Aanleg als dressuurpaard: 8.0

Totaal: 82.0

Pedigree

Stamboek wordt geladen...